Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 6465 napisał:

32 minuty temu, superfarmer02 napisał:

wreszcie w domu🙄 jak ja nie lubię jeździć po te graty 🤷🏻‍♂️

Co tam żeś młody przytargał?

Ze szkoły?

wziąłem urlop na żądanie. potem pokaże

8 minut temu, gregor1284 napisał:

15 minut temu, 6465 napisał:

Co tam żeś młody przytargał?

Ze szkoły?

Zaebal jakie grabie z praktyk 

uwierz że nie warto. na całą szkołę czyli 4-6 klasy ogrodnicze jest z 15 grabi 4 łopaty, 4 widły amerykańskie i z 5 koszyków / taczek. 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️ jak by w klasy miały praktyki w tym samym czasie to by nie było czym robić

Edytowane przez superfarmer02
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Czyli jeden sąsiad drugiego by op*erdalał, że liście przewiewa od jednego do drugiego... 

cena ekologii. nie grab liści, poluzuj z koszeniem. samorządy lubią to🙃

nawet pobocza już rzadko koszone. wszystko w celach ekologii. 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

nawet pobocza już rzadko koszone. wszystko w celach ekologii. 

To wolę grabić, ja z sąsiadami wolę wódkę pić a nie się wykłócać. U nas przy domach nie ma czegoś takiego- ten pas przydrożny za płotem sam sobie musisz kosić.

Opublikowano
29 minut temu, Bananek napisał:

Miałem cię za bardziej roztropnego. Cóż... 😒

Pod spodem trawa z pryzmy jest. Może byk takie karmienie?

A nu jeho 

IMG_20211108_162206.jpg

27 minut temu, Bananek napisał:

No to chyba zrobię.

I ja nie chowam. Legalnie hoduję. Choć jak przyjdą śniadzi to trzeba będzie chować.

W tej konfiguracji to może się zawieszać.

Ruskie paszowozy były coś w podobie do naszych rozrzutnikou 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jesteśmy w punkcie wyjścia z tym ustalaniem czy Ty mazur czy podlasiok... Strefę im? Ja to bym ich białorusom oddał albo kto by tam chciał wziąć 🤔 no na ministra obrony to się nie nadajesz bo znowu mi grozisz 😔 z lubelskiego żebyś był to zamiast czarnka by Cie mianował ministrem edukacji. A tak to Pafnucowi albo Agrestowi ta funkcja musi przypaść 🤷‍♂️ przynajmniej billboardów nie będę zmianiac 

A ja dużo nie chce. jakaś skromna posada. np kierownik od zasiłków. jeździł bym po domach, sprawdzał komu się coś należy, a jak się komuś nie należy, to batem po plecach i do roboty. zdrowy nie może żyć na koszt społeczeństwa. 

Opublikowano
39 minut temu, Bananek napisał:

Miałem cię za bardziej roztropnego. Cóż...

No w sumie to nie talibowie

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

A ja dużo nie chce. jakaś skromna posada. np kierownik od zasiłków. jeździł bym po domach, sprawdzał komu się coś należy, a jak się komuś nie należy, to batem po plecach i do roboty. zdrowy nie może żyć na koszt społeczeństwa. 

toć do ZUSu jako orzecznik

Opublikowano (edytowane)

tam jakoś sobie radzą. może nie do końca, bo jest i tam przekrętów. A i to wszystko pod jedną funkcję. likwidację stołków i nierobów Bananku. 😉

Edytowane przez HF86
Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

Nadaje się! I już pewna posada. Wyślę Ci adres do ryska wieczorem to sprawdzisz tak w ramach sprawdzianu 🙊

Opublikowano
6465 napisał:

To co mu więcej potrzeba🤔

Jak to co? Kredytu. Tu wg niektórych jak nie masz kredytu to się nie rozwijasz. Ja tam wolę się nie rozwijać w takim razie. Wolę w spokoju żyć. Tak więc też jestem nierobem.

radekz200 napisał:

Właśnie przewaliłem opony zimowe 😛

Znaczy przepiłeś czy przegrałeś w karty? 😉

Opublikowano

Widzę że już stanowiska obsadzone🧐

A ja myślę że nikt z was nic by tam nie zmienił bo idea sobie a życie (czytaj pieniądze i układy lobby itp) sobie, ci których nie da się złamać długo tam miejsca nie zagrzeją bo przeważnie źle kończą 

Opublikowano
2 minuty temu, radekz200 napisał:

Właśnie przewaliłem opony zimowe 😛

A po co? Przeszkadzały?😜

Ja w sobotę  zmieniłem. Już 80zł za przełożenie.

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

godne życie wystarczyło

Ale wiesz, dla niektórych jak nie masz najnowszego, max 5 letniego auta, najnowszego traktora, młodej zmalowanej panny czy żony przy sobie i najmniej 50ha to jesteś bidny dziad i nierób.

Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

Jak to co? Kredytu. Tu wg niektórych jak nie masz kredytu to się nie rozwijasz. Ja tam wolę się nie rozwijać w takim razie. Wolę w spokoju żyć. Tak więc też jestem nierobem.

Znaczy przepiłeś czy przegrałeś w karty? 😉

Czuje ze wy mnie chceta że stanowiska zsadzić. To ja! Jestem leń, nierób, parobek i dziad! 

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Nadaje się! I już pewna posada. Wyślę Ci adres do ryska wieczorem to sprawdzisz tak w ramach sprawdzianu 🙊

nie nie. ja nie trawie tylko tych co wogule nie pracują mimo że  zdrowy i może i wyciąga ręce po wszystkie zasiłki. albo ukrywający dochody. 

jak ktoś za swoje żyje to mnie nie obchodzi jak. 

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Widzę że już stanowiska obsadzone🧐

A ja myślę że nikt z was nic by tam nie zmienił bo idea sobie a życie (czytaj pieniądze i układy lobby itp) sobie, ci których nie da się złamać długo tam miejsca nie zagrzeją bo przeważnie źle kończą 

Ja się łudze że wszelkie zmiany trzeba zaczynać od dołu, a nie od góry. Stopniowo 

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

nie nie. ja nie trawie tylko tych co wogule nie pracują mimo że  zdrowy i może i wyciąga ręce po wszystkie zasiłki. albo ukrywający dochody. 

jak ktoś za swoje żyje to mnie nie obchodzi jak. 

A to zdrowych do bronienia granicy! 

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Phi, ze mną się nie porównuj...

Rotacja być musi.

Na takie coś to ja się nie zgadzam! 

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

I Ja i Ja !!!!!

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

jak nie masz najnowszego, max 5 letniego auta, najnowszego traktora, młodej zmalowanej panny czy żony przy sobie i najmniej 50ha to jesteś bidny dziad i nierób.

A bo ja właśnie tego nie mam, a jak tak o mnie myślą to wiesz co ja na to? 

A ja to pier**le.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v