Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dla mnie jakieś stanowisko przewidujesz? jakiś reprezentant Podlasia by się przydał 🤔

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Sformułowanie płacić sałatę to kiedyś słyszałem ale myślałem że to o pieniądze chodzi.

Jeszcze jest określenie "zielone", "kafle", "patyki", mogą płacić czym tylko chcą 😂😂😂

Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

A dla mnie jakieś stanowisko przewidujesz? jakiś reprezentant Podlasia by się przydał 🤔

To dla Ciebie czy dla Bananka? Toć on z Podlasia 🤔 gęsią się nie podzielił a Ty mu miejsce w resorcie szykujesz? Nie zachowuj się jak typowy wyborca pisu z krótka pamięcią! 

Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Jeszcze jest określenie "zielone", "kafle", "patyki", mogą płacić czym tylko chcą 😂😂😂

To jednak mają tam handel wymienny. Przynajmniej nie gonią za pieniądzem 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

To dla Ciebie czy dla Bananka? Toć on z Podlasia 🤔 gęsią się nie podzielił a Ty mu miejsce w resorcie szykujesz? Nie zachowuj się jak typowy wyborca pisu z krótka pamięcią! 

sobie .na uj jemu. im jakąś specjalną strefę się założy. 

A za tego wyborcę pisu to uważaj. 

Opublikowano
37 minut temu, gregor1284 napisał:

Kaszankę lubię, byle kawałków wątroby nie było w niej widać 

Bez wątroby to UJ nie kaszanka 🥴

Opublikowano
37 minut temu, HF86 napisał:

sobie .na uj jemu. im jakąś specjalną strefę się założy. 

A za tego wyborcę pisu to uważaj. 

Jesteśmy w punkcie wyjścia z tym ustalaniem czy Ty mazur czy podlasiok... Strefę im? Ja to bym ich białorusom oddał albo kto by tam chciał wziąć 🤔 no na ministra obrony to się nie nadajesz bo znowu mi grozisz 😔 z lubelskiego żebyś był to zamiast czarnka by Cie mianował ministrem edukacji. A tak to Pafnucowi albo Agrestowi ta funkcja musi przypaść 🤷‍♂️ przynajmniej billboardów nie będę zmianiac 

Opublikowano
Agrest napisał:

On ma poważny problem. Krzyż przed domem mu stoi.

Miałem cię za bardziej roztropnego. Cóż... 😒

slawek74 napisał:

Banan na ten paszowóz to kukuryda tylko czy sianokicha też?

Pod spodem trawa z pryzmy jest. Może byk takie karmienie?

Opublikowano
16 minut temu, superfarmer02 napisał:

wreszcie w domu🙄 jak ja nie lubię jeździć po te graty 🤷🏻‍♂️

Co tam żeś młody przytargał?

Ze szkoły?

Opublikowano

https://allegro.pl/oferta/zestaw-2-x-halogen-lampa-robocza-led-240w-12-80v-11149934878?utm_feed=ed1a8ff5-cc8a-4974-b857-1eaaa5c0f5c4&utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_term=ROIHUNTER&utm_campaign=allegro_biznes_warsztaty_samochodowe_remd&utm_content=at1!27465621&utm_id=at1!27465621&fbclid=IwAR23AlX8_B5Xb4Z-6cDQHZbKp6rb7kX12Uu2xNxcdxIaJ55lAPkK_aLgiTA      użytkuje ktoś takie światełka? Albo możecie polecić jakieś bo potrzebuje zamontować pod dach do pracy z ladowaczem. Albo najlepiej podlinkujcie z jakiego linku braliście. Najlepiej żeby radia nie zakłócały i jakby lekko cieplejszą barwę miały to już bajka.

Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

Pod spodem trawa z pryzmy jest. Może byk takie karmienie?

a to byka pytaj...

Pytam ciebie, jak to z twojego punktu widzenia wygląda. A wiem, że mając doświadczenie w tej kwestii coś byś mógł ocenić, doradzić, zganić...

Opublikowano
kris91 napisał:

To może chociaż jest takie " /\ "żeby na dwie strony rozsypywało?

No to chyba zrobię.

slawek74 napisał:

ja byków nie ''chowam'' to i nie wiem 😜

I ja nie chowam. Legalnie hoduję. Choć jak przyjdą śniadzi to trzeba będzie chować.

slawek74 napisał:

banan zrób osłonę na adapter i rynny na boki

W tej konfiguracji to może się zawieszać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v