Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, 6465 napisał:

15 mam 4szt. Z oponami zimowymi oddam za 200zl.

Od czego do czego???

15 minut temu, szymon09875 napisał:

Stal tanieje ;)

Dziś doszły mnie słuchy że prawdopodobnie h... stanieje

12 minut temu, 6465 napisał:

Gdzie tak drogo?

Wszędzie 

Ale akurat Orlen na Kozłowie

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Jade jutro na otwarcie i to na tą chwilę przedostatni raz w tym sezonie😭

Cena dobra że płacz?

Jak się bede nadawał po weselu to też kolo 10tej będę na giełdzie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, szymon09875 napisał:

Jak jechalen do Darka to w Łowiczu między wlotem od strony Kutna, a wyjazdem na Sochaczew różnica była 25 gr, na wjeździe po 5.62 tankowałem a 5.87 była na wylocie 

No to Orlen koło zdun najtańszy w okolicy 10km dalej też orlen a różnica tak jak piszesz 25 czasami 30gr.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Od czego do czego???

Wszędzie 

Kupowałem na złomie co prawda no ale ładne nowe płaskowniki po 1.9 za kg profile taka sama cena była ale same skrawki zostały 

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

@6465 w niedzielę co robisz,młodego przypadkiem ksiądz ci kropił nie będzie??? 

Jak nie to może skoczysz ze mną na Słubice zeby przyczepę zobaczyć dla @PRIMO

@PRIMO wyślij mi do siebie numer na PW

Nie młodego kropi w następną sobotę. A w niedzielę nie wiem jeszcze co będę robił. Może 🌽 z dachowej woził sąsiadowi.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Kupowałem na złomie co prawda no ale ładne nowe płaskowniki po 1.9 za kg profile taka sama cena była ale same skrawki zostały 

Na złomach nie kupuje .

Natomiast dziś kolega ze składu napisał mi że prawdopodobnie nie ma się co spodziewać obniżek, ludzie powoli do cen już przywykli, inflacja galopuje, więc zapewne nie będą cen opuszczać żeby je zaraz podnosić

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Od czego do czego???

Wszędzie 

Na szelu przy rądzie było poniżej 6 i na boryszewie koło biedronki też poniżej 6. A przy carfurze 6,05🙆

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Nie młodego kropi w następną sobotę. A w niedzielę nie wiem jeszcze co będę robił. Może 🌽 z dachowej woził sąsiadowi.

Jak będę się wybierał to zadzwonię, może będziesz mógł i będzie ci się chciało przejechać

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, 6465 napisał:

Gdzie tak drogo?

Będzie drożej kurła w Kąkolewnicy dziś 6.15zl ON  pod Radzyniem na stacji PKS 5.72 i 30min w kolejce stałem, była nagonka na nawozy, teraz będzie szal na paliwa jak w WielkiejBrytani😬 Dokupilem jeszcze 200l i do żniw starczy.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

Będzie drożej kurła w Kąkolewnicy dziś 6.15zl ON  pod Radzyniem na stacji PKS 5.72 i 30min w kolejce stałem, była nagonka na nawozy, teraz będzie szal na paliwa jak w WielkiejBrytani😬 Dokupilem jeszcze 200l i do żniw starczy.

Dolewasz coś żeby jeździć na tym zimą? Może i ja bym zamówił jeszcze z 500l.🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v