Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, deSilva napisał:

To się łatwo śmiać, teraz, ale mimo przyzwyczajenia, ciężko było przetrwać, a co dopiero teraz, teraz to pewnie niczego by nie uruchomił.  

Przy tej jakości paliwa to napewno nic by nie uruchomił bo przy -10 już są problemy.

Ciapka by jakoś odburzył😁

• Like 1
Opublikowano

Coś będzie bo mi się koty strasznie pasą, zjadają niesamowite ilości karmy.   xD

Opublikowano
8 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Nie zapomnij o czapce uszance😋

To mus do mamuśki jechać 🤔 była kilka lat temu moda na takie 🙊

3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Przy tej jakości paliwa to napewno nic by nie uruchomił bo przy -10 już są problemy.

Ciapka by jakoś odburzył😁

Ciągniki do obory i nie ma ze nie odpala 

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Zebym ja miał to jeszcze gdzie składować... 

Cos mi się wydaje że skończyły się dobre czasy. Co raz większe wydatki, co raz pieniądz mniej warty

A tak mocno krytykowałeś kilka miesięcy temu, żebym nie grzeszył mówiąc że 5 tyś zł wypłaty to mało... sam doszedłeś do tego wniosku, ale te parę miesięcy temu to daniel był dzban... 

Opublikowano
48 minut temu, szczypka napisał:

poświęć 10 minut i sam wyłapiesz to co ważne 

1. Kto sponsorował rewolucję październikową i "kto" doprowadził do wybuchu ?

2. Jaka była polityka cesarstwa pruskiego wobec Polski?

3. kto pomagał niemcom i bolszewikom przed ii wojną i w czasie niej?

9 minut temu, stempos1980 napisał:

Ale to nie są koty z centralnej Polski 😁

To udoskonalona forma kota z centralnej Polski. 

• Haha 1
Opublikowano
47 minut temu, deSilva napisał:

To się łatwo śmiać, teraz, ale mimo przyzwyczajenia, ciężko było przetrwać, a co dopiero teraz, teraz to pewnie niczego by nie uruchomił.  

Wtedy też, ale nie było potrzeby uruchamiać. 😜  

Opublikowano
20 minut temu, stempos1980 napisał:

Tylko teraz kto piecze chleb a kiedyś praktycznie w każdym domu było pieczenie chleba

Merylin czasami piecze. Jak ostatnia w okolicy piekarnie z piecem węglowym zamkną to już tylko w niej nadzieja 

6 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kacap to pies , kot czy ukraiński robotnik ?🤔

Kacap to pies, mój towarzysz niedoli. Codziennie przemierzamy bezkresne lezpadoly kurpiowszczyzny. Gdzie ja tam i on, tylko jak ciągnikiem wyjezdzam na drogę to on zostaje i czeka aż wrócę. 

Nauczycielkom swoim dawnym czy obecnym złożyli życzenia? 

Opublikowano

Co kupujesz ??

Wczoraj sobie myślę, wrócę do domu zrobię coś, szkoda dnia, tak pizgalo popołudniu i wieczorem że jedyne co zrobiłem to poszedłem spać... Trzeba było zostać w hotelu a tak się muszę tłuc 200km znowu...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v