Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, sadownik12 napisał:

Mnie wczoraj przepiździło jak nawozy siałem, bo nie spodziewałem się, że tak wieje. A drzwi założonych nie było. I już gardło boli 😑. A dzisiaj taka akcja.

IMG_20211009_195702.jpg

Ja też dziś siał trochę. Drzwi założone, dach zamknięty, jak się rozgrzał to i całkiem ciepło w środku, ja jeszcze mam szybkę z tyłu to też trochę ciepła zatrzymuje.

Opublikowano
6465 napisał:

6 minut temu, superfarmer02 napisał:

znajomi oporowi ruszyli w qq na ziarno. mogło by już wrócić zdalne. nie idzie się z podstawowymi pracami wyrobić w sobotę 😕

Pisać umiesz? Czytać umiesz? Jak tak to po wuja tam łazisz?

czasem papier potrzebny...

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

🥶🥶

Tak samo mówię. Ja już dziś drzwi założyłem.

Co do rozdzielacza- mam jedno zastrzeżenie, które mi się trochę nie podoba- podnośnik nie chce opadać bez obciążenia.

one tak mają, wystarczy wcisnąć sprzęgło na w stopień (rozłączyć pompę) i będzie opadać

6465 napisał:

6 minut temu, superfarmer02 napisał:

znajomi oporowi ruszyli w qq na ziarno. mogło by już wrócić zdalne. nie idzie się z podstawowymi pracami wyrobić w sobotę 😕

Pisać umiesz? Czytać umiesz? Jak tak to po wuja tam łazisz?

w sumie jak się chcialen czegoś dowiedzieć to sam szukałem bo na książkach niema co polegać, w jednej pisze że n, p, k itd. to mikroelementy 🙄

Opublikowano
slawek74 napisał:

akooo napisał:

Za nic. Jak będę potrzebował to najwyżej mi odeślesz 🙂 Bo nie mogę się patrzeć na te naklejki

zamknij oczy 😁 w emce mam naklejki

Ale oryginalne pewnie

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, superfarmer02 napisał:

one tak mają, wystarczy wcisnąć sprzęgło na w stopień (rozłączyć pompę) i będzie opadać

No spróbuję następnym razem. Bo we wtorek zaorałem, odpiąłem pług no i na jakiej wysokości ramiona wtedy były na takiej i dziś rano zostały.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
radekz200 napisał:

12 minut temu, Bananek napisał:

Do czego Ci słoik? 🤔 Dobra, nie mów, domyśliłem się. A co jak pęknie wewnątrz jak u tamtego gościa? 🤔

Nie masz przypadkiem busa? 😛

Jeszcze nie mam. Ale jestem w trakcie szukania.

Opublikowano
19 minut temu, sadownik12 napisał:

Mnie wczoraj przepiździło jak nawozy siałem, bo nie spodziewałem się, że tak wieje. A drzwi założonych nie było. I już gardło boli 😑. A dzisiaj taka akcja.

IMG_20211009_195702.jpg

Jak patrzę na tą fionę to się cieszę że jej nie kupiłem .lejki wiszą jak  cycki starej cyganki .

Opublikowano
29 minut temu, cinek1808 napisał:

teraz rozgrzewka. 

IMG_20211009_194929152.jpg

Koronka dla wszystkich - krzyknął Covid19🤭😜

Opublikowano
4 minuty temu, jacek3773 napisał:

Jak patrzę na tą fionę to się cieszę że jej nie kupiłem .lejki wiszą jak  cycki starej cyganki .

A cóż Ci te lejki przeszkadzają? 🤔

Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

Na drodze, Karolu, na. 😉

Co to za droga że taka wąska, dwa rowery bez zjeżdżania się nie miną

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Śmieciowo, ale szybko...

IMG_20211009_193235.jpg

Miałem zapytać czy już blisko do domu ale widzę że później dopisales że Sierpc dopiero

47 minut temu, superfarmer02 napisał:

Ucz się ucz, głąbów jest dosyć

38 minut temu, radekz200 napisał:

A może po drugiej stronie 😛

Bys przesłał jeden słoik 😛😛

A powiem że prima sort jest miód od @Bananek

35 minut temu, Bananek napisał:

Do czego Ci słoik? 🤔 Dobra, nie mów, domyśliłem się. A co jak pęknie wewnątrz jak u tamtego gościa? 🤔

594879_wiesz-o-jaki-filmik-chodzi.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v