Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

12 minut temu, szymon09875 napisał:

Gorczyca siana początkiem sierpnia

To takiej wielkości mam słonecznik i rzepik w poplonie. Gryka trochę w górę wystrzeliła. Teraz ma być ciepło, pogoda dobra to poczekam chyba do tego 15 października i dopiero koszenie tego, obornik, orka i sianie pszenicy. Widzę, że trochę lepiej wyszli ci u nas co posiali groch na poplon z jakąś wyką lub owsem, to trochę lepiej wybujało ale też bez szału.

a można takiemu domowemu królikowi na łuskać ziarna kukurydzy, tylko ona jeszcze nie zbyt taka dojrzała?

Opublikowano
44 minuty temu, jahooo napisał:

Ale doiłeś w swoje bańki ?

A gdzie tam,  ja u siebie z 15 lat w bańki  nie doje ale u niego tak kurna jaka to męka 

38 minut temu, gregor1284 napisał:

"hej chłopaki myjta ptaki" 

Mój  profesor od rysunku technicznego mówił,,myjcie sie dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny,, z perspektywy czasu to był za***isty gość  mówił tez że  wszystkie mają  cnotę  ino trochę  dalej popchnieta

• Haha 1
Opublikowano

To ja w Kauflandzie raz rozmowę słyszałem tych kobiecinów co towar rozkładają: "stary do mnie gada że idzie się kąpać, a ja do niego, a co to sobota dzisiaj?" 🤣🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano

Tyś  z tych nowoczesnych @gregor1284ja jeszcze na olowkach o różnych twardosciach i rapitografy ech dawne czasy 

Pamiętam jak profesorowi od mechaniki rysunki na gotowo robiliśmy bo projekty robił a łeb  miał  jebaniutki na Żeraniu linię  lakiernicza projektował 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Tyś  z tych nowoczesnych @gregor1284ja jeszcze na olowkach o różnych twardosciach i rapitografy ech dawne czasy 

O kurła.... to ja juz nie wiem do jakiego pokolenia.sie zaliczać. Rysunek techniczny tez w ołówku i rapitografie. Jak profesor wyczail u kogoś pisaki o różnych rozmiarach to miał przerąbane. Ale na autocadzie tez mialem.zajecia jako inny przedmiot. 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, gregor1284 napisał:

To na podstawach konstrukcji maszyn było z tymi ołówkami. Różne twardości itp. Ale tam to głównie liczenie wytrzymałości i podpór belek było. 

No ja miałem kierunek projektowanie i budowa maszyn   matematyka i wzory szlo zajoba dostać ,ale nic nie ginie

@Belaruss820 nie martw  sie umiescimyCię gdzieś po środku 😉

A układ żelazo cementyt to mi się  po nocach śnił pierdykany

Edytowane przez Łolek
  • Thanks 1
Opublikowano

Od autocada mialem profesora ktory napisal swój podręcznik ale kazdy go olewał. Facet byl.tak zakrecony ze jak przyszedł  na zajecia to kluczem zamiast w zamek od drzwi to celował w zawias i szukal klamki.

Opublikowano

U nas był tylko jeden nauczyciel który czegoś chciał nauczyć. Reszta to jeszcze na fiacie 126p i polonezie opierała swój materiał naukowy. Największą afera była jak z geografii większość klasy napisała sprawdzian na piątki a zazwyczaj mieli trójki 

Opublikowano

Witam. 

A chyba przekręcę się na drugi bok i jeszcze pośpię sobie. 

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim.

Ja jak się drzemnę w dzień, to jestem potem nie do życia, jakbym ogromnego kaca miał, więc odpada

Edytowane przez sladan
Opublikowano
51 minut temu, 6465 napisał:

Dobrze że dziś niedziela to się może w dzień zdrzemnę 🤔

i cyk niezapowiedziani goście... zazwyczaj tak jest

9 godzin temu, witejus napisał:

To puste pole to Twój poplon?

no na szczęście nie, ostatni rok mam ten program to wypadało się wykazać w razie kontroli coby potem nie oddawać $$$$$

14 godzin temu, HF86 napisał:

Często josery z siemieniem i dużo domowej cj

16325794667478568894225206178832.jpg

co Ty kurła, pelletem cieluny karmisz? Ze skindzierza bierzesz?

Opublikowano
12 godzin temu, stempos1980 napisał:

@Ursus932 dawaj fetora sprubójemy 🤔

IMG_20210925_183109.jpg

No ładnie 👍 jak po UG 2 🙂

A do czego ta wajcha jak w snopowiązałce 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v