Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, Bananek napisał:

nie chodzi o to, że zniszczyli mu ten łubin, ale o sam fakt jeżdzenia po uprawie bez pozwolenia. Jeśli zapytali to ok, ale tak.... to nie po mojemu. Pamiętam jak mi po gorczycy takiej jak mam teraz jeździli bo obok kosili qq. to żeby dziad jeden z drugim choć nie zawracali na moim to pal sześć, ale to kręgi walili z pełnymi wózkami. Jest zdjęcie @6465 z tucanem, tam pod spodem poczytaj jakie mam zdanie na temat jeżdżenia po moim bez pytania.

Przejchal jeden  na pusto jak ich opierdzielil to wiecej nie pojechali a ten mieszczuch to jego kuzyn  trawa na poboczu drogi gminnej  tyle ze on sobie tam wykasza zeby przed posesja  ładnie  mieć  droga gminna ma 4 metry to złam zestaw 45 m3 tak żeby  pobocza nie złapać 

W końcu  ja zadzwoniłem na policję i powiedział mi ze za przejazd po ich polu moga mogą  dostać  coś  tam bo zniszczeń nie ma a za utrudnanie wyjazdu  i blokowania drogi  gość  mialby większe  problemy 

29 minut temu, Bananek napisał:

nie chodzi o to, że zniszczyli mu ten łubin, ale o sam fakt jeżdzenia po uprawie bez pozwolenia. Jeśli zapytali to ok, ale tak.... to nie po mojemu. Pamiętam jak mi po gorczycy takiej jak mam teraz jeździli bo obok kosili qq. to żeby dziad jeden z drugim choć nie zawracali na moim to pal sześć, ale to kręgi walili z pełnymi wózkami. Jest zdjęcie @6465 z tucanem, tam pod spodem poczytaj jakie mam zdanie na temat jeżdżenia po moim bez pytania.

Przejchal jeden  na pusto jak ich opierdzielil to wiecej nie pojechali a ten mieszczuch to jego kuzyn  trawa na poboczu drogi gminnej  tyle ze on sobie tam wykasza zeby przed posesja  ładnie  mieć  droga gminna ma 4 metry to złam zestaw 45 m3 tak żeby  pobocza nie złapać 

W końcu  ja zadzwoniłem na policję i powiedział mi ze za przejazd po ich polu moga mogą  dostać  coś  tam bo zniszczeń nie ma a za utrudnanie wyjazdu  i blokowania drogi  gość  mialby większe  problemy i na drugi  raz kazali dzwonić  tylko nikt nie jest świnia ale może  tak  z niektórymi trzeba 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

Linka tu nie wkleje bo jak właściciel zobaczy ilość wyświetleń to promocje zakończy.🙊

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-golf-4-CID5-IDLAjh4.html To tenoło? Toż tu opłat jeszcze na 3 miesiące.

Opublikowano
19 minut temu, stempos1980 napisał:

cicho tam, daj swoim zarobić!!!

Przed chwilą, Bananek napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-golf-4-CID5-IDLAjh4.html To tenoło? Toż tu opłat jeszcze na 3 miesiące.

ale kondon, nie dość że zezowaty to w dodatku zgniluch

Przed chwilą, Bananek napisał:

A nu jeho z takim tuningiem. Skad on ma 6 biegów? Co to za skrzynia?

normalna 6, te mocniejsze TDI standardowo 6 biegów miały

Opublikowano
6465 napisał:

@superfarmer02 nie chcesz tego golfa? bo promocja jest.

no nie już mam swoją kabaryne

stempos1980 napisał:

9 minut temu, superfarmer02 napisał:

jak będę miał chwilę to może wyśle choć obawiam się że gra nie warta świeczki

A kupić jakąś nie idzie? 

https://m.olx.pl/d/oferta/wywrotka-jednoosiowa-vestas-4-5t-kiper-przyczepa-CID757-IDLBPe6.html ta jest ciekawa

właśnie też bardziej skłaniam się do tego żeby ją sprzedać i kupić jakąś uzywke wywrotkę lub jeśli się nie uda sprzedać to przerobić tanim kosztem na obiętosciówke

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Nową na przedwojennej osi 🙂

ty chyba nie chcesz mieć dziś podłączonego tego młynka....

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

a zrobisz nową w cenie używanej? 🤔

myślę że niewiele drożej

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

@szymon09875 Sprzedawałeś może cielaki taki po około 100-120 kg jest wzięcie na taki towar czy nie bardzo

A to różnie nieraz od ręki poszło, nieraz się bujalem miesiąc 

1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

@szymon09875 Sprzedawałeś może cielaki taki po około 100-120 kg jest wzięcie na taki towar czy nie bardzo

A to różnie nieraz od ręki poszło, nieraz się bujalem miesiąc 

Opublikowano

a tak z ciekawości. ile by kosztowała najprostsza bieda edyszyn wywrotka na 3 strony, paka. 2x3x0.5, opony stare, górne otwieranie i może zsyp

teraz będzie 2x3m, burty plus pół-nadstawki, wywrot na trzy strony, dolne otwieranie, opony pewnie nowe, to myślę że w 12 powinienem się zmieścić

Przed chwilą, 6465 napisał:

🙊Im sorry.

aktualnie stoimy na tym że będziesz miał podłączone, ale będzie kopać obudowa jak się dotkniesz

brat chcesz oś na 15 za 100zł ?

jaka???

• Haha 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

teraz będzie 2x3m, burty plus pół-nadstawki, wywrot na trzy strony, dolne otwieranie, opony pewnie nowe, to myślę że w 12 powinienem się zmieścić jaka???

czyli taka jak pisze pewnie zmieści się w 9-10? https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-przyczepe-CID757-IDLarkd.html w opisie pisze że ma jakąś oś

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Szczęść Boże ! Wszystkim bez wyjątku 🙂

zapomniales dopisac- bedziecie wisiec 🤣

znowu popadalo-chyba cala noc dawalo, zaczalem orke pod siew ,mialem ziemniaki kopac..

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v