Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

To wytłumacz kto i gdzie i po co covida  woził? 🤔

Tego nie pojąłem 

Opublikowano
30 minut temu, 6465 napisał:

mi mówiono  kto gęsto sieje to i gęsto  zbiera. Tego się trzymam. 

jaki to ma  sens? Jeszcze pewnie 15 września - wszystkie choroby gwarantowane... W naturze tak jest że jak jest czegoś za dużo to obumiera...Ja siałem w listopadzie 180kg pszenicy i zdrowiutka, gęsta jak szczota była , 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Coś dziwnego się dzieje w społeczeństwie. W kościele było dużo osób z którymi kiedyś niezłe imprezy odchodziły, a nawet i burdy. Kurła nawet ten co w niedzielę gnój woził i orał był 🤦‍♂️

Normalne że tera największe mendy lazo pierwsze pod ołtarz... Temu ja tera nie chodzę 

Taki wójt z Pis... z namaszczenia Zielińskiego w gminie obok jak nastał to odrazu żona o rozwód go podał... wielokrotnie ja zdradził i cała gmina foty oglądała jego z inną/nie swoją  żona w wannie.. 😁😁😁😁😁

Tera panie pierwszy pod ołtarzem ponoć  i pierwszy do sakramentów stoi..... Toć to cyrk i zgorszenie. 

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

jaki to ma  sens? Jeszcze pewnie 15 września - wszystkie choroby gwarantowane... W naturze tak jest że jak jest czegoś za dużo to obumiera...Ja siałem w listopadzie 180kg pszenicy i zdrowiutka, gęsta jak szczota była , 

Panie ja dopiero po 25 września mogę  poplony  zaorac,  a siew w październiku. 

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

Jedynie jakiś zakon zamknięty 

O co to to to nie. Tam się w bidzie żyje i w trumnach trzeba spać... 

Może zapytam inaczej. Jak bym został księdzem to żuka na karawanę byśmy przerobili i mianował bym Cie kościelnym, przewodniczącym rady parafialnej a może i skarbnikiem. @pawel885 co sądzisz o tym żebym poszedł do seminarium? 

Opublikowano
26 minut temu, pawel885 napisał:

Też tego samego doświadczyłem, rok temu siana pszenica wagowo wyszło jakieś 165kg na ha i ladna gęsta pieknie się rozkrzewila, kiedyś dziadek kazał siać 250kg i kiepsko to wyglądało. Ważna jest też rodzaj i zasobnosci w glebie.

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

O co to to to nie. Tam się w bidzie żyje i w trumnach trzeba spać... 

Może zapytam inaczej. Jak bym został księdzem to żuka na karawanę byśmy przerobili i mianował bym Cie kościelnym, przewodniczącym rady parafialnej a może i skarbnikiem. @pawel885 co sądzisz o tym żebym poszedł do seminarium? 

To mi wtedy możesz posadę grabarza załatwić🤔

Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

kiedyś dziadek kazał siać 250kg i kiepsko to wyglądało. Ważna jest też rodzaj i zasobnosci w glebie.

Mi się takie coś bardziej podoba końcem października niż rzadziutkie rządki. 

20201029_102335.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v