Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

jogurt mi się wylał w plecaku... cały plecak z zawartością uj***ny, cały kufer uj***ny.... wszystko w jogurcie truskawkowym

Kto normalny wozi jogurt w plecaku luzem? A, no tak, to ty. 😉

• Haha 1
Opublikowano
pafnucy napisał:

11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Pochwalony

Słonko z rana lato wróciło

podobno ostatnie tak ładne dni.

podobno jaki 8 września takie i 3 tygodnie następne

Ursus932 napisał:

No kuźwa , trawy drugi pokos nareszcie skończone 🤦‍♂️ , tyle tego narosło , wszystko przez @slawek74 bo kazał nawozu nawalić :/ 

ja ? ja nawet pod 4 nie siałem a pewnie będę zbierał 😁

marulekk napisał:

22 godziny temu, slawek74 napisał:

młynkiem ? dawaj za pincet to i zaraz wstaję 😜😁

Panie za późno, żoona przyszła pomoc zaczęła robić więc ja nie przeszkadzając jej odsunąłem się na bok wziąłem sobie browarkai patrzyłem i się tak zrobiło tak pracować to ja mogę 😍

Zaraz idę bejcować towar

czym bejcujesz? ja chyba po bejc się wybiorę i może trochę przeczyszczę

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

howa???nie bałdzo.... jogurt mi się wylał w plecaku... cały plecak z zawartością uj***ny, cały kufer uj***ny.... wszystko w jogurcie truskawkowym

Ty chłopie to masz szczęście ,a wiesz co się dzieje jak mleko wylewa się pod nogi i idzie w tapicerkę ? Wieeesz co się dzieje jak resztki z pod za dwa tygodnie zaczną ,,działać'' .. Wymiana tapicerki ,jak starszy samochód jest najtańsza ,uwierz mi. Jak ktoś za 1200 zł zechce to rozkręcać i prać to cud . I  ,roboty z wysuszeniem dobry tydzień . Chłopie w tej intencji daj na mszę że tylko   pomazało się po wierzchu👍

• Like 2
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Co to za plecak , z siatki chyba 🤭 

tak, takiej od balotów, żona mi na szydełku zrobiła

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

normalnie jak w przedszkolu hi hi

plecak jest bardzo wygodny, można go wrzucić w samochód, w kufer, a jak kufer pełny to można go założyć na plecy, z siatką z biedronki też niby tak się da, ale jakby to wyglądało w korku...

nowocześnie...

Ursus932 napisał:

7 minut temu, superfarmer02 napisał:

normalnie jak w przedszkolu hi hi

kurła że to niema jakieś rośliny co ma dużo energii i da sie ja na sianokiszonkę zrobić 🤔

zetur. to wszystko wyjaśnia.

A dlaczego nie chcesz kukurydzy ? 

no właśnie do tej pory jedziemy na ziemniaki ale w zimę to przeebane przy takiej ilości a to zmarźnie a to zgnije a z qq byłby chyba mniejszy problem ale jak mówicie że to taki zapychacz to już sam nie wiem

Opublikowano
38 minut temu, stempos1980 napisał:

Szwagra nowy stary nabytek 

IMG_20210910_085912.jpg

Widzisz taki śmiech z tych szejsiuntek a nawet śwagra na rupcia zachodniego nie  udało się namówić  9_9 , wiele to ? Ze 12-14 dał 

16 minut temu, superfarmer02 napisał:

nowocześnie...

no właśnie do tej pory jedziemy na ziemniaki ale w zimę to przeebane przy takiej ilości a to zmarźnie a to zgnije a z qq byłby chyba mniejszy problem ale jak mówicie że to taki zapychacz to już sam nie wiem

Tam dobre jest kuku , pierdzielą tylko tak 

To może wysłodki i zakisic 

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Ale on chciał kupić i  z tego co Adam pisał w jeden dzień 5 sztuk obejrzeli :D Jak się chce to się znajdzie i kupi :D

Chociaż czym jest życie bez marzeń 🤔

Chłopie tego towaru to nawet na jednej wsi czasami jest na sprzedaż kilka sztuk 9_9

Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał:

Wiela taka przyjemność teraz ?

Z transportem 19.500 

16 minut temu, Karol6130 napisał:

Pewnie z 15

Jeszcze 5 tys prawie dodaj 

16 minut temu, Ursus932 napisał:

Widzisz taki śmiech z tych szejsiuntek a nawet śwagra na rupcia zachodniego nie  udało się namówić  9_9 , wiele to ? Ze 12-14 dał 

Tam dobre jest kuku , pierdzielą tylko tak 

19.500 z transportem.

Szwagrowi na 2 ha wystarczy a głównie chodzi o kosiarkę bijakową bo ciapek za slaby 

Ja osobiście tyle bym nie dał a poza tym bym wyjucha nie kupił.

Kabina na 90%będzie do sprzedaży.

Ta jest razem z blotnikami

• Like 2
Opublikowano
Ursus932 napisał:

oooo nie co to to nie, jeszcze więcej z tym pierdzielania niż z ziemniakami

stempos1980 napisał:

Kabina na 90%będzie do sprzedaży. Ta jest razem z blotnikami

dlaczego? będzie cabrio robił?

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, stempos1980 napisał:

Z transportem 19.500 

Jeszcze 5 tys prawie dodaj 

19.500 z transportem.

Szwagrowi na 2 ha wystarczy a głównie chodzi o kosiarkę bijakową bo ciapek za slaby 

Ja osobiście tyle bym nie dał a poza tym bym wyjucha nie kupił.

Kabina na 90%będzie do sprzedaży.

Ta jest razem z blotnikami

O k**wa ,to za moją jeszcze pinindzy nabiere 9_9 ,

Dobrze że jeszcze chętni są 👏

Bo to dobre traktory dla tych co kupują :ph34r:

Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał:

Dużo :o

Oglądaliśmy 2 za 16tys to nawet nie były umyte dobrze z błota i pomalowane🤦 

15 minut temu, Ursus932 napisał:

O k**wa ,to za moją jeszcze pinindzy nabiere 9_9 ,

Dobrze że jeszcze chętni są 👏

Bo to dobre traktory dla tych co kupują :ph34r:

Dobre to były jak ich wypuścili na rynek z ursusa w tamtych latach🤦

18 minut temu, bratrolnika napisał:

o, daj znaka jakby co, może młody będzie chciał orzeszka wymienić

Jak będę wiedział na 100% dam znać.

Kabina z 17r ale dopiero niedawno była założona

• Thanks 1
Opublikowano
28 minut temu, superfarmer02 napisał:

U mnie wpieprzają samą sianokiszonke i śruta zbożowa dwa razy dnia , jak pączki wyglądają , a od listopada przez całą zimę i troche wiosny jak co roku dojdzie kuku 

Byk to nie krowa , jak te mleczarze już nie wiedzą co w d*pę im pakować aby tylko więcej i więcej tego nie wiem czy to jeszcze mleka nadoic

Opublikowano
Karol6130 napisał:

🤦‍♂️🤷‍♂️😂

https://youtu.be/zC2kki3FtA0

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-1634-wersja-eksportowa-CID757-IDLagEo.html i jeszcze ta nazwa użytkownika 😂

Ursus932 napisał:

28 minut temu, superfarmer02 napisał:

U mnie wpieprzają samą sianokiszonke i śruta zbożowa dwa razy dnia , jak pączki wyglądają , a od listopada przez całą zimę i troche wiosny jak co roku dojdzie kuku 

Byk to nie krowa , jak te mleczarze już nie wiedzą co w d*pę im pakować aby tylko więcej i więcej tego nie wiem czy to jeszcze mleka nadoic

u mnie mają podobne meni tyle że nieraz trafi się sianokiszonka z lucerny i do tego 2 razy dziennie ziemniaki, śruta 1 część jęczmienia 2 pszenżyta i do tego trochę sanbula

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, superfarmer02 napisał:

dlaczego? będzie cabrio robił?

W tunelach będzie też chodziła.

Qurła po 6 latach współpracy  powiedział pa pa 😥 

Dobry Aku było.niemoge złego słowa powiedzieć na tego 

I co tu teraz kupić do paska?

IMG_20210910_111250.jpg

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v