Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

Z bobrami ten sam temat. wk***ia mnie ze za wilki płacą odszkodowanie

a bo Widzisz wilk poluje na bobry to ich naturalny wróg a żę ekolodzy nie chcą dać  odstrzału bobrów to pomysleli żę przechytrzą ekologów wpuszczą wilków ten wyłapie bobry i jeden kłopot miej , przynajmiej z bobrami .;)

Opublikowano
23 minuty temu, Bananek napisał:

serio kogoś to śmieszy? Toż to żałosne jest.

Ten odcinek akurat raczej słaby w moim mniemaniu. Ale tak to ok. Nie lubię skomplikowanej rozrywki czy skomplikowanej muzyki, którą inteligencja się zachwyca. Prosty chłop jestem i tyle.

Zachmurzone trochę i chłodno, wiatr wieje.

Opublikowano
marulekk napisał:

A ty bananek co w niedzielę z rana zamiast do kościoła to cielaki już  zgłaszasz dzisiaj jest niedziela internet agencyjny też nieczynny

Zazwyczaj w niedzielę sprawdzam czy stan faktyczny zgadza się z tym w komputerze. Lepiej sprawdzić niż płacić.

Opublikowano
27 minut temu, Bananek napisał:

serio kogoś to śmieszy? Toż to żałosne jest.

Z początku to nawet było fajne a teraz zrobiła się monotonia i ciągnięcie na silę. Szkoda bo mieli potencjał na początku. 

Opublikowano
10 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Ale pamiętasz ze pierwszą wypłatę musisz przepić z kolegami? I cytując klasyka:"a ze Ty nie masz kolegów to ja bede pić" 😛

To mam się wykończyć od razu na początku ? 😱😂

10 godzin temu, Bananek napisał:

10.00 zł / h i na swoich kanapkach

Więcej 😉 i obiad u ludzi a jak nikt nie da to sami możemy sobie zamówić obiad 

10 godzin temu, 6465 napisał:

Za 10 to szkoda kapci drzeć.  20 ma na bank. 

Za 10 to nie warto wsiadać i skakać po tych dziurach na polach 

• Like 1
Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Nie lubię skomplikowanej muzyki, którą inteligencja się zachwyca.

Niestety chcesz czy nie chcesz też się zaliczasz do inteligencji. Niewiele znam osób, które poszłyby na występ chóru Aleksandrowa. Ba, powiedziałbym, że jesteś ponad plebsem od "skomplikowanej" muzyki.

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Zazwyczaj w niedzielę sprawdzam czy stan faktyczny zgadza się z tym w komputerze. Lepiej sprawdzić niż płacić.

Ja właśnie też rano przeprowadziłem sprawdzenie stanu faktycznego. Z 26 sztuk skoczyło do 36 w ciągu nocy. Tyle, że płacić nie muszę...

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Niewiele znam osób, które poszłyby na występ chóru Aleksandrowa

za***isty jest .  

9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie lubię skomplikowanej rozrywki czy skomplikowanej muzyki, którą inteligencja się zachwyca.

jest taki polityk z pis jak cymański , lubiałem go słuchać ma dość bogate słownictwo na tyle że nie których  jego słów wtedy nie rozumiałem ale słuchało mi się go dobrze 

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

Niestety chcesz czy nie chcesz też się zaliczasz do inteligencji. Niewiele znam osób, które poszłyby na występ chóru Aleksandrowa. Ba, powiedziałbym, że jesteś ponad plebsem od "skomplikowanej" muzyki.

Nie uważam się za wyższego od tego "plebsu" ba nawet twierdzę, że jestem poniżej większości. Zwykły maluczki trybik, który nic nie znaczy i jakich tysiące.

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

A wyrzuć jeden dowolny tryb z silnika swojej trzydziestki. Daleko ujedziesz?

może być od napędu zegara mth?

Opublikowano
10 godzin temu, slawek74 napisał:

nie wiem czy 10 wart 🤭😁🤪 może dopłaca by sobie pojeździć 🙉

No widzisz a jednak 😉

10 godzin temu, HF86 napisał:

U mnie dostaniesz nawet dwa razy tyle, tyle że za cały dzień 😉

Jak to wypłata za siedzenie i nic nie robienie  to dobra stawka u ciebie 😛

10 godzin temu, Łolek napisał:

Myślisz ze się  przejmują, wsadzaja szczawi na starego fynta a te ujarane mialem takiego  w zespole kola podciete na max i pita po kilku dniach traktor na kolki a on na urlop i taki z nich pożytek  a jak pryzma z 1,5 m wysoka to wszystkie posrane i środkiem 🤦‍♂️

Ja tam jadę jak trzeba 😛 już raz bym położył na bok 😅 prawa strona wpadła w kukurydzę

IMG_20210902_102109.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Najpierw to bym go musiał rozgrzebać... 

Nie ta to inna pojedzie a ta pójdzie jako pożywka dla żyletek, którymi się golisz, tak jak człowiek pójdzie jako pożywienie dla robaków i ziemi...

Opublikowano
pafnucy napisał:

może być od napędu zegara mth?

Licznika. Ty nie masz trzydziestki. Cicho tam siedź. Cielaka napoił? Stoperan dał?

Opublikowano

Ty nie masz trzydziestki.

ale miałem.

cielak napojony.

Opublikowano
4 minuty temu, superfarmer02 napisał:

serioooo 😲😲😲😱

3 minuty temu, Bananek napisał:

No tak. Sami zamówić, sami zapłacić. 😁

Jeszcze nie zamawialiśmy bo było już tak że jednego dnia mieliśmy 2 obiady u ludzi i kolacje 😅

Ale z tego co wiem to później szef oddaje za ten zamówiony obiad 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v