Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

farba nie schodzi mój sąsiad te siewniki malował 🤪

Deczko w jednym miejscu zeszła na pokrywie, ale nie jest źle, garażowany cały czas

7 minut temu, pafnucy napisał:

a jeszcze tak z ciekawości. jak tu znacznik przełączyć?

Jak siało się samym ciągnikiem, to tą wajchą na środku, przy łączniku centralnym. A odkąd z agregatem to nie używam wcale

57 minut temu, Karol6130 napisał:

Ze 2500 3000 możesz wystawić, agregat droższy od siewnika

Kurde, trafia mi się amazone d7 specjal2, 3 metry z agregatem batyry. Ale to trzeba by z 10k dołożyć... Chyba się nie opłaca na moje hetary...

Opublikowano

Trzeba i to iść spać bom się dziś narobił 

A jutro orać próbować moźe podsechło.

A i kurła w lesie przy szosie w Bezwoli grupa uchodźców była nawet z dziećmi na rękach, gdzieś tak o 15:30 bom jeszcze do radzynia jeździł bo młodej trzeba było zakupy jeszcze .

Kurła nie ciekawie tu na wschodzie się dzieje.

• Sad 1
Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

Oo, i ktoś bajkę może na dobranoc opowiedzieć. 

Zacząłem dziś orkę pod jęczmień. za***iście lekko po deszczu. 115 km i wydajność 3,5ha na godzinę na 30cm👍

Kurła taką ładną bajkę opowiedziałem i cooooo?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

na morał czekam.

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Jak prawdziwy YouTuber😁 spalanie 7l na godzinę i co druga bruzda garnek ze złotem 😆😆

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

przestań bramę otwierać, bo wlezą...

Opublikowano

No bajka na dobranoc dla. Morał że pisać każdy może jeden lepiej drugi gorzej😆

Opublikowano
Agrest napisał:

12 minut temu, Agrest napisał:

Zacząłem dziś orkę pod jęczmień. za***iście lekko po deszczu. 115 km i wydajność 3,5ha na godzinę na 30cm👍

pewnie sok Ci podfermentował 😁

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Dziś autem jechałem na pole gdzie mam ziemniaki i tam akurat ta strefa zamknięta to mnie wojsko nie chciało przepuścić hehe 

Opublikowano
2 minuty temu, Roki212 napisał:

Dziś autem jechałem na pole gdzie mam ziemniaki i tam akurat ta strefa zamknięta to mnie wojsko nie chciało przepuścić hehe 

Wojskowe ci ziemniaki z pola wojskowymi starami wywiozą, i powiedzą że uchodźcy zjadły 

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

Już tylko Kiler o sobie tylko tyle ....

hęęeee??

Opublikowano
59 minut temu, pafnucy napisał:

@marulekk jeździsz teraz przez Radzyń na KOCK? ja pierdzielę ale sie uśmiałem. karlica jagodzianka przy lesie w Annówce obsługuje. Ludzie muszą niektóre fajne być. :D

Nie mów że chciałeś skorzystać

21 minut temu, Agrest napisał:

Wobec tego zapraszam Cię do mnie....

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No tak może być, trzeba robić na kamerę kto tam się zbliża i wtedy iść otwierać.

Ja bym na twoim miejscu jakąś pukawkę szukał😬🔫 różnie może  być. 

Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

pewnie sok Ci podfermentował 😁

Mój sok na parapecie stoi

20210903_210837.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Wojskowe ci ziemniaki z pola wojskowymi starami wywiozą, i powiedzą że uchodźcy zjadły 

A niech wywożą na tym kawałku mało i lipne bo niski teren więc roboty mniej będzie 🤭

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Nie mów że chciałeś skorzystać

no nie. no ale tak na logikę, to musi branie mieć. niby jak widzę jak jadę to nie pracuje, ale już jakiś czas się tu przewija. czyli robotę ma.

tak tylko się zastanawiałem co chłopy w głowach miewają. 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v