Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

ale chyba nie na cały tydzień? 🤔

Na cały bo głównie węgiel idzie teraz. Rozpala się drobnymi szczapkami i ze 2 klocki drewna, na to 2 łopaty węgla i na 3 godziny spokój, potem przegarnąć, znów łopata węgla i na noc ze dwie łopaty.

Opublikowano
1 godzinę temu, sabuliga napisał:

siostra 10 lat po prawie 1900 druga po ekonomii 7 lat ksiegowa 2500 a szwagier po geodezji 2300 i 9 lat po

Mój szwagier ma większą emeryturę niż ta twoja siostra razem ze szwagrem wypłaty. 

I nie ma jeszcze 50l. 

Opublikowano
33 minuty temu, sabuliga napisał:

dużo masz ha. Chciała być z rolnikiem po studiach?

Swojego 12, obrabiam 20. Jak chciala przed studiami to dlaczego po miałaby nie chciec ;)

Bardziej niz na gospodarke wkurza sie na mój etat...

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, szymon09875 napisał:

Swojego 12, obrabiam 20. Jak chciala przed studiami to dlaczego po miałaby nie chciec ;)

Bardziej niz na gospodarke wkurza sie na mój etat...

A gdzie pracujesz? Masz zwierzęta

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

Deszczołapa rano kasowałem :)

A różne samochodowe,  brałem opony na kiszonke i było trochę kompletnych, z tym ze po mojej rozbiorce juz sie nie nadają do użycia. 

28l/m²

U koleżanki pod Szczecinkiem biało i ok zera,u mnie teraz 9+

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Pokaż zdjęcie, bo jeszcze nie widziałem żeby która miała biało pod szczecinką 😉

To ty bez gumy nigdy nie jechał? 🤔

• Haha 2
Opublikowano
bratrolnika napisał:

U mnie

20210123_172906.jpg

śnieg U was pada?

6465 napisał:

1 minutę temu, Bananek napisał:

To ty bez gumy nigdy nie jechał? 🤔

jechał, ale żeby na szczecince kończyć? lepiej jest w środku.

Opublikowano

Przecież pisałeś że pod nie na! 

2 minuty temu, Bananek napisał:

śnieg U was pada?

jechał, ale żeby na szczecince kończyć? lepiej jest w środku.

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Chyba jakimś białym proszkiem handlujesz, bo za fajerą to tyle raczej się nie da wyciągnąć 

da da....i nawet sporo wincy

7 minut temu, Bananek napisał:

@gregor1284 co tam dziś jemy? Rogaliki mogą być? 

IMG_20210123_125110.jpg

kurna więcej ode mnie jesz

5 minut temu, Bananek napisał:

kcialbyś😉

Opublikowano

Kurna, se dogadzacie albo Wam dogadzają... To jakbym tak u siebie miał to pewnie już bym ze 150 ważył jak nic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v