Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
33 minuty temu, kizak napisał:

A ile ludzi zmarło bez pomocy lekarza  przez wirusa ,a bez styczności z wirusem lub szczepionką ? Kurva nikt nie mówi ilu poległo przez szczepionkę ,a conajmniej każdy kilku zna. Zciąłem 2  ha trawy w ten deszcz 😐

Ja nie znam nikogo kto zmarł od szczepionki, a przez wirusa 2 osoby.

Opublikowano (edytowane)

I jak ,za kilka miesięcy szczepisz się ? ,decyzja może kogoś przekonać Przez wirusa kilku,i kilku przez doklejonego ,przez szczepionki zdnia na dzień kilku ,być może przypadek

Edytowane przez kizak
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Chłopcze ja wiem na co zmarła i wiem i wiem na co ja chorowałem. Ale nie będę z tobą o tym dyskutował.

pier**lisz jak potłuczony, dzięki respiratorowi żyję!!!!!

To się ciesz :) zmierzyli ci pojemność płuc to respirator pomógł a nie zaszkodził 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Zmarli nie od wirusa tylko z braku NALEŻYTEJ OPIEKI MEDYCZNEJ. 🤨

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Tak samo, nie znam nikogo kto umarł po szczepionce, za to znałem 3 takich co już można im tylko świeczkę zapalić, i to nie z powodu braku opieki. 

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

Zmarli nie od wirusa tylko z braku NALEŻYTEJ OPIEKI MEDYCZNEJ. 🤨

Tu masz rację za jedną śmierć częściowo się obwiniam że nie zawiozłem jej wcześniej na szczepienie przeciwko covid 😥

Opublikowano

A ja tam nie wiem czy u nas był wirus ... Obiawy niby były 2 razy pobierali wymaz i co ? 2 razy nic nie wykazało, ani pozytywny ani negatywny 

To co to k**wa za testy ? To tak jak by dmuchnąć w alkomat i na ekranie by pokazało "nie wiem" ...

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, TheraRolnik napisał:

To się ciesz :) zmierzyli ci pojemność płuc to respirator pomógł a nie zaszkodził 

Nie podłączają respiratora jak nie ma takiej konieczności. Mnie tak dusiło że prawie widziałem św. Piotra  i pamiętam jak przez mgle.tylko jak mnie pytali czy podpisuje zgodę na intubację. Powiedziałem że chce żyć i podpisałem 

Opublikowano

Sąsiad też tak się nachichrywał. Jak go w październiku capło to od razu jak była możliwość pobiegł na szpryca. Powiedział, że nie chce drugi raz tego przeżyć i dlatego idzie. A był cały czas w domu, mówi, że jeszcze takiej temperatury nigdy nie miał i widział już coś na wzór tunelu ze światłem, potem jak gorączka ustąpiła to zaczęła się biegunka, jak sam mówi, wystarczyło napić się wody w kuchni na parterze i przy wspinaczce po schodach na piętro już się trzeba było zastanawiać czy do toalety lepiej zejść na dół czy wspiąć się na górę.

Opublikowano
9 minut temu, kizak napisał:

I jak ,za kilka miesięcy szczepisz się ? ,decyzja może kogoś przekonać Przez wirusa kilku,i kilku przez doklejonego ,przez szczepionki zdnia na dzień kilku ,być może przypadek

Ja się szczepie we wtorek. 

Opublikowano

Byłem w ARMiR bez maseczki i żadnych aluzji nikt nie mial to samo w UG, ludzie przejrzeli na oczy że ta pandemia to jedna wielka ściema. 

6 minut temu, 6465 napisał:

Ja się szczepie we wtorek. 

Czyś ty oh🤬ł z radości?🤦‍♂️

Ledwo żeś przeszedł swirusa a znowu chcesz nadwyrężać organizm tym syfem?

Opublikowano
TheraRolnik napisał:

A ja tam nie wiem czy u nas był wirus ... Obiawy niby były 2 razy pobierali wymaz i co ? 2 razy nic nie wykazało, ani pozytywny ani negatywny 

To co to k**wa za testy ? To tak jak by dmuchnąć w alkomat i na ekranie by pokazało "nie wiem" ...

trzeba bylo zrobić test z krwi na przeciwciała po miesiącu

Opublikowano

Z tym to jak z wiarą religijną- jeden twierdzi, że jakiś Bóg jest, inny, że nie. Czasem ciężko jest zmienić się z jednego w drugiego a czasem to wręcz niemożliwe. Ja tam się dałem zaszczepić, skutków ubocznych, jeśli by były to się nie boję a zresztą w dużej mierze mogą mnie nawet nie dotyczyć.

Opublikowano

Primo to nie ściema. Nie życzę ci żebyś się przekonał na własnej skórze. Co do maseczek to uważam że to nie zapobiega zarażeniu. Ale mi ona w żaden sposób nie przeszkadza a jak ktoś czuje się bezpieczniej że ja będę miał to zakładam. I nie mam z tym problemu.

• Like 2
Opublikowano

Ja tez bez maseczki chodzę często 

Śmieszne jest to że w markecie może być 5 osób a według przepisów trzeba mieć maseczkę a na targu może być tłum ludzi i maseczki nie trzeba 😅

3 minuty temu, PRIMO napisał:

Byłem w ARMiR bez maseczki i żadnych aluzji nikt nie mial to samo w UG, ludzie przejrzeli na oczy że ta pandemia to jedna wielka ściema. 

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Czyś ty oh🤬ł z radości?🤦‍♂️

Ledwo żeś przeszedł swirusa a znowu chcesz nadwyrężać organizm tym syfem?

Tak bo nie chce go przechodzić jeszcze raz.

Opublikowano

Policja w biedronce mandaty dawała a ci z obsługi jeszcze pomogli drzwi zamknęli

To są jakieś jaja przed rozpoczęciem roku szkolnego dać mandat klientowi tego sklepu klient chodzi do niego głównie przez to że nie ma pieniędzy na lepszy a tu jeszcze cyk mandacik za szmatkę która nic nie daje 

Niech idą o krok dalej mandaty za nie zmienianie maseczki niech dają 

Można zrobić tak że jeśli nie ma z dzisiaj paragonu za maseczkę to odrazu mandat 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v