Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Czego? 

Bo on handluje . Patryk K z Ja...nego.  syn tego co kiedyś hale robił, zmarł ten jego ojciec z 5 lat temu. Kominy te sprawy.. wiesz o kogo chodzi 

Opublikowano
16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Jeszcze nie, Dziś pole przygotowałem nawozy rozsiane, znajomy miał mi siać  w Poniedziałek a tu chyba deszczu ma dowalić😬 jak popada to we wtorek lub środę siew.   A u Ciebie jak?

Dziś zasiane i opryskane, wczoraj w nocy popadało 7l dziś idealne warunki na siew były dla mnie

• Like 1
Opublikowano

No bo jak mają 2.5 L silnik to nie będzie szpanu. Jak siedzi powyżej 5 to uwież że jest co pokazać. U mnie ma z małym silnikiem to lipa tylko tyle że buda jest ale buda to nie wszystko. Ja się nie cenie bo to tylko żarty😉😄

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, marulekk napisał:

Dziś zasiane i opryskane, wczoraj w nocy popadało 7l dziś idealne warunki na siew były dla mnie

Też  bym dziś  siał ale z przyczyn technicznych nie wyszło 😑 u mnie  tez z nocy 7mm, wilgoć  jest warunki do siewu git.

Nie pamietam, sam siejesz swoim sprzętem? 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Bo on handluje . Patryk K z Ja...nego.  syn tego co kiedyś hale robił, zmarł ten jego ojciec z 5 lat temu. Kominy te sprawy.. wiesz o kogo chodzi 

No, jeździ dziewczyna chłopaka ze wsi autem z tymi blachami, ale nie wiem, nie znam, nie wypowiadam się już 🤫

Opublikowano

A jak chcesz. Ten co ja mówię to na pewno miał l4 itd. I to jest ten co ja mówię. Chyba że jaki drugi jest to nie wiem. 

Opublikowano
17 minut temu, GRZES1545 napisał:

Też  bym dziś  siał ale z przyczyn technicznych nie wyszło 😑 u mnie  tez z nocy 7mm, wilgoć  jest warunki do siewu git.

Nie pamietam, sam siejesz swoim sprzętem? 

Tak, w tamtym roku też swoim ale za dużo mi wysiało , w tym roku prawie godzinę próby kręcone robiłem aż ustawiłem i praktycznie starczyło na styk, 2,2kg na hektar, jednak Poznaniakiem da się bez problemu wysiać, siałem co drugą redlice w tym roku

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, marulekk napisał:

Tak, w tamtym roku też swoim ale za dużo mi wysiało , w tym roku prawie godzinę próby kręcone robiłem aż ustawiłem i praktycznie starczyło na styk, 2,2kg na hektar, jednak Poznaniakiem da się bez problemu wysiać, siałem co drugą redlice w tym roku

I ja mam chęć rzepaku spróbować. Ale jak zwykle przekładam na za rok. Jakieś wskazówki na przyszly rok?

Opublikowano
43 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

To on Mustangiem się wozi? Już jest moi zięciem😆

Toć już byłem wcześniej 🙊

45 minut temu, pafnucy napisał:

tylko rejestracja jego.

Csii

32 minuty temu, soltys48 napisał:

No wszystko tam takie jakieś małe to i paczałki potrzebne

Wiesz jak się powiada po rozstaniu z taką anorektyczką? 

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

I ja mam chęć rzepaku spróbować. Ale jak zwykle przekładam na za rok. Jakieś wskazówki na przyszly rok?

Dużo osób "latoś" się rzuca na ten rzepak. A propo, jaka cena skupu była? 

Opublikowano

Rzepaku to nie wiem ale chyba coś koło 2500 zł. Pod plodozmian by pasował. Tylko skąd czasu wziąć żeby tego dziadostwa dopilnować. 

Opublikowano
9 minut temu, danielursus3p napisał:

Znaleźć chęci i czas na częste pryskanie  😝😝😝

• Like 1
Opublikowano

Pojawiła się nadzieja na wjechanie w ozimine. Chyba że do jutra nie zmienia prognozy. Boje się tylko tego, że może być problem wjechać, a raczej wyjechać z pola. Dziś talerzowalem, to po górkach, gdzie glina, to dramat - tak mokro, że kombajnem nie byłoby szans żeby wyjechać :/

Screenshot_20210821-224414.png

Opublikowano
6 minut temu, danielursus3p napisał:

Rzepaku to nie wiem ale chyba coś koło 2500 zł. Pod plodozmian by pasował. Tylko skąd czasu wziąć żeby tego dziadostwa dopilnować. 

Cza zobaczyć po ile Śruta, ale coś czuję że mamuty zapomną jak smakuje 

3 minuty temu, Bananek napisał:

jo, kości zostały rzucone...

Dokładnie. Pa to 

FB_IMG_1629463374983.jpg

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

Znaleźć chęci i czas na częste pryskanie  😝😝😝

Dla tego to przekładam ciągle 🤣 chęci to by były tylko czasu.... mało. 

Opublikowano
soltys48 napisał:

Jednemu stąd nagrałem karlika to się ociągał i poszedł za całe 2tyś

oj tam oj tam

jahooo napisał:

Ja dziś walczyłem z orką, Unia Kobuz - dla tego, co zaprojektował ten pług jest osobne miejsce w piekle

Da się coś wymyślic, aby się tak nie zapychał słomą na pierwszej skibie ? łapie każde g.... , które znajdzie na polu i nabija między mocowanie belki a pierwszą słupicę.

jak wywalę ten dodatkowy łamacz skiby będzie lepiej ?

tylko na tej pierwszej co chwila zawalone słomą

Da sprzedaj to hujstwo jak najdalej to nigdy nie będzie dobrze orać.Za mały prześwit pod ramą odkladnie to spychy do ziemi i nic a nic nie kryją

• Like 1
Opublikowano

podobno ostatni dzień ciepła tego lata od jutra ochłodzenie. Życzę przyjemnej Bożej niedzieli.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v