Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

To ile teraz dać w kopertę?? Rodzina 2+2

Tylko nie bądźcie zbyt chojni bo jutro mam jedno a za tydzień kolejne, żeby mi do 10 starczyło 

Daj tyle żeby Ci starczyło do 10.

Każdy daje tyle na ile go stać, ktoś kto tego nie rozumi to nie powinien zapraszać takich osób co wiadome jest, że mu 1000 od łebka nie włożą, i po problemie. 

Zamiast wina i czekoladek to lepiej dać misia i niech dadzą na jaki dom dziecka. 

Z tym to też kłopot później, baba od czekolady tyje, a chłop winem się upije 

Opublikowano (edytowane)

1000 od łebka? za co? niech gdzie indziej poszuka głupszego od siebie.    xD pier**lę taką imprezkę.   xD

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Teraz łatwiej. Zawsze można bać się cowida. Na dalszą rodzinę która na bieżąco nie zna wystarczy 😉

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

To ile teraz dać w kopertę?? Rodzina 2+2

Tylko nie bądźcie zbyt chojni bo jutro mam jedno a za tydzień kolejne, żeby mi do 10 starczyło 

Jak dzieci jeszcze nieduże i nie najbliższa rodzina  to myślę jak dasz 800 to będzie ok jak brat czy siostra to wiadomo ze wincyj 

Ale Ty na 3 etatach to daj z 1500 a co niech poznają kuzyna

Opublikowano
24 minuty temu, Karol6130 napisał:

Daj tyle żeby Ci starczyło do 10.

Nie ni, z tym to żartowałem, póki co odpukać nie brakuje

14 minut temu, Łolek napisał:

Jak dzieci jeszcze nieduże i nie najbliższa rodzina  to myślę jak dasz 800 to będzie ok jak brat czy siostra to wiadomo ze wincyj 

Ale Ty na 3 etatach to daj z 1500 a co niech poznają kuzyna

Dzieciaki 5 i 8 lat

Do dobrego kolegi idę

Tak myślałem właśnie 800-1000 dać, żona mówi że 800 za mało 

Opublikowano

Czasem czym bogatszy i więcej w portfelu to prezent mniejszy coś ostatnio słyszałem na ten temat nowe kałdi sie chwali a w kopercie chrzestny na chrzcinach... szkoda gadać...🙉🤦‍♂️

Opublikowano

wesele to jedyna impreza taka wieksza rodzinna  chszciny to tylko najbliżsi , komunnia też i 18 urodziny a wesele to dobrze jest na pożegnanie zorganizować coś wiekszewgo , choć te wieksze wesela zanikają coraz wiecej ludzi żyje na kocią łape .

Opublikowano
4 godziny temu, Ursus932 napisał:

Polityki w tym temacie miało nie być 

Myślała że biznes zrobi 🤭https://www.o2.pl/biznes/kilkadziesiat-gosci-na-weselu-w-kopertach-pustki-panna-mloda-w-szoku-6674198423001728a

Takie problemy to nie problemy.

4 godziny temu, DANDYS napisał:

no ro***bią wszystko, dobrze ze nie głosowałem na nich uff

A co to zmienia? A ogródki będzie można mięć i ciapkiem sobie to uprawiać?

24 minuty temu, jahooo napisał:

jak idziesz 2+2 to chociaż te 200zł od łepka trzeba włożyć w kopertę, bo to nawet nie jest pełny koszt miejsca przy stole

To to nie chodzi o to że komuś zależy najbardziej na mojej obecności a nie na pieniądzach? Trzeba dać ale względem własnych możliwości.

Opublikowano (edytowane)

Obecność obecnością, ale iść "z pustymi rękami" nie wypada, a miejsce przy stole dziś wynosi około 200zł od osoby - to tylko tak informacyjnie, bo w temacie akurat jestem

małe dzieci do 10 lat połowa stawki - jakby co

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
45 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie ni, z tym to żartowałem, póki co odpukać nie brakuje

Dzieciaki 5 i 8 lat

Do dobrego kolegi idę

Tak myślałem właśnie 800-1000 dać, żona mówi że 800 za mało 

Czasem kolega lepszy niż bliska rodzina np jak w potrzebie jesteś wiem coś  o tym 

• Like 1
Opublikowano

Czemu miał nie iść,jak powiedział że pójdzie to poszedł.

Opublikowano
57 minut temu, debrzyna napisał:

To niech dołoży ze swoich ☺️

Nie ma, wszystko wspólne 

45 minut temu, jarecki napisał:

choć te wieksze wesela zanikają coraz wiecej ludzi żyje na kocią łape .

No tutaj kolega stwierdził że po 10 latach życia razem trzeba się ożenić 

15 minut temu, jahooo napisał:

Obecność obecnością, ale iść "z pustymi rękami" nie wypada, a miejsce przy stole dziś wynosi około 200zł od osoby - to tylko tak informacyjnie, bo w temacie akurat jestem

Śwager był ostatnio na weselu to 420zł od talerzyka liczyli 

Opublikowano
jahooo napisał:

dokładnie jak piszesz za ''talerzyk'' wypada ''zapłacić'' a jak nie stać to nie potwierdzasz obecności

Opublikowano
54 minuty temu, bratrolnika napisał:

Nie ma, wszystko wspólne 

Uje muje dzikie węże i ogólnie cyrk. Fontanna z czekolady nawet w kiblu żeby większy prestiż był. 

A tak naprawdę to wszystko o kant d*py obić. Dwa dobre ciepłe fajne przekąski, zimna wódka i dobre towarzystwo i impreza  w stodole będzie udana .przez tą presję że tyle to wszystko kosztuje to się odechciewa uczestnictwa. 

Opublikowano (edytowane)

Sąsiadka teraz córkę za mąż wydaje, za tydzień, byli ostatnio menu ustalić, i okazuje się że np. będzie dzik pieczony, no spoko. Ale żeby nie było za łatwo, do dzika będzie przydzielony kucharz który Ci ukroi co będziesz chciał i jeszcze ci opowie co i jak. Czujesz to k**wa, ja będę szedł jaką kolwiek zakaske znaleźć, a gość mi będzie o dziku gadał 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Życiorys tegoż zacnego dzika też pewnie będzie znał. I jego heroicznej ucieczki przed asf. Jak tak biegł na oślep i natknąć się musiał na myśliwego 🙃

Opublikowano
2 godziny temu, debrzyna napisał:

To niech dołoży ze swoich ☺️

Chyba że są normalni i mają wspólną kasę :o

1 godzinę temu, akooo napisał:

Takie problemy to nie problemy.

A co to zmienia? A ogródki będzie można mięć i ciapkiem sobie to uprawiać?

Tylko pamiętaj że masz wydzierżawiona ziemię cwaniaczku ;) taki sam hipokrytą jak @Rolnik1973, ja nie rozumiem skąd w was tyle zawiści o.O

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Nie ma, wszystko wspólne 

No to wypadałoby dać tego 1000 od 2 tylko teraz wziąć dwójkę dzieci, no to może boleć niektórych, bo komuś się chce pełnego wypasu i zaprasza.

Edytowane przez deSilva
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v