Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie ja tam się nie zapuszczam,ale u mnie na dzielnicy też rosną gdzieniegdzie. Nie ma dzisiaj w stolicy miejsca na parki,żeby gdzieś na ławeczce przysiąść w spokoju to na dachach robią 😜 Deweloperzy każdy kąt wykupują.

Opublikowano (edytowane)

Taka ładna była łąka na Targówku,do PGR należała to i to już wykupili. Teraz jeszcze konie tam trzymają i nieraz widzę jak rano baloty wożą taką żółtą 80-tką i 3p tacy starsi panowie ;] 

3 minuty temu, 6465 napisał:

To ty nie mieszkasz w sypialni Warszawy? To na jakiej dzielnicy?

Targówek. Kiedyś to była sypialnia teraz jest metro i sypialnia to tarchomin bardziej,białołęka

Edytowane przez akooo
Opublikowano
Przed chwilą, MarcinO10 napisał:

Parę wsi dalej belarka wciągnęła sołtysa. 62 lata miał, bardzo w porządku człowiek był. Ehh...

Świeć Panie nad jego duszą,pamiętajmy o BHP.

Opublikowano
6 minut temu, akooo napisał:

Panie ja tam się nie zapuszczam,ale u mnie na dzielnicy też rosną gdzieniegdzie. Nie ma dzisiaj w stolicy miejsca na parki,żeby gdzieś na ławeczce przysiąść w spokoju to na dachach robią 😜 Deweloperzy każdy kąt wykupują.

Nie wiem czy słyszeliście co w Wieleniu odjaniepawlili. Zabetonowali cały plac, a na środku postawili pomnik drzewa 😱

Opublikowano
1 minutę temu, MarcinO10 napisał:

Parę wsi dalej belarka wciągnęła sołtysa. 62 lata miał, bardzo w porządku człowiek był. Ehh...

belarka germańska?

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Z jakimś młodym się po prztykali  i się zdenerwował. On żył swoim życiem ale dobry był z niego chłop.

Ten zapierdziela całkiem żwawo  mimo tylko swoich 140km. I maxi wysoki.

Jakim młodym 🙉

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Nie wiem czy słyszeliście co w Wieleniu odjaniepawlili. Zabetonowali cały plac, a na środku postawili pomnik drzewa 😱

Betonoza. Nie wiem czy za tą kasę nie można byłoby jakiegoś mieszkania socjalnego zorganizować albo jakieś obiady dla ubogich tylko takie coś?

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

jakieś obiady dla ubogich tylko takie coś

sie za robotę niech biora.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

sie za robotę niech biora.

Dobra nie będę wchodził w polemikę z tobą na ten temat nawet. Pamiętaj tylko jedno że nie wiesz co cię jutro czeka i czy nie będziesz potrzebował takiej pomocy.

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

W czerwcu jak w te upały chodziliśmy w Warszawie koło grobu nieznanego żołnierza, to było jak w piekarniku. Weszło się do parku i odrazu lepiej.

A potem płacz że wody nie ma i susza.

o to to

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Dobra nie będę wchodził w polemikę z tobą na ten temat nawet. Pamiętaj tylko jedno że nie wiesz co cię jutro czeka i czy nie będziesz potrzebował takiej pomocy.

nagle się wszystkim należy.

byle pijaczyna tylko żądać potrafi.

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

nagle się wszystkim należy.

byle pijaczyna tylko żądać potrafi.

Sprawę dla reportera sobie nieraz obejrzyj,jakie ludzkie dramaty są.

Opublikowano
12 minut temu, akooo napisał:

czy za tą kasę nie można byłoby jakiegoś mieszkania socjalnego zorganizować

Tylko nie to, mieszkanie to nie jest coś na co nie da się zarobić 

Przed chwilą, akooo napisał:

Tylko ile jest procent tych właśnie dramatów, a ile jest takich co im się robić nie chce

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

:)

Górny zaczep mnie interesuje na przed wczoraj. Masz może?

Opublikowano

oglądałem.

bywają dramaty, ale najczęściej pretensje do świata że gmina wody albo sracza za darmo nie zrobi.

1 minutę temu, akooo napisał:

Opublikowano (edytowane)

Mi w biedzie pomogli ludzie z wioski, a jak poczułem się honorowo i nie chciałem tej pomocy przyjąć to wiecie co mi powiedzieli?   "Wieś wyciąga do ciebie rękę a ty jej nie chcesz podać. Jak tego nie przyjmiesz nikt nie powinien ci część powiedzieć" i wiecie co zrobiłem?

Edytowane przez 6465
  • Like 3
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

i wiecie co zrobiłem?

poszłeś w miasto?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Do masseya mam automatyczny. 

Z siuntki też mogę wyciągnąć 😁 

Ba, nawet do T25 mam górny 😂

Edytowane przez sladan
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v