Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panie ja tam się nie zapuszczam,ale u mnie na dzielnicy też rosną gdzieniegdzie. Nie ma dzisiaj w stolicy miejsca na parki,żeby gdzieś na ławeczce przysiąść w spokoju to na dachach robią 😜 Deweloperzy każdy kąt wykupują.

Opublikowano (edytowane)

Taka ładna była łąka na Targówku,do PGR należała to i to już wykupili. Teraz jeszcze konie tam trzymają i nieraz widzę jak rano baloty wożą taką żółtą 80-tką i 3p tacy starsi panowie ;] 

3 minuty temu, 6465 napisał:

To ty nie mieszkasz w sypialni Warszawy? To na jakiej dzielnicy?

Targówek. Kiedyś to była sypialnia teraz jest metro i sypialnia to tarchomin bardziej,białołęka

Edytowane przez akooo
Opublikowano
Przed chwilą, MarcinO10 napisał:

Parę wsi dalej belarka wciągnęła sołtysa. 62 lata miał, bardzo w porządku człowiek był. Ehh...

Świeć Panie nad jego duszą,pamiętajmy o BHP.

Opublikowano
6 minut temu, akooo napisał:

Panie ja tam się nie zapuszczam,ale u mnie na dzielnicy też rosną gdzieniegdzie. Nie ma dzisiaj w stolicy miejsca na parki,żeby gdzieś na ławeczce przysiąść w spokoju to na dachach robią 😜 Deweloperzy każdy kąt wykupują.

Nie wiem czy słyszeliście co w Wieleniu odjaniepawlili. Zabetonowali cały plac, a na środku postawili pomnik drzewa 😱

Opublikowano
1 minutę temu, MarcinO10 napisał:

Parę wsi dalej belarka wciągnęła sołtysa. 62 lata miał, bardzo w porządku człowiek był. Ehh...

belarka germańska?

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Z jakimś młodym się po prztykali  i się zdenerwował. On żył swoim życiem ale dobry był z niego chłop.

Ten zapierdziela całkiem żwawo  mimo tylko swoich 140km. I maxi wysoki.

Jakim młodym 🙉

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Nie wiem czy słyszeliście co w Wieleniu odjaniepawlili. Zabetonowali cały plac, a na środku postawili pomnik drzewa 😱

Betonoza. Nie wiem czy za tą kasę nie można byłoby jakiegoś mieszkania socjalnego zorganizować albo jakieś obiady dla ubogich tylko takie coś?

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

jakieś obiady dla ubogich tylko takie coś

sie za robotę niech biora.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

sie za robotę niech biora.

Dobra nie będę wchodził w polemikę z tobą na ten temat nawet. Pamiętaj tylko jedno że nie wiesz co cię jutro czeka i czy nie będziesz potrzebował takiej pomocy.

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

W czerwcu jak w te upały chodziliśmy w Warszawie koło grobu nieznanego żołnierza, to było jak w piekarniku. Weszło się do parku i odrazu lepiej.

A potem płacz że wody nie ma i susza.

o to to

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Dobra nie będę wchodził w polemikę z tobą na ten temat nawet. Pamiętaj tylko jedno że nie wiesz co cię jutro czeka i czy nie będziesz potrzebował takiej pomocy.

nagle się wszystkim należy.

byle pijaczyna tylko żądać potrafi.

Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

nagle się wszystkim należy.

byle pijaczyna tylko żądać potrafi.

Sprawę dla reportera sobie nieraz obejrzyj,jakie ludzkie dramaty są.

Opublikowano
12 minut temu, akooo napisał:

czy za tą kasę nie można byłoby jakiegoś mieszkania socjalnego zorganizować

Tylko nie to, mieszkanie to nie jest coś na co nie da się zarobić 

Przed chwilą, akooo napisał:

Tylko ile jest procent tych właśnie dramatów, a ile jest takich co im się robić nie chce

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

:)

Górny zaczep mnie interesuje na przed wczoraj. Masz może?

Opublikowano

oglądałem.

bywają dramaty, ale najczęściej pretensje do świata że gmina wody albo sracza za darmo nie zrobi.

1 minutę temu, akooo napisał:

Opublikowano (edytowane)

Mi w biedzie pomogli ludzie z wioski, a jak poczułem się honorowo i nie chciałem tej pomocy przyjąć to wiecie co mi powiedzieli?   "Wieś wyciąga do ciebie rękę a ty jej nie chcesz podać. Jak tego nie przyjmiesz nikt nie powinien ci część powiedzieć" i wiecie co zrobiłem?

Edytowane przez 6465
  • Like 3
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

i wiecie co zrobiłem?

poszłeś w miasto?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Do masseya mam automatyczny. 

Z siuntki też mogę wyciągnąć 😁 

Ba, nawet do T25 mam górny 😂

Edytowane przez sladan
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v