Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, deSilva napisał:

Dosyć lat w uja walili bo chłop wszystko kupował, ja ich nie żałuję.

1 minutę temu, pawel885 napisał:

A Poloneza czy Żuka to inaczej klepali ? Po co poprawiać jak ludzie kupowali , założyli inne światła czy licznik i już był hit . Potem ludzie poczuli że to kit w porównaniu z zachodnimi ciągnikami i skończyło się eldorado.... 

też mi obojetnie ale bardziej mi chodziło o zwrócenie uwagi skoro agro unia może sobie kupować zagraniczne maszyny to jakim prawem chce ograniczyć import spożywczy .

Opublikowano

Niczego nie ograniczy bo się nie da, tylko chcą zaistnieć i tyle.

Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał:

też mi obojetnie ale bardziej mi chodziło o zwrócenie uwagi skoro agro unia może sobie kupować zagraniczne maszyny to jakim prawem chce ograniczyć import spożywczy .

A co mają kupić ? Pakistański ciągnik z Poską naklejka? Czas Ursusa się skończył , nikt nie będzie utrzymywał gigantycznej fabryki dla garstki fanatyków . Zresztą wiele marek upadło nawet germańskich 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Dlatego trzeba się cieszyć że są używane i to takie rodzynki 🥰. Tylko szkoda że takie drogie, przecież to tylko Ursus 🤷‍♂️ 

I te przyjechane opony na przodzie B|

https://pl-pl.facebook.com/marketplace/item/348069920368977/?ref=search&referral_code=marketplace_search&referral_story_type=post

Gościowi chyba ten łursus po łbie przejechał podczas robienia zdjęć, że taką cenę dowalił. 😂

No ale jedni "kupują", a inni "sprzedają" 🤭😟

• Haha 1
Opublikowano

Cena kosmos. Kumpel wystawił bizona za 70tys. Na OLX. Za ile sprzedał nie wiem. Ale sprzedał. Ja jak wystawiłem kiedyś ciągnik za rozsądne pieniądze to handlarze mi żyć nie dali , dzwonili na okrągło i dawali połowę.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Andpol napisał:

Ile cenić za D-50? Koła roczne 2 tysi komplet a dziś już 500zł. więcej felgi dorabiane.

IMG_20210816_142953.jpg

IMG_20210816_143006.jpg

Daję 1000 i @pafnucy ze śfagrem już jadą 😁

Edytowane przez sladan
Opublikowano

Coś mnie dziś plecy bolą, chyba znowu deszcze przyjdą.

8 minut temu, Andpol napisał:

Ile cenić za D-50? Koła roczne 2 tysi komplet a dziś już 500zł. więcej felgi dorabiane.

IMG_20210816_142953.jpg

IMG_20210816_143006.jpg

Tak poważnie dam 2000za koła i 500 za resztę i powiedz gdzie po nią jechać. Tylko żeby papier miała bo na kołach będzie jechać.

Opublikowano
Przed chwilą, Andpol napisał:

Na złomie więcej wezmę papiry ma i opłacone nawet.

Widzisz że cena rośnie, wszystko idzie w dobrym kierunku🙂 tylko nie widzimy twojej propozycji.

1 minutę temu, akooo napisał:

Czy rolnik @Rolnik200598 usunął konto?

Tak. Kiedyś go bardzo tu coś zdenerwowało. Może jak wruci z wesela to nowe założy 😁

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Widzisz że cena rośnie, wszystko idzie w dobrym kierunku🙂 tylko nie widzimy twojej propozycji.

Tak. Kiedyś go bardzo tu coś zdenerwowało. Może jak wruci z wesela to nowe założy 😁

A co to się stało? Pomocny człowiek był.

Opublikowano

Z jakimś młodym się po prztykali  i się zdenerwował. On żył swoim życiem ale dobry był z niego chłop.

Przed chwilą, bratrolnika napisał:

A mój ostatnio coś zaczal poszarpywać pomiędzy 2000-2500 i gazie w podłogę....😔

Ten zapierdziela całkiem żwawo  mimo tylko swoich 140km. I maxi wysoki.

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Z jakimś młodym się po prztykali  i się zdenerwował. On żył swoim życiem ale dobry był z niego chłop.

Niedobrze,kto mi teraz powie jak ziemniaki na wiosne posadzić 😐

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Ten zapierdziela całkiem żwawo  mimo tylko swoich 140km. I maxi wysoki.

Mój też zapierdziela, tyle że szarpie.....

2 minuty temu, akooo napisał:

Niedobrze,kto mi teraz powie jak ziemniaki na wiosne posadzić 😐

Tak samo jak do tej pory

Opublikowano

Puki co teraz będę sobie sad zakładał,najpierw chcę trawę wysiać a na tym sad posadzić,parę drzewek.

Opublikowano
27 minut temu, Andpol napisał:

Więcej jak 8-10 tys nikt za sztywną nie da, w zasadzie sam bym kupił większą, ale zastanawiam się nad wywrotką 8-10T

• Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, jahooo napisał:

Więcej jak 8-10 tys nikt za sztywną nie da, w zasadzie sam bym kupił większą, ale zastanawiam się nad wywrotką 8-10T

Mam tandema na sprzedaż jak coś 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v