Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, radekz200 napisał:

Bananek zaginął? 😛

image.jpeg.ae99e0a497ef2770f4345eac6f32a060.jpeg

W górach łapie przesyłkę

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Bananek zaginął? 😛

A wiadomo, może wyszedł w nocy odcedzić kartofelki i teraz leży z ciupaską w plecach

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

z tyłu się rozwalały a z przodu były ładne to zostały "dla ozdoby"

Tak pomyślałem

W sumie u młodego to samo, od podwórka mogą  jeszcze być, a z tyłu to strach otwierać 

Opublikowano (edytowane)

Harenda po kosie 

Jutro żyto i zastanawiam się nad mieszanką czy jest sens młucić 

Chociaż bym nie musiał kupować by po łubinie rozsiać na orkę zimową.

Łubin za tydzień

IMG_20210819_115747.jpg

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Like 1
Opublikowano

Ktoś na strajk jedzie 25 sierpnia? W miejscowości Czaplinek koło Góry Kalwarii.

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Na całego Tuska jeszcze nie jesteś gotowy ?

Jakie rano zaraz wieczór 🤔

3 to tak jak mówisz , jeden wstaje drugi idzie spać.

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Już dziś strajkowali przeciwko budowie lotniska na dk 50, policja węzeł zamknęła w wiskitkach i do Sochaczewa musiałem zjechać na węźle Skierniewice.😟

5 godzin temu, Strongman napisał:

Jak wysłałem wniosek  to zaraz na drugi dzień dzwonili ze jak zasieje w sierpniu to mam się stawić osobiście w wypełnić oświadczenie w ubiegłych latach tego nie było.

Ja zasiadłem koniec lipca i złożyłem informacje przez internet. 

1 godzinę temu, jacus napisał:

zetorki- u was dziki zaawansowane technol764-dzisiaj-rocznica-ofensywy-znad-wieprza-a-tutaj-zdjecie.jpgogicznie.

Toż to partyzant🙉

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

tylko 0,5 cm ale zawsze-moze byc i 3 cm, biodro sie troche zwichrowalo, to skutek czekanai ponad rok na operacje.

teoretycznie 3 miesiace trzeba odczekac, wytrzymalem 2 a potem tak delikatnie po pare godzin..

o slonce wychodzi-moze za pare dni uda sie zniwa zakonczyc, bo zboze trzeba handlowac- wystawilem jedno ogloszenie bezplatne i wszystko poszlo, procz owsa-nigdy w zyciu nie zdarzylo sie zeby w sierpniu magazyny oproznic.

Zależy w jakich cenach opróżniasz?

Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

ja poczek na strajk pracowników Ursusa przeciwko rolnikom że wybrali zagraniczny towar zamiast krajowego i stracili prace . ha ha 

Opublikowano

Wydaje mi się że upadłość Ursusa ma za sobą wielką kreche nie powodzen przez przeszłość. A obecnemu ursusowi zabrakło odpowiedniego marketingu, dobrej reklamy, wprowadzenia nowych rozwiązań. No i przede wszystkim dobrego sprzedawcy. Zobacz co kochanek robi z arbosen i rostelmashem

9 minut temu, jarecki napisał:

ja poczek na strajk pracowników Ursusa przeciwko rolnikom że wybrali zagraniczny towar zamiast krajowego i stracili prace . ha ha 

Opublikowano

Panie i Panowie brać się za wnioski. Unia nawet wydłuża nabór na dofinansowania bo nie ma chętnych. Miliony czekają 🙃

Panie i Panowie brać się za wnioski. Unia nawet wydłuża nabór na dofinansowania bo nie ma chętnych. Miliony czekają 🙃

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Dlatego trzeba się cieszyć że są używane i to takie rodzynki 🥰. Tylko szkoda że takie drogie, przecież to tylko Ursus 🤷‍♂️ 

I te przyjechane opony na przodzie B|

Złom technologicznie rodem z lat 70-tych. To był największy błąd Ursusa, raz opracowana technologia tłuczona non-stop bez żadnych usprawnień. Głupiego wzmacniacza momentu nie umieli poprawić w ciągu 30 lat produkcji.

Opublikowano

Na modernizację o miesiąc. Podobno ludzie tak zniwami zajęci że nie mogą wniosków wysłać. 

Opublikowano
18 minut temu, stempos1980 napisał:

Wyciągam wniosek że Marcin kupuje tak żeby nie kupić i tylko oglądać te ciągniki na fotkach 😉

Wczoraj dwa 4514 w okolicy pojawiły się w ogłoszeniach, obydwa od prywatnych,  ale nawet ogłoszeń nie wrzucam

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Dosyć lat w uja walili bo chłop wszystko kupował, ja ich nie żałuję.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Złom technologicznie rodem z lat 70-tych. To był największy błąd Ursusa, raz opracowana technologia tłuczona non-stop bez żadnych usprawnień. Głupiego wzmacniacza momentu nie umieli poprawić w ciągu 30 lat produkcji.

A Poloneza czy Żuka to inaczej klepali ? Po co poprawiać jak ludzie kupowali , założyli inne światła czy licznik i już był hit . Potem ludzie poczuli że to kit w porównaniu z zachodnimi ciągnikami i skończyło się eldorado.... 

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

Na modernizację o miesiąc. Podobno ludzie tak zniwami zajęci że nie mogą wniosków wysłać. 

Słyszałem , że małe zainteresowanie wynika  z zasad przyznawania pomocy oraz silnej niechęci do "opłacania" wniosków

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v