Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, radekz200 napisał:

Bananek zaginął? 😛

image.jpeg.ae99e0a497ef2770f4345eac6f32a060.jpeg

W górach łapie przesyłkę

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Bananek zaginął? 😛

A wiadomo, może wyszedł w nocy odcedzić kartofelki i teraz leży z ciupaską w plecach

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

z tyłu się rozwalały a z przodu były ładne to zostały "dla ozdoby"

Tak pomyślałem

W sumie u młodego to samo, od podwórka mogą  jeszcze być, a z tyłu to strach otwierać 

Opublikowano (edytowane)

Harenda po kosie 

Jutro żyto i zastanawiam się nad mieszanką czy jest sens młucić 

Chociaż bym nie musiał kupować by po łubinie rozsiać na orkę zimową.

Łubin za tydzień

IMG_20210819_115747.jpg

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
  • Like 1
Opublikowano

Ktoś na strajk jedzie 25 sierpnia? W miejscowości Czaplinek koło Góry Kalwarii.

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Na całego Tuska jeszcze nie jesteś gotowy ?

Jakie rano zaraz wieczór 🤔

3 to tak jak mówisz , jeden wstaje drugi idzie spać.

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Już dziś strajkowali przeciwko budowie lotniska na dk 50, policja węzeł zamknęła w wiskitkach i do Sochaczewa musiałem zjechać na węźle Skierniewice.😟

5 godzin temu, Strongman napisał:

Jak wysłałem wniosek  to zaraz na drugi dzień dzwonili ze jak zasieje w sierpniu to mam się stawić osobiście w wypełnić oświadczenie w ubiegłych latach tego nie było.

Ja zasiadłem koniec lipca i złożyłem informacje przez internet. 

1 godzinę temu, jacus napisał:

zetorki- u was dziki zaawansowane technol764-dzisiaj-rocznica-ofensywy-znad-wieprza-a-tutaj-zdjecie.jpgogicznie.

Toż to partyzant🙉

Opublikowano
6 godzin temu, jacus napisał:

tylko 0,5 cm ale zawsze-moze byc i 3 cm, biodro sie troche zwichrowalo, to skutek czekanai ponad rok na operacje.

teoretycznie 3 miesiace trzeba odczekac, wytrzymalem 2 a potem tak delikatnie po pare godzin..

o slonce wychodzi-moze za pare dni uda sie zniwa zakonczyc, bo zboze trzeba handlowac- wystawilem jedno ogloszenie bezplatne i wszystko poszlo, procz owsa-nigdy w zyciu nie zdarzylo sie zeby w sierpniu magazyny oproznic.

Zależy w jakich cenach opróżniasz?

Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

ja poczek na strajk pracowników Ursusa przeciwko rolnikom że wybrali zagraniczny towar zamiast krajowego i stracili prace . ha ha 

Opublikowano

Wydaje mi się że upadłość Ursusa ma za sobą wielką kreche nie powodzen przez przeszłość. A obecnemu ursusowi zabrakło odpowiedniego marketingu, dobrej reklamy, wprowadzenia nowych rozwiązań. No i przede wszystkim dobrego sprzedawcy. Zobacz co kochanek robi z arbosen i rostelmashem

9 minut temu, jarecki napisał:

ja poczek na strajk pracowników Ursusa przeciwko rolnikom że wybrali zagraniczny towar zamiast krajowego i stracili prace . ha ha 

Opublikowano

Panie i Panowie brać się za wnioski. Unia nawet wydłuża nabór na dofinansowania bo nie ma chętnych. Miliony czekają 🙃

Panie i Panowie brać się za wnioski. Unia nawet wydłuża nabór na dofinansowania bo nie ma chętnych. Miliony czekają 🙃

Opublikowano
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

Dlatego trzeba się cieszyć że są używane i to takie rodzynki 🥰. Tylko szkoda że takie drogie, przecież to tylko Ursus 🤷‍♂️ 

I te przyjechane opony na przodzie B|

Złom technologicznie rodem z lat 70-tych. To był największy błąd Ursusa, raz opracowana technologia tłuczona non-stop bez żadnych usprawnień. Głupiego wzmacniacza momentu nie umieli poprawić w ciągu 30 lat produkcji.

Opublikowano

Na modernizację o miesiąc. Podobno ludzie tak zniwami zajęci że nie mogą wniosków wysłać. 

Opublikowano
18 minut temu, stempos1980 napisał:

Wyciągam wniosek że Marcin kupuje tak żeby nie kupić i tylko oglądać te ciągniki na fotkach 😉

Wczoraj dwa 4514 w okolicy pojawiły się w ogłoszeniach, obydwa od prywatnych,  ale nawet ogłoszeń nie wrzucam

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Dosyć lat w uja walili bo chłop wszystko kupował, ja ich nie żałuję.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Złom technologicznie rodem z lat 70-tych. To był największy błąd Ursusa, raz opracowana technologia tłuczona non-stop bez żadnych usprawnień. Głupiego wzmacniacza momentu nie umieli poprawić w ciągu 30 lat produkcji.

A Poloneza czy Żuka to inaczej klepali ? Po co poprawiać jak ludzie kupowali , założyli inne światła czy licznik i już był hit . Potem ludzie poczuli że to kit w porównaniu z zachodnimi ciągnikami i skończyło się eldorado.... 

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

Na modernizację o miesiąc. Podobno ludzie tak zniwami zajęci że nie mogą wniosków wysłać. 

Słyszałem , że małe zainteresowanie wynika  z zasad przyznawania pomocy oraz silnej niechęci do "opłacania" wniosków

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v