Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

A te te do łóżka kupił, anty dziadki znaczy 😂

Cebulij za podobne słowa banicję wyłapał🙊

2 minuty temu, jarecki napisał:

po 40 zł belka siana  za tyle to niewarto kosić i suszyć ,i teraz pytanie lepiej skosić i rozrzucić i nie zbierac czy zostawic na pniu ? do skoszenia trzeba by po 50 zł na paliwo do ha . dołożyć .

Dumałem skosić i rozrzucić a następnie oprysk humus active 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ale to juz pod likwidację czy zeby szybciej sie poprostu trawa rozłożyła?

No mam dylemat troche, bo czas na skoszenie mam, ale jak nie bedzie komu zrobic uslugi to tylko szkoda mojego czasu. 

Opublikowano
12 minut temu, gregor1284 napisał:

Cebulij za podobne słowa banicję wyłapał🙊

Nie podobne tylko całkiem inne, chamsko i obraźliwie napisane. 

• Like 4
Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

A co byś wolał usłyszeć od zięcia: rucham Ci córkę,  czy staramy się o dziecko???

Na jakim Ty świecie żyjesz, jak zięć to pewne że raczej w oddzielnych łóżkach nie śpią. Na miejscu kolegi Agresta to wolał bym żebyśmy wszyscy tu przemilczeli tą kwestię, bo i tak chłop pomimo nerwicy ma tyle latania i załatwiania... 

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

A co byś wolał usłyszeć od zięcia: rucham Ci córkę,  czy staramy się o dziecko???

widzisz Brat. daremna dyskusja.

nie każdy otrzymał dobre wychowanie.

Opublikowano
59 minut temu, jarecki napisał:

po 40 zł belka siana  za tyle to niewarto kosić i suszyć ,i teraz pytanie lepiej skosić i rozrzucić i nie zbierac czy zostawic na pniu ? do skoszenia trzeba by po 50 zł na paliwo do ha . dołożyć .

skoś , wysusz i po 100 sprzedaj.

Opublikowano

Widzicie, wszystko zależy od wychowania i charakteru dziecka. 

Ja na 100% mogę swojej córce zaufać. Współczuję tym którzy nie mogą.

Do syna mam mniejsze zaufanie bo jednak ma bardziej płocho w glowie

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał:

Podał przykład, nie napisał nic wulgarnego i osobistego. 

no nikt nie napisał. wszystko legancko tego....

Opublikowano

Ta. Wróćmy do tematu. Jak tam sytuacja pogodowa? Na kurpiowszczyznie nadzieja na deszcz przeszla razem z chmurami... Tam gdzie nie mogłem uwałowac tydzień temu, udało się dzis ale na litość boską mogło by popadać ciutek, chociaż tą sól niech rozpuści żebym nie patrzył 

Opublikowano

A mi tam ładnie w nocy na siano popadalo. Trzeci pokos czeka na cięcie ale to może na poniedziałek. Dobrobyt wszędzie. Z pod prasoowijarki bele z zeszłego roku po 40 wystawione. Toc to szok 🙉

Opublikowano
51 minut temu, gregor1284 napisał:

Na jakim Ty świecie żyjesz, jak zięć to pewne że raczej w oddzielnych łóżkach nie śpią. Na miejscu kolegi Agresta to wolał bym żebyśmy wszyscy tu przemilczeli tą kwestię, bo i tak chłop pomimo nerwicy ma tyle latania i załatwiania... 

kwestia zaufania , ja po tygodniu znajomosci z dziewczyną 17 lat pojechałem pod namioty rodzice ją puscili i nic sie nie stało .

Opublikowano
17 minut temu, DANDYS napisał:

problem jest 😠😠 podnosi tura ładnie, a opuścić nie chce , opuści do pewnego momentu i podnosi spowrotem. węże zamieniałem, euroramke zamyka otwiera dobrze,

Siłownik może który przelewa. Na tej samej sekcji euroramke zamyka otwiera ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v