Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 godzin temu, Bananek napisał:

A kto będzie zdjęcia poplonow codziennie robił 🤔

Jak już zwiedzasz  to zobacz w końcu gdzie te mazury są, to jak wrócisz w swoje strony to opowiesz ludziom że żyli w błędzie 😉

Opublikowano
bratrolnika napisał:

@superfarmer02 dziś się dopatrzyłem gdzie mieszkasz, na podwórku Asterix zielonkawy stał dziś???

jo jo

bratrolnika napisał:

Tak, to jakie mam na suzuki???

WSC G8HB 🙃

bratrolnika napisał:

o której przejeżdżaleś?

Opublikowano

Światłowód 600Mb/s za 70zł miesięcznie plus 100 kanałów tv będzie ok, czy wystarczy 300 za 60zł? Oferta Netii. 

Do TP  nie dzwoniłem.

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Op ludziom oczy się zaczynają przecierać. W całej gminie brakuje jaj kurzych 😂 kolejni likwidują gospodarstwa mleczne, oj będzie ciekawie. Sąsiad był to już biadolił że kury musi kupić 

Cała polityka Unii na tym polega by nie było w Polsce nic a to dopiero początek .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Op ludziom oczy się zaczynają przecierać. W całej gminie brakuje jaj kurzych 😂 kolejni likwidują gospodarstwa mleczne, oj będzie ciekawie. Sąsiad był to już biadolił że kury musi kupić 

Jeszcze co poniektórych unia na smyczy trzyma i parę lat zobowiązań. Gdyby tak każdy mógł to jeszcze więcej obor by stało pustych po nowym roku. 

Opublikowano
5 godzin temu, Bananek napisał:

dobry czas żonka wykręciła. już my w stolycy.

jak luba przejedzie Warszawę to będę w szoku. zawsze się bała miasta. póki co toczymy się. nie mógłbym tu mieszkać. za dużo się dzieje. zbyt duży ruch, huk

Może sny się minęli, 2godziny temu jechałem obwodnica warsiawy od Białegostoku w kierunku a2. Teraz już po robocie się opierniczam.

Opublikowano

Sławku S8 uważam za obwodnicę, może dlatego że ja jeździłem jak jej nie było i jeździłem przez miasto dk8

Adam ty pewnie też pamiętasz jazdę na bronisze al. Krakowska, i do centrum potem 92 na Poznań?

Teraz to bajeczka.

Dziś spotkałem 2 ogórki na pl. Defilad.

IMG_20210818_060926_1.jpg

• Like 2
Opublikowano
6465 napisał:

Może sny się minęli,

A kto to wie. ja teraz w Wieliczce w kolejce po bilety. A nu jeho. skąd tyle ludzi? tzn część ludzi, a część zagramaniczna.

Ryśka ulubieńcy.

HF86 napisał:

A kto będzie zdjęcia poplonow codziennie robił 🤔 już zwiedzasz  to zobacz w końcu gdzie te mazury są,

Masz kilka dni przerwy od zdjęć poplonów. mazury to zdecydowanie nie ten kierunek.

Opublikowano
5 minut temu, Bananek napisał:

A kto to wie. ja teraz w Wieliczce w kolejce po bilety. 

Miałeś do Karpacza jechać a tu widzę w stronę Tatr się kierujesz, na bogato 🤔

Opublikowano
robert55555 napisał:

Którędy żeś jechał do Wieliczki?

stolyca, Grójec, Kraków, Wieliczka

6465 napisał:

5 minut temu, Bananek napisał:

A kto to wie. ja teraz w Wieliczce w kolejce po bilety. 

Miałeś do Karpacza jechać a tu widzę w stronę Tatr się kierujesz, na bogato 🤔

zmiana planów.

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

stolyca, Grójec, Kraków, Wieliczka

zmiana planów.

Teraz jak obwodnica Radomia, Skarżyska i Kielc połączona, to się nie jedzie ino za***rdala do dopiero w sokolnikach robi się kibel.

Trzeba było do szmergiela skręcić😆

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

jo jo

WSC G8HB 🙃

o której przejeżdżaleś?

Z numerem nie trafiłeś

Rano koło 9 Fiata prowadziłem, a koło 14 jechałem po niego odebrać. Na początku niebieski fiat a za nim czerwone suzuki

32 minuty temu, 6465 napisał:

Sławku S8 uważam za obwodnicę, może dlatego że ja jeździłem jak jej nie było i jeździłem przez miasto dk8

IMG_20210818_060926_1.jpg

Też myślę że można uważać S8 za obwodnicę Warszawy  przynajmniej od naszej strony

9 minut temu, 6465 napisał:

Póki co to do mnie nie skręcił... taki kolega....

Opublikowano
6465 napisał:

się nie jedzie ino za***rdala

O to to. 140 z budzika nie schodzi. więcej z dziećmi tym pudełkiem nie latam. raz chyba do 150 depłem.

bratrolnika napisał:

Póki co to do mnie nie skręcił... taki kolega....

żałujemy ci się w sobotę to na wesele nie zdążysz.

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał:

Teraz jak obwodnica Radomia, Skarżyska i Kielc połączona, to się nie jedzie ino za***rdala do dopiero w sokolnikach robi się kibel.

Gdzie on się podziewa bo na forum go nie widać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v