Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

33 l napłakało niebo w nocy 

Tyś pewnie  lał przez balkon do deszczomierza jak w nocy zadudniło, moje niebo 11mm dało 🤔

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
58 minut temu, TheraRolnik napisał:

U nas w okolicy jest Rzym, Paryż i Wenecja także trochę świata można zjechać w pół dnia 😁

Cerplon ma tam pola koło Paryża 🤣 mina mojej jak mówiłem że jadę służbowo do Paryża była bezcenna ,😁

• Haha 5
Opublikowano
18 minut temu, Rolnik1973 napisał:

33 l napłakało niebo w nocy 

To super, teraz pięknie poplon ci urośnie.

Opublikowano

Były suche lata ,było ziarka,i słomy też coś tam,a w tym roku jakaś paranoja ,mało ziarna ,mało słomy. Ledwie co wczoraj  wieczorem słomę pobelowałem ,a od 5 deszcz . Mógłby ten tydzień być słoneczny, trochę bym prace podgonił i ludziska żniwa pokończyli.  Ale choć fajnie 2,5 godziny drzemki się wykonało ,tak jakoś po śniadanku osłabiło 9_9

Opublikowano

Ja to chyba powieki podeprę zapałkami. Masakra, jak śnięta ryba. 

Wypiłem kawę, oby postawiła na nogi bo nawet koncentracji za kierownicą nie ma

Opublikowano
debrzyna napisał:

40 minut temu, Bananek napisał:

kurła jak ciemno. żonka w kuchni coś pichci przy zapalonym świetle.

U mnie w jaskini światło świeci cały dzień nawet jak słońce praży 

muszę kiedy nawiedzić ten zakątek z dala od wszystkiego. być może w tym tygodniu będę gdzieś w twoich okolicach.

Opublikowano
slawek74 napisał:

Ursus932 napisał:

Panowie jako że ten temat jest dość żywy i oblegany , więc nim usunę konto mam pytanie , głównie dotyczy osób które posiadają bizona i koszą grykę , chodzi jak ustawić z grubsza sita , szczelinę i wiatr ?? 

Zapomniałem że mam jeszcze takie coś do zebrania 🙃

konto będziesz usówał ? ktoś Cię obraził ? 😜😁

Ty żeś pan obraził tego pana od królików i co żeś narobił ?

Opublikowano
2 minuty temu, debrzyna napisał:

Widok z jedynego okna

okno.jpg

Ototo lux rolety. Dofinansowanie jeszcze powinni Ci dac. 

Ponawiam prośbę o zdjęcie jak byś kiedyś tego bycka bez spotkał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v