Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurna burza jak nie wiem. Od 14 do 17 wyciagalim bizona z bagna 

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

To już uzależnienie,?

Kurła, a ja jeszcze nie palił i pewno już palił nie będę.

Do siewu 🙄

Dawno nie paliłem ale z Tobą mógłbym zapalić. Tylko licz się z tym że jakaś przygoda będzie 😂

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

to se siana zapal 🙉🙈

Siano mam, ale do siewu ni jak się nie nadaje 

Przed chwilą, 6465 napisał:

Nie oglądałem🤔

Jakiś brat z siostrą się tną, szczury w chałupie itp 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Przynajmniej za***iście dużo próchnicy w glebę wprowadzisz, po tym podwójnym poplonie. Gryka z samosiewów będzie chyba gęściejsza, to jeszcze powinna zagłuszyć wszelkie chwasty   

Ale ile komosy i chwastnicy to głowa mała.

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Do siewu 🙄

Dawno nie paliłem ale z Tobą mógłbym zapalić. Tylko licz się z tym że jakaś przygoda będzie 😂

Już ściskam pośladki🤣

Jakoś nigdy mnie nie ciągnęło. Okazje były, zawsze odmawiałem. Nikotyny też nie znoszę.

Opublikowano
50 minut temu, Agrest napisał:

Ech, zlikwidowałem wiśnie, zasiałem grykę co by zminimalizować straty, ale taka presja chwastów po sadzie że bez sensu to trzymać. Może 700kg by ukosił ale z 600zł za usługi koszenia młócenia No i w ciul roboty z czyszczeniem.

Ale chociaż efekt za***isty. Przez miesiąc jeszcze ładny poplon z gryki urośnie.

20210810_195622.jpg

Tak za***ać chwastami pole🙆🙆

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

A jakoś weny nie mam. muszę w ogóle wszystkie tarcze i klocki wymienić, bo już tłucze przy heblowaniu.

Sworznie, końcówki wszystko dobrze? 

jedna końcówka luźna, ale jeszcze ujdzie.

Opublikowano

@Karol6130 jak u Ciebie? U nas syreny w koło wyją, nasi pojechali do Pi..awy wodę pompować. Ja nie pojechałem, se rękę naruszyłem przy tym wyciąganiu, ból niesamowity, se odgryze ta łapę chyba zaraz 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

@Karol6130 jak u Ciebie? U nas syreny w koło wyją, nasi pojechali do Pi..awy wodę pompować. Ja nie pojechałem, se rękę naruszyłem przy tym wyciąganiu, ból niesamowity, se odgryze ta łapę chyba zaraz 

to ta ze złamanym paznokciem, czy następna?

Opublikowano

Kciuk złamany, a wyrwalem sobie paznokiec w palcu wskazującym. 

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

@AgrestNie bój, o swoją dupe możesz być spokojny... Teraz tos mi ubliżył 

FB_IMG_1626611911662.jpg

Celem mojego bytu tu nie jest obrażanie a różnego rodzaju podśmiechujki, droczenie i zabawy słowne🤭.

Także bez obrażalstwa mi tu😉

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Ale ile komosy i chwastnicy to głowa mała.

Tak wyglądał poplon na kiszonkę po łące na oborniku. Siany był jedynie owies z wyką. Zaś chwastnica teraz po prostu eksploduje. Po tych ostatnich opadach to jest wszędzie. Na łąkach,  kukurydzy, rowach dróżkach polnych. Odchwaszcza się regularnie, coraz więcej się zabiegów robi, pola są czyste, a jak coś się opuści, to kurde jakaś eksplozja życia botanicznego następuje.  

IMG_20210727_131347.jpg

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

i co, z sexu nici ??

A w czym to przeszkadza ?

Opublikowano
4 minuty temu, Dariowola napisał:

Agrest. To już taka bida w branży że na trawę nie można sobie pozwolić. 😁 Burza.

Ledwie pomyślałeś o trawie i już burza. Dlatego ja wolę nawet o tym nie myśleć. Alkohol w małych ilościach jest dla mnie wystarczający.

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Tak wyglądał poplon na kiszonkę po łące na oborniku. Siany był jedynie owies z wyką. Zaś chwastnica teraz po prostu eksploduje. Po tych ostatnich opadach to jest wszędzie. Na łąkach,  kukurydzy, rowach dróżkach polnych. Odchwaszcza się regularnie, coraz więcej się zabiegów robi, pola są czyste, a jak coś się opuści, to kurde jakaś eksplozja życia botanicznego następuje.  

IMG_20210727_131347.jpg

Mam pytanie do eksperta. Mianowicie co robić żeby to k**estwo tak nie rosło. W jarych tego plaga u mnie. 

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

A w czym to przeszkadza ?

Trafisz bez palca?🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Bananek napisał:

A pstryknij palcami 😉

Sadysta 

1 minutę temu, Agrest napisał:

Trafisz bez palca?🤭

Się tatko Nie boi 😁 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v