Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wsk-a 175 odpali bez akumulatora na popych jak sie przełoży kabel od regulatora napięcia na plus .Nie ma dobrej iskry na swiecy ale do 70 da sie jezdzić .Ja swoją nie dawno sprzedałem była kompletna bez dokumentów i mase telefonów takie zainteresowanie .Sprzedana w kilka dni za dobry piniadz .

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, farmtrac8244 napisał:

Dzisiaj niby 100%prawdopodobieństwa deszczu. Już coś pokropiło jak byłem na 8 w kościele. Gnoju omłucić nie sztuka.

No dobra ale jakby to była pogoda a się muli

No jak nie ma pogody to się rozumie że nic na siłę.

Opublikowano

Miał ją tego kupiłem z obciętym tylnym błotnikiem i bez rury wydechowej, musiałem dokupić.

3 minuty temu, deSilva napisał:

Kobuz miał już kierunkowskazy.

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek1979 napisał:

Wsk-a 175 odpali bez akumulatora na popych jak sie przełoży kabel od regulatora napięcia na plus .Nie ma dobrej iskry na swiecy ale do 70 da sie jezdzić .Ja swoją nie dawno sprzedałem była kompletna bez dokumentów i mase telefonów takie zainteresowanie .Sprzedana w kilka dni za dobry piniadz .

Ile wziąłeś jak można wiedzieć? Moja ma papier tylko trzeba wyrobić nowy dowód bo stary zaginął . Faktura zakupu u książka serwisowa jest. Szukam jeszcze podnóżki i klosza lampy.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Miał ją tego kupiłem z obciętym tylnym błotnikiem i bez rury wydechowej, musiałem dokupić.

Miałbym Kobuza żeby nie te dolegliwości z aku, oglądałem tego i tego, w końcu jednak padło na Kosa.   :P

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

są. jedynie nie produkują już żadnych.

Słusznie, to wlaśnie na myśli miałem 

Opublikowano
7 minut temu, deSilva napisał:

Te MZ- ty  mi się jeszcze podobały, milicja głównie nimi jeździła, ale to już była spora kasa jak na tamte czasy.

Mz Trophy 250 - Motocykle i Skutery - OLX.pl

Kiedyś mieli u mnie tropika 

Jeszcze zbiornik od takiego na złomie leży 

Opublikowano
3 minuty temu, krzysiek1979 napisał:

Też tak jeździłem jak mi aku pod dyskoteką zajumali a nowego kupic nie było gdzie.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, 6465 napisał:

Wszystkie 175 4biegowe miały ten problem ze bez Aku nie odpali. Miałem SHL tam był silnik 175 3biegi to paliła bez Aku.

Bo trzy biegowe miały wzbudzenie cewki zapłonowej magnesem na kole magnesowym a czterobiegowe z akumulatora.Miałem Kobuza i miał kierunkowskazy i był biało-pomarańczowy a to że montowano kierunkowskazy do czarnych WSK to nie znaczy że to były kobuzy

Opublikowano

Ojciec był wlascicielem od nowosci ale motor wyrejestrowal brak dowodu .WK powiedzieli ze tylko rejesyracja na zabytek.Motor nie przerabiany nie malowany org.nawet opony czy łańcuch.Bez świateł bo myszy pogryzly kable nie odpalana 25 lat ale kompletny sprzedalem za 4k

Opublikowano

Ja mam umowę z byłym właścicielem który go wyrejestrował w latach 80 numery ramy i silnika zgodne z tabliczka znamionową. W WK. Powiedzieli że mogą zarejestrować jako zabytek.

Opublikowano

O chyba takie kaski miałem jak te

Kask do motoru kask motocyklowy stary PRL ! - 7681773377 - oficjalne  archiwum Allegro

po tych to była nowość  :P

Stary Kask Motocyklowy - OLX.pl

Opublikowano
1 godzinę temu, damian303 napisał:

Tłoczenie na wczoraj 4,8. 

Skąd takie wiadomości o aronii? Przez dwa lata więcej towaru nie narobiło się, a kontrakty dawno podpisane(w tym duże do Chin). 

Znowu zagrywki do zbycia ceny.

Z dwoma pośrednikami rozmawiałem i nie mają podpisanych ilościowych kontraktów.

Pewnie zagrywka na zbicie ceny. Ma zostać stworzona atmosfera niechcianego owocu.

To pięknie cena poszybowała na czarną. U nas chyba już nie biorą. Wszyscy pokończyli.

Malina ponoć 13,50zł.

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, szymon09875 napisał:

Skąd jesteś? U mnie sa 2 z czego jeden super wyposazony.

To okazja potrzebna zeby gdzies wyjść?

Ok Sieradza. Wszystko zamknięte nosz ku..... mać. Kiedyś to było. Jade sprasować ze dwie przyczepy zanim popada 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek1979 napisał:

3 lat temu ogłosiłem kierunkowskazy z wsk-i 4 szt. za 400 zł to miałem tyle telefonów że ludziska przebijali jeden drugiego .Sprzedalem za 500 w 30 minut 

A szwagier 3 lata temu kupił 2 SHL m11, za 2tys. Jedna kompletna z kwitami druga. W częściach 

Ja może swoją sprzedam i kupię jakiego starego japońca.

Opublikowano

Takiego też miałem nówkę do szkoły, chłopaki też mieli takie, ale nigdy nikt mnie nie wyprzedził na wyścigach, zawsze zostawał z tyłu jak Karino, ale dochodził wszystkich i spokojnie wyprzedzał   :P  dobrze był dotarty, rura nigdy nie była fioletowa. 

romet-komar-3 | Giełda klasyków

Opublikowano (edytowane)

Też miałem takiego tylko seledynowy kolor miał, i tak jak tu biegi w manetce. On miał większe koła niż ogar i kadet. Też byłem najszybszy.  Mój był ciut nowszy bo miał przód na amortyzatorach a ten jeszcze na wachaczu.

9 minut temu, deSilva napisał:

Takiego też miałem nówkę do szkoły, chłopaki też mieli takie, ale nigdy nikt mnie nie wyprzedził na wyścigach, zawsze zostawał z tyłu jak Karino, ale dochodził wszystkich i spokojnie wyprzedzał   :P  dobrze był dotarty, rura nigdy nie była fioletowa. 

romet-komar-3 | Giełda klasyków

2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Nom🙆‍♂️ sprzedasz mi?

Darmo ci da, prawda @pafnucy😁😁😁

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v