Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

póki co to chyba jak na razie uderza jajami o poręcz...

Żebyś Ty zara jajami o poręcz nie uderzał jak ten pan Cię pogoni🤣

20210727_175927.jpg

Opublikowano
HF86 napisał:

Toto mało zercze. 6ka w domu  byla to kaban 150 co dwa miesiące minimum.

U nas ciągle 6 w domu A kabana chyba na Wielkanoc bilim. nie idzie u nas mięso za bardzo. choć sporo się dokupuje gotowców.

Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Do Extrabyka jedziesz? 

Ostatnio rozmawialiśmy i zapraszał, więc bardzo możliwe

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Rolnik ale Ty sknera 🤪😁😁😁

Typowy góral

18 minut temu, 6465 napisał:

Narobiłeś mi smaka.

IMG_20210727_172950.jpg

Poczekaj jeszcze parę dni, jak u Czarka się zaczną, wtedy się dowiesz co to dobry pomidor jest

15 minut temu, szymon09875 napisał:

No raczej więcej nie, chybw ze gruby na dole. Ostatnio nie było widac na d47 a 800 kg bylo.

1100kg to ostatnio na T4 wrzuciliśmy, i przesz szybę nie było widac ze coś jest

• Thanks 1
Opublikowano
6465 napisał:

Nie będzie. To kominy od silosów na cement?

będzie. sieczkarnia, która leży na przodzie ze 400 wazy. te kominy to wywietrzniki z obory. z 4mm blachy zrobione. jak je wrzucałem to oczy na wierzch wylazły.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Rolnik200598 napisał:

@szymon09875 Lepiej być cały czas poważny niż robić z siebie kogoś głupiego, potem ktoś może to wykorzystać przeciw. A tak- święty spokój. Bez tańczenia, bez zabawy, zjeść, jakiś kieliszeczek na poprawę humoru spożyć i do domku.

A co Ty Andrzej Duda jestes ze ma ktoś przeciwko Tobie wyciagac zdjecia jak sie bawisz na oczepinach? Moja tez zawsze mówi ze to bez sensu, a ja idę, kogos znajde do pary, na prawie kazdym weselu flaszka jest :D ( jakby na stole było mało 🤣🤣)

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bananek napisał:

U nas ciągle 6 w domu A kabana chyba na Wielkanoc bilim. nie idzie u nas mięso za bardzo. choć sporo się dokupuje gotowców.

Świń nie ma ale się kupuje non stop. Nie ma swoich wyrobów,nie ma co jeść. A i od jesieni byczek taki z 650 też znikł z zamrażarki nie postrzezenie  .i kurczaki też na kolację 

16274023723723715073586128131529.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Pany, co zrobić jak z pełnego koła powietrze mi zeszło????

20210727_165804.jpg

u góry jest. przekręć.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, HF86 napisał:

Świń nie ma ale się kupuje non stop. Nie ma swoich wyrobów,nie ma co jeść. A i od jesieni byczek taki z 650 też znikł z zamrażarki nie postrzezenie  .i kurczaki też na kolację 

to ty nie jesz. Ty żresz.

Edytowane przez Bananek
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

A co Ty Andrzej Duda jestes ze ma ktoś przeciwko Tobie wyciagac zdjecia jak sie bawisz na oczepinach? Moja tez zawsze mówi ze to bez sensu, a ja idę, kogos znajde do pary, na prawie kazdym weselu flaszka jest :D ( jakby na stole było mało 🤣🤣)

I co mi po tym? Ani ja nie chcę tańczyć i się bawić i tym bardziej żadna ze mną nie będzie chciała. 

Różni ludzie chodzą po świecie, różne sytuacje wynikają...

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Nic to nie daje

już wiem. zdejmij ten bloczek. 

nie ma za co...9_9

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

I co mi po tym? Ani ja nie chcę tańczyć i się bawić i tym bardziej żadna ze mną nie będzie chciała. 

Różni ludzie chodzą po świecie, różne sytuacje wynikają...

To idziesz wkońcu na te wesele?

Opublikowano
25 minut temu, Łolek napisał:

Ale  się  powodzi widelec ze srebra 😉

Tomek  jak co to i grajka na chrzciny  Ci załatwię z rabatem to łowieckich chlopokow zagra i zanuci za stołami 

Dzięki Olek ale aż takiej pompy to nie będzie😁

Opublikowano
7 minut temu, akooo napisał:

To idziesz wkońcu na te wesele?

Chłopie już mnie 10 raz pytasz a ja 10 raz odpowiadam- idę ale z musu a nie z chęci. Z sąsiadami trzeba dobrze żyć.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

Chłopie już mnie 10 raz pytasz a ja 10 raz odpowiadam- idę ale z musu a nie z chęci. Z sąsiadami trzeba dobrze żyć.

Może chce być osobą towarzyszącą, skoro tak się dopytuje.     :P

Opublikowano

Ma swoją kobitę. Jednak to transakcja wiązana- iść, jaką stówkę dać to i potem pomoc i spokój zapewnione.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v