Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Normalnie. Jak dziadzio. Ale da się. Ja swoim tak z ciekawości raz patrzyłem do 6,5l Zszedlem, mniej nie mogłem  Ale to v6 to i prawie czy ponad 1700 kg wagi to nie mało. 

Jak jeszcze miałem golfa to tylko raz zrobiłem ecodriving, do 4,8 zszedł na odcinku 34km, ale to było najgorsze 34km w moim życiu za kierownicą

A teraz niech palą i 8 ropy, aby jechały tak jak trzeba

Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Normalnie. Jak dziadzio. Ale da się. Ja swoim tak z ciekawości raz patrzyłem do 6,5l Zszedlem, mniej nie mogłem  Ale to v6 to i prawie czy ponad 1700 kg wagi to nie mało. 

Jak pedałujesz to i spali tyle 😁

no czymś jednak trzeba napoić te 150km 😅

A jakoś szybko nie jeżdżę, audi kupiłem w lutym i jak na razie najwięcej tylko 200 jechałem 

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

✌️✌️✌️jestem na chwilę. Przenieśli mnie z oiomu na salę monitorowaną. Wykrajali spory kawałek miało być 3cm. A wycieli 4 ale nic. Przyszyli brodę do klaty tak jak mówili żeby się w środku zrosło. Trzymaj ta się i kciuki. Czasem tu zajrze ale kiepsko się czuje.

Chyba  nie ma tutaj takiego co by kciuków  nie trzymał 

Teraz będzie już  tylko lepiej tego się  trzymaj

• Thanks 1
Opublikowano

coraz częściej w naszej rodzinie powraca temat zamiany tego auta na coś bardziej ekonomicznego. żonie (w sumie mi też) podoba się alfa 159 1.9 JTDm

jahooo napisał:

że co, zafira ?

dojeżdżałem tym parę lat do pracy w 5-7 osób na pokładzie, spalenie 6,2-7l silnik 1,9 120KM, dużo zależało od korków po drodze

Ja mam 2.0 DTi 101KM.

Opublikowano

croma jest mało popularna, niektóre elementy , np przeguby napędowe dość drogie, ogólnie bardzo fajne auto, ale nie doceniane, tak samo jak wersja I , która miałem i oceniam na najlepsze auto, jakim jeździłem, prawie 540 tys km nią zrobiłem

Opublikowano
14 minut temu, TheraRolnik napisał:

no czymś jednak trzeba napoić te 150km 😅

A jakoś szybko nie jeżdżę, audi kupiłem w lutym i jak na razie najwięcej tylko 200 jechałem 

150 km to w cale nie tak dużo. 

14 minut temu, bratrolnika napisał:

Golf w trasie 1050km z 4 osobami i bagażem zszedl do 5,3

Fordem kiedyś na odcinku 300 km do 4.7 l/100 zszedlem w 4 osoby.  

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

niestety, jak wieczorem wyjdziesz do auta, to słychać jak rdza chrupie, przed zakupem trzeba dobrze auto obejrzeć, jak atrakcyjna cena, znaczy się, że rdza  w 159

Tak samo jak mazda ... Szybciej rdza źre niż jedzie 😅😅

1 minutę temu, danielursus3p napisał:

150 km to w cale nie tak dużo. 

Po przesiadce z 75km, to jest dużo 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v