Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Spokojna twoja rozczochrana 😁

Tomek wyprowadz ją na balkon powiedz żeby sie napatrzyla na drzewa  kwiaty  i niebo  bo taraz przez tydzień tylko sufit albo wezglowie łóżka  będzie  oglądać  

Szczerze wam  tego życzę 

• Haha 2
Opublikowano

Pół wiaderka uwirowane. Miód ciemny, posmak chyba każdy z możliwych- czuć spadzią i facelią na pewno.

Gorąco, 36 stopni, zdychać można. Gdzieś w oddali kombajn słychać.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał:

Co ty za strony oglądasz, zapodaj no linka do tych filmów

No tu nie można bo ban za takie rzeczy, pogromca holliłudu u siebie dawał na jutupie.

kto to ten pogromca?

Opublikowano
5 godzin temu, Rolnik1973 napisał:

To za lasem ze 4 km odemnie.

Posprzedawali  tam las bo dobrze płacili, ci wycieli a teraz beczą źe będzie smród.

Mi tam lotto zawsze kurzak będzie na pole.

Coś ma byc 8 kurników po ok 80 000 w każdym.

Wipasz ? 

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Jak już sie oboje z żoną zregenerujecie to na obce baby nie bedzie Ci sie chcialo patrzeć 😇

Pijany już przed południem, bój się Boga. To by znaczyło że on nie wyzdrowiał 🙄

2 godziny temu, DANDYS napisał:

kurba gdzie te czasy, gdzie całe noce się docierało eh

Toć to jeszcze nie minęło 🙊

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

to jakaś nowa technologia? siano w śilos?

A jak, jak ma sie sparzyc w balocie to lepiej sucha pryzma...

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

Kurna. Rozrzutnik kapcia złapał. I to na postoju🙆‍♂️

W wulkanizacji mówią ze wina dętki. Dwu albo trzyletnia. Ale badziew teraz wszystko 

4letnia w c360 pekla na zgrzewie...

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Pijany już przed południem, bój się Boga. To by znaczyło że on nie wyzdrowiał 🙄

Tu to same giganty na forum, jak nie na psizonach to kobity mloca jedna za druga 🤭

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Tisel , tiben i Ben gairn były nawet piękne, ale obecnie wszystko ukorzenione, zgniło myślę min. 30%. Doły zielone, góra sparzona.

Wczoraj robiłem Ben Tron. Wykolorował bo wszystko stało wyprostowane.

Ogólnie można powiedzieć że nie ma porzeczki na mrożenie. Pogoda zabraĺa resztki plonu i całą jakość.

Dziś robiłem Ben gairn 

A dziś agrogłupotach mówili że w tym sezonie kokosy zarobicie na porzeczkach 😛

I zrobili poprawkę , @stempos1980 nie nałupie kasiory na cukini B|

Opublikowano
19 minut temu, szymon09875 napisał:

Tu to same giganty na forum, jak nie na psizonach to kobity mloca jedna za druga 🤭

Już nie, już nie. Ale tylko pedałowi jakiemuś obca baba się może nie podobac 🙄 każdy zdrowy chłop choćby się o ruchał do urzygu to jednak jak jakas chicos zdrowa idzie to zerknie 🤦‍♂️

11 minut temu, slawek74 napisał:

marzą tylko 😉😁

Już tu jeden marzył, to teraz ubolewa 😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Takie 

IMG_20210714_131919.jpg

To jest farma czy farma2 ?

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ursus932 napisał:

To jest farma czy farma2 ?

Farma :)

13 minut temu, gregor1284 napisał:

Już nie, już nie. Ale tylko pedałowi jakiemuś obca baba się może nie podobac 🙄 każdy zdrowy chłop choćby się o ruchał do urzygu to jednak jak jakas chicos zdrowa idzie to zerknie 🤦‍♂️

No obca sie moze podobac, bo sie ludzisz ze bedzie lepsza 🤣🤣

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
10 minut temu, bratrolnika napisał:

Czyli nie kupujemy na spółkę???

Może trza by zrobić zrzutka pl. Po 200tys. 🤣🤣

@bratrolnika  ja tam nic nie mówię. Ale jak agrounia zbierała na Andrzeja to czemu Agrofoto nie zbierze dla nas🤔😁😁😁

• Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, krilan06 napisał:

Ja mu współczuję bo u niego w czerwcu było naprawdę sucho, ale takiego gadania że mniejsze gospodarstwa mają lepiej bo większe muszą inwestować w nowsze sprzęty i kupować ziemię a to wszystko oparte na kredytach, to ja tego nie rozumiem. Ktoś ich zmusza do tych kredytów?

Kazde jedno gospodarswo musi co raz coś wymienić czy dokupić. 

Opublikowano
54 minuty temu, gregor1284 napisał:

I tu się  z Tobą zgodze 

Jak auto czy traktor ładny to oko przyciąga  jak jaka zdrowa zadbana kobitka czy dziewczyna  ulicą idzie  to tak samo i pochwalić należy  tak tłumaczę swojej żonie  i jakoś już 23 lata po ślubie a razem 27

• Like 2
Opublikowano

Panowie mam problem, otóż posiadam ciągnik nh td5020 było w nim robione sprzęgło, dzisaj jestem na polu zakładam wałek dzwignia załączania jest w pozycji wyłącz ale wałek się kręci tak jak na pozycji włączania o co chodzi, ustawienie sprzęgła?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v