Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No u mnie sypia co popadnie, wtedy przyjeżdża do ciebie sypiesz dap i nigdy nie wyjdzie jak trzeba bo breja w przewodach. W tym roku siał z aplikatorem pneumatycznym to pierwszy raz wyszło praktycznie do kilograma

2 minuty temu, jacek1296 napisał:

A polidapie to co niby jest?

Opublikowano
Przed chwilą, deSilva napisał:

A co Ty masz za tematy z dziadkami?  :D  Leki bierzesz? prostata alarmuje? moczu nie trzymasz? na wojnie też nie byłeś pewnie?   :P

Usiądź koło jakiejś młodej d*py, schlej ją trochę to zobaczysz jak majtki zacznie zdejmować z gorąca.   :P

Ze starymi przyjemniej ponarzekać na wszystko.

Przed chwilą, slawek74 napisał:

a potańcować? z babkami 70 plus to tak mułowato 🤪

Ja tam nie idę tańczyć i na parkiet nie mam najmniejszego zamiaru nogi postawić.

Opublikowano
3 minuty temu, komizmo napisał:

No u mnie sypia co popadnie, wtedy przyjeżdża do ciebie sypiesz dap i nigdy nie wyjdzie jak trzeba bo breja w przewodach. W tym roku siał z aplikatorem pneumatycznym to pierwszy raz wyszło praktycznie do kilograma

I wsyp w takiego pneumatyka mocznik, potem polidap... wszystkie przewody zabetonowane.

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik200598 napisał:

O polu, o pszczołach, o pogodzie. A z młodymi o tym nie pogadasz.

Ty to powinieneś sobie jaką  młodą  wdówke albo rozwódkę ogarnąć bo trochę starsza i życiowa   nie musiał byś pieprzyć o amorach tylko pyk cyk i do rzeczy  i ona mogła by Cię życia nauczyć 

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

a nie wiem czy do łuowa nie pojadę sytuacjia nadzwyczajna i nie ciekawa... lepiej nie pytać 🙄

Jak zwykle. Łoj teściu teściu

Opublikowano
38 minut temu, 6465 napisał:

Ach to tylko z tego się cieszyć. Jak młodzież popije to będzie lux zabawa. Jak się jaka młoda siksa trafi to jak ty jej nie wyrwiresz to ona ciebie.

he heheeeee ,no dobra młodym odpuśćmy  ,wejdżmy na opryski ,może ktoś pamięta  ,,komunę'' ,jak przyjeżdżał    skr    ,by pryskać ,jak ten chwastox walił ,a jak chłopy pryskali ,flacha w kieszeń ,to kutwa nawet i za raz deszcz a to ,,brało' . A jaka była więż rolnicza wiązana przy 9_9 beczkowozie' ile tam przez przełyk przeszło ,ja się odciął i opryskiwacz kupił ,ale  to kasa leciala9_9

Opublikowano
27 minut temu, deSilva napisał:

Mm jedno pytanie, bo widzę że stary dalej wami trzepie jak drzewem w sadzie, Wy się go boicie, czy głównie żona, bo to córka, została tak wychowana że się ojcu nie chce sprzeciwić, bo to mogę jeszcze zrozumieć, pewnych wartości wyniesionych z domu się tak łatwo nie zapomina.

Ja się go nie boję,żona nie chce mu się postawić, po większej kłótni żona z teściową mnie uspokajają że to już taki typ człowieka, bo on nie nadaje sie do życia między ludzmi. Żyje starym systemem,nikomu nie pomoże,od kogoś też nie chce pomocy, jak coś pożyczę od kogoś to zaraz pretensje po co na co. W domu mnie inaczej wychowali i chce tak żyć,czyli normalnie z ludźmi i dla ludzi. A ten to aby na krześle usiąść i tak cały dzień może przesiedziec,jego ojciec taki sam był(a do tego jeszcze %). Co ja się historii nasłucham od kolegów na wsi, to w domu o.tym.nie opowiadali. Juz w ciągnik ciężko wsiąść więc już sam wie że beze mnie nic się nie zrobi, o kombajnie nie wspomnę. Jak mnie wku**ia to mowie rób se sam. Za kilka dni już inna gadka bo nic nie zrobi sam. Zmienić go się nie zmieni(chodzi o zachowanie w stosunku do drugiego człowieka) i trzeba już z tym.żyć, czyli mieć wyjebongo. Wymyślił ostatnio żeby na modernizację belarke kupić,jaką?sipme,mówię że to już lepiej d*py sobie nie zawracać tym. Dla niego zachodnie to czarna magia.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

@danielursus3p jak będziesz kosil to żyto sypiace 5t na dwójce bizonem dasz rade zrobić jakis film ? 

Jak będę kosił to zrobię 😉 

Opublikowano
50 minut temu, pafnucy napisał:

cielunów dużo kupione?

Pod korek, łącznie 8 .same żeruny

45 minut temu, danielursus3p napisał:

Dolne sito przymknąć spróbować obroty na bębnie w górę, i klepisko troszku podciągnąć. Powinno pomóc.  

To teoria,w praktyce nie pomaga.

On ma specyficzny system domłotu i tam tkwi problem

44 minuty temu, Bananek napisał:

oj tam, oj tam. ona tylko lubi siusiać do oleju. 😉 poza tym jak ją sprawdzić u pompiarza?

W Tucholi kazali cały silnik przywozić

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ja się go nie boję,żona nie chce mu się postawić, po większej kłótni żona z teściową mnie uspokajają że to już taki typ człowieka, bo on nie nadaje sie do życia między ludzmi. Żyje starym systemem,nikomu nie pomoże,od kogoś też nie chce pomocy, jak coś pożyczę od kogoś to zaraz pretensje po co na co. W domu mnie inaczej wychowali i chce tak żyć,czyli normalnie z ludźmi i dla ludzi. A ten to aby na krześle usiąść i tak cały dzień może przesiedziec,jego ojciec taki sam był(a do tego jeszcze %). Co ja się historii nasłucham od kolegów na wsi, to w domu o.tym.nie opowiadali. Juz w ciągnik ciężko wsiąść więc już sam wie że beze mnie nic się nie zrobi, o kombajnie nie wspomnę. Jak mnie wku**ia to mowie rób se sam. Za kilka dni już inna gadka bo nic nie zrobi sam. Zmienić go się nie zmieni(chodzi o zachowanie w stosunku do drugiego człowieka) i trzeba już z tym.żyć, czyli mieć wyjebongo. Wymyślił ostatnio żeby na modernizację belarke kupić,jaką?sipme,mówię że to już lepiej d*py sobie nie zawracać tym. Dla niego zachodnie to czarna magia.

No to bierz na modernizację, bierz co ty chcesz a staremu mów co on chce usłyszeć bo on to ma ch*ja do gadania w tym temacie ... Kto bierze maszyny ty czy on ? Więc z jakiej racji ma ci mówić co ty masz wziąć ? Jak chce tak sipme to niech se sam kupi i niech se nią sam prasuje... 

A może jak zobaczy inne maszyny niż "sobie wymarzył" to zejdzie na zawał i będziesz miał w końcu spokój 😅😅

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Belaruss820 napisał:

jeden znajomy inny numer zrobił, powiedział ojcu że bierze ciągnik zetora, prasę sipmę i pług unii, Ojciec  nieźle się zdziwił kiedy na podwórko przyechał NH ciągnik i prasa a pług od kuhn'a 

Opublikowano
10 minut temu, TheraRolnik napisał:

A ja tam nie narzekam ... 2 owijarki, 3 kosiarki, zapas musi być 😂😅

łooooo ,tak ,,u mnie 3  kosirki   ale  ja  u siebie 3 kosiarki  ,ale jak dwie padły ot tak,to dopiero 😐oczy😐

Opublikowano
Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

W czym ?

A Ty już ze starym doszedłeś do ładu?

Opublikowano
kizak napisał:

10 minut temu, TheraRolnik napisał:

A ja tam nie narzekam ... 2 owijarki, 3 kosiarki, zapas musi być 😂😅

łooooo ,tak ,,u mnie 3  kosirki   ale  ja  u siebie 3 kosiarki  ,ale jak dwie padły ot tak,to dopiero 😐oczy😐

tylko lepsza jedna dobra niż 10 gratów 🤪😉

TheraRolnik napisał:

10 minut temu, slawek74 napisał:

TheraRolnik kiedy olej wymieniasz🤔

W czym ?

w głowie bo ci się zważył 😁🤪😉

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Coś ty zgłupiał ? 😅

Tak się zapytałem z ciekawości. To sam farmę rozwijasz we własnym kierunku?

1 minutę temu, slawek74 napisał:

nie zadawaj mu glupich pytań 😁 wierzysz w cuda 🤔

Cuda czasem się zdarzają. Nawet takie że kiedyś wpadnę do Ciebie na gospodarstwo 🙄

Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

Kupił nową sipme tekle za 8 tys żeby owijać parę zwijek rocznie także to będzie bezawaryjne 😂

3 minuty temu, slawek74 napisał:

tylko lepsza jedna dobra niż 10 gratów 🤪😉

A pier**lisz ... Ty się nie znasz 😅

Opublikowano

Już raz mu powiedziałem czyje nowe maszyny są to mi odpowiedział,że czyja ziemia. Mówię że żony, ale.on uważa że nadal jego. Dlatego żona mu się nie postawi. No i dlatego później są kłótnie. Jeszcze mu się ciągnika zachciało ale na młodego żona brała wiec juz nie dadzą ale on myśli że to już nowy prow  I tamten się nie liczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v