Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

IMG_20210704_130555.jpg

Malbork. jak ja lubiłem tam łazić...    łoj dawno było... 😥

ooo i Sopot. tyż piknie...

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

wiele? identyczny na złomie kupiłem z dwa lata temu za 180zł. było ich wtedy 27 sztuk. trzeba było zabrać wszystkie, byłbym do przodu kilka ładnych złotych.

No ciężko coś sprawnego do 500 znaleźć.

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

IMG_20210704_130555.jpg

Na 4 dni to nie tak całkiem drogo. Tyle to kosztuje teraz. Ale atrakcji to nie za wiele 

Opublikowano

Danielursus nie wala Ci się gdzie jaki pług 2 skibowy ?

Opublikowano

Wala. Tatowy, nie na sprzedaż. Zostaje do muzeum. 

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

Gdzie to w Nieborowie czy w Otrębusach? 

No właśnie Nieborow, ten nasz, niedaleko

Taka kolekcja że jestem w szoku, motocykli ponad setka, samochodów pewnie koło setki, kilkanaście ciągników, o BRDM i samolotach nawet nie pisze

Na oko ponad 2mln złotych w pojazdach

I wszystko ozdobione gadżetami z epoki, obok bar w stylu retro, żarcie mega, porcje jak dla Pudziana

20210704_111309.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, danielursus3p napisał:

Na 4 dni to nie tak całkiem drogo. Tyle to kosztuje teraz. Ale atrakcji to nie za wiele 

Na te czasy to masz rację, tyle że powinno być taniej jak taką grupą. 

Zwiedzania to tam raczej nie będzie 😂

Opublikowano
8 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No są, ale narazie nie wyłażą

No bo piwa nie pijesz, piwo nie zapobiega kamieniom, tylko rozszerza naczynia.

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Na te czasy to masz rację, tyle że powinno być taniej jak taką grupą. 

Zwiedzania to tam raczej nie będzie 😂

Kohol w cenie czy we własnym zakresie? Bo jak w cenie to taniooo🤣

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Rysiek, @Rolnik1973 zobacz, specjalnie dla ciebie zdjecie zrobiłem

20210704_105042.jpg

A drobnicę tam mają? Jakieś papierzyska czy drobne przedmioty codziennego użytku? Może pora już te swoje starocie zacząć sprzątać i dać tam gdzie trzeba...

Opublikowano
54 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nikt nie da drugie tyle wartości. Z 5-10 tyś więcej max. Ideału się nie kupi. I swoją drogą dziwię się ludziom że chcą kupić 25 letni traktor w stanie igła. Takie są, ale jak ktoś sobie wyszykuje. Takich to nikt nie sprzedaje, albo sprzedaje żeby nie sprzedać 

Gdybym miał kupić ciągnik lub maszynę po remoncie takim jak w Plutyczch, to wolę kupić do remontu i sam sobie taki remont zrobić. Przynajmniej wiem co wymieniam i ile wytrzymało.

52 minuty temu, donweter1989 napisał:

A słodkie są? Mam na jednyn nieurzytku takie drzewo. Rok w rok legancko owieszone owocem, ale nie do jedzenia. Takie cierpkie, że aż pyska wykrzywia.

Wino spróbuj robić z nich.

38 minut temu, gregor1284 napisał:

Nie ma towarzystwa na nocne połowy, z pijakami mi się użerać nie chce 🙄

Był chłop przed chwilą 6ha chce w dzierżawę oddać. Trawa jeszcze nie koszona 🤦‍♂️

Panie gdzie tyle ziemi w dzierżawę 🙆‍♂️ ? To pytanie retoryczne. Tam u Ciebie nie ma głodu ziemi ?

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

A drobnicę tam mają? Jakieś papierzyska czy drobne przedmioty codziennego użytku? Może pora już te swoje starocie zacząć sprzątać i dać tam gdzie trzeba...

No mają, nie jako główne eksponaty, ale do przystroju

Opublikowano

To marnie. Jeszcze trzeba na drink bar dorzucić parę złoty 

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

🧀 I konserwa a reszta to we własnym zakresie 

Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał:

Gdybym miał kupić ciągnik lub maszynę po remoncie takim jak w Plutyczch, to wolę kupić do remontu i sam sobie taki remont zrobić

Pod warunkiem że umiesz ten remont zrobić.Jak mechanik taki jak w Plutyczach,co nie umie przedłużacza podłączyć ,to jakby ten remont wyglądał?

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

No mają, nie jako główne eksponaty, ale do przystroju

Dobrze wiedzieć, coś z tym prędzej czy później trzeba zrobić a trochę tego jest...

Mają takiego eksponata?

20210704_132753.jpg

Opublikowano
10 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Dobrze wiedzieć, coś z tym prędzej czy później trzeba zrobić a trochę tego jest...

Mają takiego eksponata?

20210704_132753.jpg

Mają

Wiem bo moja żona wypatrzyla, ma taki sam po dziadku

Może być tak jak @Agrest mówi

Opublikowano
23 minuty temu, dsbh napisał:

Gdybym miał kupić ciągnik lub maszynę po remoncie takim jak w Plutyczch, to wolę kupić do remontu i sam sobie taki remont zrobić. Przynajmniej wiem co wymieniam i ile wytrzymało.

Wino spróbuj robić z nich.

Panie gdzie tyle ziemi w dzierżawę 🙆‍♂️ ? To pytanie retoryczne. Tam u Ciebie nie ma głodu ziemi ?

W tym roku jakoś na spokojnie. W okolicy z 10 zakończyło karierę. Jeden 30ha chciał oddać ale to wszystko łąki "ptaszkowe". Jeszcze ze 4 ha obok tych 5 dzierżawionych może wezmę. Więcej nie chce na co Mi to? Temu od tych 6ha to powiedziałem że możemy to kupić, nawet dziś. Po 15 mu dawałem 🙄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v