Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, donweter1989 napisał:

Ja w spodniowodery zainwestowałem. Miałem małe rany świeże po pijawkach i krótko potem zostałem człowiekiem pochodnią jak piec na mnie wywalił. To te miejsca po pijawkach słabo się goiły.

Te większe pijawki to tam pies, ale te małe to jak drutowce a ile tego potrafi się uczepić 🤦‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Skąd wziąłeś przezroczyste zakrętki????😉

Tomek @6465 byles kiedyś w muzeum w Nieborowie???

Byłem ale bardzo dawno temu z wycieczką szkolna z podstawówki

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Ciotka ma w dowodzie Salwina zamiast Sabina, jej ojciec delikatnie przesadził z pępkowym i potem poszedł córkę rejestrować

Swego czasu ,lata temu ,jeszcze w tamtym wieku ,nie można było inaczej zarejestrować w usc ,tylko na te imię które jest w ,,katalogu'' imion w Polsce . Przy mnie jak  ,,rejestrowałem'' , zadzwonił ktoś że chce córce dać Imka,i to ,,nie przeszło'' , urzędniczka proponowała Inka  ,ale ten ktoś chyba się nie zgodził i rozmowę przerwał .   .Teraz może inaczej ,jak xawiery przechodzą

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Skąd wziąłeś przezroczyste zakrętki????😉

Średnia rok rocznie po 200mtg na trzydziestkę (są dwie) i ponad 200 dla c360

Sławek już wczoraj pisal że to pewnie po tego jedziesz

Ciotka ma w dowodzie Salwina zamiast Sabina, jej ojciec delikatnie przesadził z pępkowym i potem poszedł córkę rejestrować

Tomek @6465 byles kiedyś w muzeum w Nieborowie???

Bo to jakiś nicpoń sprzedaje 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Slawek tobie przyszła oferta na wycieczkę? 

Musi nima chętnych. 

Jedziesz? Tylko się tam zachowaj, a nie jak ten sławetny pan 🤣🤦‍♂️

Opublikowano
35 minut temu, danielursus3p napisał:

Nikt nie da drugie tyle wartości. Z 5-10 tyś więcej max. Ideału się nie kupi. I swoją drogą dziwię się ludziom że chcą kupić 25 letni traktor w stanie igła. Takie są, ale jak ktoś sobie wyszykuje. Takich to nikt nie sprzedaje, albo sprzedaje żeby nie sprzedać 

no a te z winnic? 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Byłem ale bardzo dawno temu z wycieczką szkolna z podstawówki

To chyba o czymś innym mówimy

Muzeum motoryzacji, właśnie wróciłem, ja pierdziele, szok,musisz tam jechać, patrz (i to jest na zdjęciach może 20% tego co tam można zobaczyć)

20210704_102136.jpg

20210704_102708.jpg

20210704_104709.jpg

• Like 4
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

no a te z winnic? 🤔

Ja zwatpilem. Nie będę ukrywał jak kupowałem traktor to na koniec poszukiwań miał być cały i tani. Doszykowany we własnym zakresie i śmiga 3 rok. 1 awaria tylko była - ehr, no i szybę wybiłem tylną. 

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Swego czasu ,lata temu ,jeszcze w tamtym wieku ,nie można było inaczej zarejestrować w usc ,tylko na te imię które jest w ,,katalogu'' imion w Polsce . Przy mnie jak  ,,rejestrowałem'' , zadzwonił ktoś że chce córce dać Imka,i to ,,nie przeszło'' , urzędniczka proponowała Inka  ,ale ten ktoś chyba się nie zgodził i rozmowę przerwał .   .Teraz może inaczej ,jak xawiery przechodzą

Ciotka jest pewnie koło siedemdziesiątki, a jej dowód widziałem, także nie wiem jak to było

Może tam koło Elbląga inne prawo obowiązuje

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Jedziesz? Tylko się tam zachowaj, a nie jak ten sławetny pan 🤣🤦‍♂️

Nima czasu, może bym nie wracał jak z tej wyspy kiedyś nasi co to Polsat serial kręcił, tyle że nie o nich 

1 minutę temu, slawek74 napisał:

Karol pada u Ciebie? u mnie od 2 w nocy prawie non stop mży/pada

Teraz nie, z rana trochę pokropiło 

Opublikowano (edytowane)

Klyent umiera ,najbliższa rodzina ,błyskawicznie sprzedaje aby sprzedać ,aby innemu nic nie dać, kurna za kilka dni wsio rozpier...... ,i tam są rodzynki do wyrwania. Widziałem to jak ,, pacjent'' na desce leży a hieny już łowią, a ,,spadkobiercy'', to aby tylko swojaka na podwórku nie było to za psie pieniądze pchali   .Ja rej w aaaaaaaaaaaaugustowie ,a po wojnie to różne cyrki były więc tego .

Edytowane przez kizak
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

przyszła i kilka sms za takie pieniądze to niech sami jadą...

Tak z ciekawości to gdzie i za ile?

Opublikowano
29 minut temu, donweter1989 napisał:

Jak nie zapomnę to fote kiedy cykne i komisyjnie zidentyfikujemy co to.

Po zdjęciu identyfilować? To trzeba na smak. Możesz podesłać. Jak czereśnie to tak z 10kg Jak wiśnie to wystarczy 1 sztuka. 

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Nad Wisłą bywa niebezpiecznie. 

Uwaga, lekcja druga 

Ja %nad woda nie piję. Za dużo mi się kolegów utopiło.

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Karol pada u Ciebie? u mnie od 2 w nocy prawie non stop mży/pada

u mnie pada jak byś wody chciał. B|

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

To chyba o czymś innym mówimy

Muzeum motoryzacji, właśnie wróciłem, ja pierdziele, szok,musisz tam jechać, patrz (i to jest na zdjęciach może 20% tego co tam można zobaczyć)

20210704_102136.jpg

20210704_102708.jpg

20210704_104709.jpg

Gdzie to w Nieborowie czy w Otrębusach? 

Opublikowano
38 minut temu, soltys48 napisał:

Czereśnie słodkie prawda? A dlaczego kleń czyli ryba która lubi słodkie woli wiśnie?

Tak. Jak nie słodkie, to znaczy że to nie czereśnie.

Może ryby nie mają wszystkich kubków smakowych i oceniają po wyglądzie ;) Nie wiem. Z ryb to tylko na filetach się znam.

Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

Taki zakup spontaniczny

20210703_181658.jpg

wiele? identyczny na złomie kupiłem z dwa lata temu za 180zł. było ich wtedy 27 sztuk. trzeba było zabrać wszystkie, byłbym do przodu kilka ładnych złotych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v