Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, donweter1989 napisał:

Ja w spodniowodery zainwestowałem. Miałem małe rany świeże po pijawkach i krótko potem zostałem człowiekiem pochodnią jak piec na mnie wywalił. To te miejsca po pijawkach słabo się goiły.

Te większe pijawki to tam pies, ale te małe to jak drutowce a ile tego potrafi się uczepić 🤦‍♂️

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

Skąd wziąłeś przezroczyste zakrętki????😉

Tomek @6465 byles kiedyś w muzeum w Nieborowie???

Byłem ale bardzo dawno temu z wycieczką szkolna z podstawówki

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Ciotka ma w dowodzie Salwina zamiast Sabina, jej ojciec delikatnie przesadził z pępkowym i potem poszedł córkę rejestrować

Swego czasu ,lata temu ,jeszcze w tamtym wieku ,nie można było inaczej zarejestrować w usc ,tylko na te imię które jest w ,,katalogu'' imion w Polsce . Przy mnie jak  ,,rejestrowałem'' , zadzwonił ktoś że chce córce dać Imka,i to ,,nie przeszło'' , urzędniczka proponowała Inka  ,ale ten ktoś chyba się nie zgodził i rozmowę przerwał .   .Teraz może inaczej ,jak xawiery przechodzą

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Skąd wziąłeś przezroczyste zakrętki????😉

Średnia rok rocznie po 200mtg na trzydziestkę (są dwie) i ponad 200 dla c360

Sławek już wczoraj pisal że to pewnie po tego jedziesz

Ciotka ma w dowodzie Salwina zamiast Sabina, jej ojciec delikatnie przesadził z pępkowym i potem poszedł córkę rejestrować

Tomek @6465 byles kiedyś w muzeum w Nieborowie???

Bo to jakiś nicpoń sprzedaje 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Slawek tobie przyszła oferta na wycieczkę? 

Musi nima chętnych. 

Jedziesz? Tylko się tam zachowaj, a nie jak ten sławetny pan 🤣🤦‍♂️

Opublikowano
35 minut temu, danielursus3p napisał:

Nikt nie da drugie tyle wartości. Z 5-10 tyś więcej max. Ideału się nie kupi. I swoją drogą dziwię się ludziom że chcą kupić 25 letni traktor w stanie igła. Takie są, ale jak ktoś sobie wyszykuje. Takich to nikt nie sprzedaje, albo sprzedaje żeby nie sprzedać 

no a te z winnic? 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Byłem ale bardzo dawno temu z wycieczką szkolna z podstawówki

To chyba o czymś innym mówimy

Muzeum motoryzacji, właśnie wróciłem, ja pierdziele, szok,musisz tam jechać, patrz (i to jest na zdjęciach może 20% tego co tam można zobaczyć)

20210704_102136.jpg

20210704_102708.jpg

20210704_104709.jpg

• Like 4
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

no a te z winnic? 🤔

Ja zwatpilem. Nie będę ukrywał jak kupowałem traktor to na koniec poszukiwań miał być cały i tani. Doszykowany we własnym zakresie i śmiga 3 rok. 1 awaria tylko była - ehr, no i szybę wybiłem tylną. 

Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Swego czasu ,lata temu ,jeszcze w tamtym wieku ,nie można było inaczej zarejestrować w usc ,tylko na te imię które jest w ,,katalogu'' imion w Polsce . Przy mnie jak  ,,rejestrowałem'' , zadzwonił ktoś że chce córce dać Imka,i to ,,nie przeszło'' , urzędniczka proponowała Inka  ,ale ten ktoś chyba się nie zgodził i rozmowę przerwał .   .Teraz może inaczej ,jak xawiery przechodzą

Ciotka jest pewnie koło siedemdziesiątki, a jej dowód widziałem, także nie wiem jak to było

Może tam koło Elbląga inne prawo obowiązuje

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Jedziesz? Tylko się tam zachowaj, a nie jak ten sławetny pan 🤣🤦‍♂️

Nima czasu, może bym nie wracał jak z tej wyspy kiedyś nasi co to Polsat serial kręcił, tyle że nie o nich 

1 minutę temu, slawek74 napisał:

Karol pada u Ciebie? u mnie od 2 w nocy prawie non stop mży/pada

Teraz nie, z rana trochę pokropiło 

Opublikowano (edytowane)

Klyent umiera ,najbliższa rodzina ,błyskawicznie sprzedaje aby sprzedać ,aby innemu nic nie dać, kurna za kilka dni wsio rozpier...... ,i tam są rodzynki do wyrwania. Widziałem to jak ,, pacjent'' na desce leży a hieny już łowią, a ,,spadkobiercy'', to aby tylko swojaka na podwórku nie było to za psie pieniądze pchali   .Ja rej w aaaaaaaaaaaaugustowie ,a po wojnie to różne cyrki były więc tego .

Edytowane przez kizak
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

przyszła i kilka sms za takie pieniądze to niech sami jadą...

Tak z ciekawości to gdzie i za ile?

Opublikowano
29 minut temu, donweter1989 napisał:

Jak nie zapomnę to fote kiedy cykne i komisyjnie zidentyfikujemy co to.

Po zdjęciu identyfilować? To trzeba na smak. Możesz podesłać. Jak czereśnie to tak z 10kg Jak wiśnie to wystarczy 1 sztuka. 

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Nad Wisłą bywa niebezpiecznie. 

Uwaga, lekcja druga 

Ja %nad woda nie piję. Za dużo mi się kolegów utopiło.

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

Karol pada u Ciebie? u mnie od 2 w nocy prawie non stop mży/pada

u mnie pada jak byś wody chciał. B|

Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

To chyba o czymś innym mówimy

Muzeum motoryzacji, właśnie wróciłem, ja pierdziele, szok,musisz tam jechać, patrz (i to jest na zdjęciach może 20% tego co tam można zobaczyć)

20210704_102136.jpg

20210704_102708.jpg

20210704_104709.jpg

Gdzie to w Nieborowie czy w Otrębusach? 

Opublikowano
38 minut temu, soltys48 napisał:

Czereśnie słodkie prawda? A dlaczego kleń czyli ryba która lubi słodkie woli wiśnie?

Tak. Jak nie słodkie, to znaczy że to nie czereśnie.

Może ryby nie mają wszystkich kubków smakowych i oceniają po wyglądzie ;) Nie wiem. Z ryb to tylko na filetach się znam.

Opublikowano
farmtrac8244 napisał:

Taki zakup spontaniczny

20210703_181658.jpg

wiele? identyczny na złomie kupiłem z dwa lata temu za 180zł. było ich wtedy 27 sztuk. trzeba było zabrać wszystkie, byłbym do przodu kilka ładnych złotych.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v