Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, donweter1989 napisał:

A słodkie są? Mam na jednyn nieurzytku takie drzewo. Rok w rok legancko owieszone owocem, ale nie do jedzenia. Takie cierpkie, że aż pyska wykrzywia.

6 różnych odmian od słodkich do gorzkawych ale wszystkie jadalne najlepiej czarne mi smakują każda ma swój niepowtarzalny smak. Na kompoty super od wiśni lepsze.

• Like 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Rogatego w te chłody wypił 😂

Za case to 90 by dał a za trochę młodszą renie 100 nie chce, to ci Rysio 

on to nie wiadomo co i za co by dał a chyba najlepiej jak by wzią 🤭😁😁😁😁

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

No konik polny i pijawka tez dobre. Na pijawkę to ładny okoń nie raz siadzie, jelec, płoć większa. 

A jakie fajne odczucia jak wychodzisz z wody a kilka pijawek przyklejonych do nóg😲

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Rogatego w te chłody wypił 😂

Za case to 90 by dał a za trochę młodszą renie 100 nie chce, to ci Rysio 

Ja by ani tego ani tamtego nie kupił, a browara nie pił od czasu ustąpienia upałów.

Opublikowano
2 minuty temu, donweter1989 napisał:

A jakie fajne odczucia jak wychodzisz z wody a kilka pijawek przyklejonych do nóg😲

Ludzie tęgie pieniądze za takie terapie płacą, chłopacy jak chodzili z podrywka to w ubraniach wlazili do wody żeby się ich nie czepiały te krwiożercze bestie 

Opublikowano
3 minuty temu, Andpol napisał:

6 różnych odmian od słodkich do gorzkawych ale wszystkie jadalne najlepiej czarne mi smakują każda ma swój niepowtarzalny smak. Na kompoty super od wiśni lepsze.

U rodziców kiedyś rosły dwie czereśnie,jedna czarne owoce i słodkie druga czerwone i cierpkie. Ale to było dawno temu i już ich nie ma. No kompot z czarnej to lux był a tej czerwonej to się nawet nie opłacało zrywać.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

a browara nie pił od czasu ustąpienia upałów.

O Rysiu, to Ty w nerkach hodujesz kopalnię piasku, a może nawet i kamieniołomy.  :P

Opublikowano
1 minutę temu, deSilva napisał:

O Rysiu, to Ty w nerkach hodujesz kopalnię piasku, a może nawet i kamieniołomy.  :P

Te piwo marketowe więcej kamienia Ci zostawi jakbyś go w ogóle nie pil 

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik200598 napisał:

Pierwsze słoiki w tym roku

20210704_095950.jpg

Skąd wziąłeś przezroczyste zakrętki????😉

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

my to bardziej z tych zawziętych. te 15 ha + usługi obrabiamy dwoma c-330. do tej pory od poczatki sezonu ( połowa marca ) zrobiły już po 70 mth.

Średnia rok rocznie po 200mtg na trzydziestkę (są dwie) i ponad 200 dla c360

43 minuty temu, PRIMO napisał:

Był oglądnął 

https://www.olx.pl/d/oferta/case-5150-pro-131km-maxuum-zadbany-1997-rok-CID757-IDKsHSz.html

i wrócił. 🤨

Niestety problem z półbiegami bo rozłanczały. 😩

@pafnucy patrzył za tobą gdzie ty stał z chlebem i solą a tego ni widu. 🤪

Sławek już wczoraj pisal że to pewnie po tego jedziesz

35 minut temu, Kallina86 napisał:

Ostatnio spotkałam się z tym, że ktoś mi przy podawaniu danych zaznaczył że on jest Franek a nie Franciszek i że tak jest wszędzie zapisane. 

Ciotka ma w dowodzie Salwina zamiast Sabina, jej ojciec delikatnie przesadził z pępkowym i potem poszedł córkę rejestrować

Tomek @6465 byles kiedyś w muzeum w Nieborowie???

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Ludzie tęgie pieniądze za takie terapie płacą, chłopacy jak chodzili z podrywka to w ubraniach wlazili do wody żeby się ich nie czepiały te krwiożercze bestie 

Ja w spodniowodery zainwestowałem. Miałem małe rany świeże po pijawkach i krótko potem zostałem człowiekiem pochodnią jak piec na mnie wywalił. To te miejsca po pijawkach słabo się goiły.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

W sklepie żelaznym GS😁

Opublikowano
Przed chwilą, farmtrac8244 napisał:

Taki zakup spontaniczny

20210703_181658.jpg

Bardzo przydatny. 

Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

Te piwo marketowe więcej kamienia Ci zostawi jakbyś go w ogóle nie pil 

Danielku zapewniam że to bujda na resorach. :P

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Muszem sobie wyrobić kartę wędkarską. Co raz bardziej mnie to bierze. Będę sobie nad Wisłę jeździł

Nad Wisłą bywa niebezpiecznie. 

Uwaga, lekcja druga 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

Średnia rok rocznie po 200mtg na trzydziestkę (są dwie) i ponad 200 dla c360

Sławek już wczoraj pisal że to pewnie po tego jedziesz

Ciotka ma w dowodzie Salwina zamiast Sabina, jej ojciec delikatnie przesadził z pępkowym i potem poszedł córkę rejestrować

Tomek @6465 byles kiedyś w muzeum w Nieborowie???

I krakał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v