Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

I zetora 

A Ty pod co dobierasz? 

Kobiecie do torebki żeby pasował🤭

15 minut temu, pafnucy napisał:

słuchata Pudy w 1 ? cóż za świetny minister😍

zupełnie inne ma zdanie były najlepszy minister za którym murem stał Marecek

https://swiatrolnika.info/ardanowski-zielony-lad-ideologia

Ty z okolic Kocka 🤔 w TVP1 leci jakiś program o tym mieście

Opublikowano

Może teraz będzie eko i krowy na sciolkach jak kiedyś 🙂

Opublikowano

no mówię że oglądajta!

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Ty z okolic Kocka 🤔 w TVP1 leci jakiś program o tym mieście

Opublikowano

Nie obejrzę do końca , kościoła czeka 🤷‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

Może teraz będzie eko i krowy na sciolkach jak kiedyś 🙂

Wierzysz w to? Po mojemu to będzie tylko przykrywka.

@Bananek Nie przejmuj się, ja po pierwszej dawce i nic się nie zmieniło...

Opublikowano
21 minut temu, pafnucy napisał:

słuchata Pudy w 1 ? cóż za świetny minister😍

zupełnie inne ma zdanie były najlepszy minister za którym murem stał Marecek

https://swiatrolnika.info/ardanowski-zielony-lad-ideologia

jest tak świetny i słodki że aż mdli 

a na polsacie dziś była wypowiedź jakiegoś profesorka który twierdził że glony i sinice to wszystko wina rolnictwa i turystyki za dużo nawozów rolnicy stosują w niewłaściwych terminach  

Opublikowano

Piszą, że po 2027 nawet królików w klatkach nie będzie można trzymać. Ale do tego czasu to nie wiadomo czy cokolwiek jeszcze będzie w tych klatkach i czy się będzie jeszcze cokolwiek robić.

Opublikowano
1 minutę temu, szczypka napisał:

jest tak świetny i słodki że aż mdli 

a na polsacie dziś była wypowiedź jakiegoś profesorka który twierdził że glony i sinice to wszystko wina rolnictwa i turystyki za dużo nawozów rolnicy stosują w niewłaściwych terminach  

bo ekologi mają tak w tych główkach. wszystko to wina rolnika 🙆‍♂️

Opublikowano

Caĺà noc mżyło, teraz dla odmiany padać zaczyna.

Wczoraj ponoć mała chmurka która u mnie przez kilka minut pompowała, kilka wsi dalej pozalewała ludziom piwnice.

W prognozach ponoć cały lipiec ma być wyjątkowo deszczowy.

Opublikowano

to niech te ekologi w ramach protestu przez miesiąc nie jedzą produktów produkowanych przez rolników jak to takie szkodliwe dla środowiska 

5 minut temu, pafnucy napisał:

bo ekologi mają tak w tych główkach. wszystko to wina rolnika 🙆‍♂️

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, komizmo napisał:

Nie tylko ekologi. Pokażę wam książeczkę co syn dostał na zakończenie przedszkola

IMG_20210704_085255.jpg

no normalny tego nie napisał.

tak się buduje szacunek dla pracy rolnika. idiotyzm goni idiotyzm.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

a po co komu rolnik jak żywność można w Biedronce kupić?

1 minutę temu, komizmo napisał:

Od małego już wpajają teraz nienawiść do rolnictwa i hodowli. Jak to się pozmieniało od czasów mojego dzieciństwa....

Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Piszą, że po 2027 nawet królików w klatkach nie będzie można trzymać. Ale do tego czasu to nie wiadomo czy cokolwiek jeszcze będzie w tych klatkach i czy się będzie jeszcze cokolwiek robić.

w miskach bedziesz trzymał....

Opublikowano

Do 2027 to nie wiem czy dożyję i czy jakiekolwiek zwierzęta będę miał...

Opublikowano
PRIMO napisał:

7 minut temu, superfarmer02 napisał:

ja też na etapie poszukiwać 🙆🤫

Jakaś konkretna marka czy co się ciekawego trafi?

raczej coś się trafi. oglądaliśmy mccornik, case, mtz i ursusa ale narazie niewiadomo co się wybierze

6465 napisał:

Primo zobacz 5km ode mnie.

https://m.olx.pl/d/oferta/ciagnik-john-deere-6420-krajowy-power-quad-stan-bdb-CID757-IDKi7X4.html.        @superfarmer02 a może ciebie interesi to zajeżdżaj bo blisko.

🙄😂 jo na 15 ha z czego 75% to łąki 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v