Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, danielursus3p napisał:

Tak robią zwykłe kondony nie fachowcy. Jak tak jebiesz te "panny " jak robiłeś tę robotę to uj nie fachowiec. Klient placi i WYMAGA jak fachowiec się nie zna to jest dla niego wk***iajacy. ŻENADA. 

Powinienem dać Ci lajka B|

2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

na razie to widać że jest mocny w gębie i nic więcej.

👏

Opublikowano (edytowane)

Co do fachowców, teraz za***isty jest moment na poszerzenie działalności. Kupić rozjebanego Transita, uj***c się w tynku i gipsie i jeździć zaliczki zbierać. Po dwa tygodnie na jednym powiecie i pensja jak w europarlamencie.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
8 godzin temu, stempos1980 napisał:

Darek nie tylko towar kradną już na Broniszach ale już zaczynają pakować się do samochodów .

We wtorek gościo podjechał pod rampę i zdejmował towar z samochodu to te UKE weszły mu do kabiny i 2 tysie za***ali.

Trzeba się pilnować .

Wiosną gościa od 🍅 prowadzili aż pod sam Kalisz i go po drodze okradły.

Czarkowi przekaż żeby się pilnował 

nie dopytywałam na jaką giełde jezdzą bo ode mie bliżej do ząbek niż na bronisze ale zawsze po 2 osoby i tak każdy sklepikarz jedna osoba pilnuje samochodu   a druga chodzi i towar kupuje  i tak od zawsze 

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

@PRIMO a czemu tylko case?

W moim przypadku to zaawansowanie techniczne do ceny, no i za 56tyś 4 lata temu kupiłem naprawdę fajny sprzęt który po dziś dzień pracuje bez awarii. Mowa o modelu 51xx 

Opublikowano
komizmo napisał:

Co do fachowców, teraz za***isty jest moment na poszerzenie działalności. Kupić rozjebanego Transita, uj***c się w tynku i gipsie i jeździć zaliczki zbierać. Po dwa tygodnie na jednym powiecie i pensja jak w europarlamencie.

Tak tak. To tylko sie tak mówi. No ale może. Ja tam wolę zrobić swoje na etacie i spokojny baniak😁

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, gregor1284 napisał:

U takiego wkurwiającego typa budowaliśmy obore i płytę gnojowka, rozłożył folie żeby z gruchy mu wylali beton i wtedy taczkami w szalunki te murki oporowe. Od znajomego z firmy chłopacy wozili to miał tak rozrzedzone 😂 latali z synem i sąsiadem po całym polu ten beton lapali, a my akurat mieliśmy śniadanie 🤣

u mie to fachowiec zamawiał beton , ja tylko złożyłem zamówieniew betoniarni a kiedy i na która godzine to się fachowiec  dogadywał .            a propos beton b 25 -240 zł cena ze srody                                       a po ile tynki teraz ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Przed chwilą, Łolek napisał:

Jakie  30 jak Ty ledwo po 20ce jesteś 

Najmłodsza maszyna jaką mam jest z 1997, najstarsza bodajże z 1965, technologia uprawy prócz siania poplonów taka sama jak za dziadków, no może poza nieco większym nawożeniem i stosowaniem nieco innych środków chemicznych.

Na wesele prosiłeś bo mnie nie było i nie chce szukać tu🙂

Opublikowano

Byłem, nie idę wcale. Już załatwione i w końcu spokojniej śpię jak o tym nie rozmyślam.

Opublikowano

Poczytaj trochę, nie chce mi się od nowa pisać.

Opublikowano

Nie przejmuj się. Mnie kiedyś dwa razy ta sama dziewczyna odrzuciła a na swojej studniówce wogule nie byłem. Ale dobrze zrobiłeś tak byś se w brode pluł moze

Opublikowano

Czereśnie ptasie tak obrodziły że ptaki nie nadążają je zjadać. Mam kilka drzewek o różnym czasie dojrzewania kolorze i smaku. W nocy padało teraz zachmurzone już tego deszczu trochę za dużo.

IMG_20210703_142242.jpg

IMG_20210703_142316.jpg

IMG_20210703_142340.jpg

Opublikowano
25 minut temu, Karol6130 napisał:

Bo jest czerwony, ma czerwone bo lubi czerwone 😂

Chce żeby mu pasował do ursusa 

Opublikowano
pafnucy napisał:

słuchata Pudy w 1 ? cóż za świetny minister😍

właśnie utwierdziłeś mnie w przekonaniu, żeby się nie zaszczepić, bo widzę, że skutki uboczne są straszne.

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v