Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 godzin temu, danielursus3p napisał:

Tak robią zwykłe kondony nie fachowcy. Jak tak jebiesz te "panny " jak robiłeś tę robotę to uj nie fachowiec. Klient placi i WYMAGA jak fachowiec się nie zna to jest dla niego wk***iajacy. ŻENADA. 

Powinienem dać Ci lajka B|

2 godziny temu, FarmerDyzio napisał:

na razie to widać że jest mocny w gębie i nic więcej.

👏

Opublikowano (edytowane)

Co do fachowców, teraz za***isty jest moment na poszerzenie działalności. Kupić rozjebanego Transita, uj***c się w tynku i gipsie i jeździć zaliczki zbierać. Po dwa tygodnie na jednym powiecie i pensja jak w europarlamencie.

Edytowane przez komizmo
Opublikowano
8 godzin temu, stempos1980 napisał:

Darek nie tylko towar kradną już na Broniszach ale już zaczynają pakować się do samochodów .

We wtorek gościo podjechał pod rampę i zdejmował towar z samochodu to te UKE weszły mu do kabiny i 2 tysie za***ali.

Trzeba się pilnować .

Wiosną gościa od 🍅 prowadzili aż pod sam Kalisz i go po drodze okradły.

Czarkowi przekaż żeby się pilnował 

nie dopytywałam na jaką giełde jezdzą bo ode mie bliżej do ząbek niż na bronisze ale zawsze po 2 osoby i tak każdy sklepikarz jedna osoba pilnuje samochodu   a druga chodzi i towar kupuje  i tak od zawsze 

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

@PRIMO a czemu tylko case?

W moim przypadku to zaawansowanie techniczne do ceny, no i za 56tyś 4 lata temu kupiłem naprawdę fajny sprzęt który po dziś dzień pracuje bez awarii. Mowa o modelu 51xx 

Opublikowano
komizmo napisał:

Co do fachowców, teraz za***isty jest moment na poszerzenie działalności. Kupić rozjebanego Transita, uj***c się w tynku i gipsie i jeździć zaliczki zbierać. Po dwa tygodnie na jednym powiecie i pensja jak w europarlamencie.

Tak tak. To tylko sie tak mówi. No ale może. Ja tam wolę zrobić swoje na etacie i spokojny baniak😁

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, gregor1284 napisał:

U takiego wkurwiającego typa budowaliśmy obore i płytę gnojowka, rozłożył folie żeby z gruchy mu wylali beton i wtedy taczkami w szalunki te murki oporowe. Od znajomego z firmy chłopacy wozili to miał tak rozrzedzone 😂 latali z synem i sąsiadem po całym polu ten beton lapali, a my akurat mieliśmy śniadanie 🤣

u mie to fachowiec zamawiał beton , ja tylko złożyłem zamówieniew betoniarni a kiedy i na która godzine to się fachowiec  dogadywał .            a propos beton b 25 -240 zł cena ze srody                                       a po ile tynki teraz ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
Rolnik200598 napisał:

Przed chwilą, Łolek napisał:

Jakie  30 jak Ty ledwo po 20ce jesteś 

Najmłodsza maszyna jaką mam jest z 1997, najstarsza bodajże z 1965, technologia uprawy prócz siania poplonów taka sama jak za dziadków, no może poza nieco większym nawożeniem i stosowaniem nieco innych środków chemicznych.

Na wesele prosiłeś bo mnie nie było i nie chce szukać tu🙂

Opublikowano

Byłem, nie idę wcale. Już załatwione i w końcu spokojniej śpię jak o tym nie rozmyślam.

Opublikowano

Poczytaj trochę, nie chce mi się od nowa pisać.

Opublikowano

Nie przejmuj się. Mnie kiedyś dwa razy ta sama dziewczyna odrzuciła a na swojej studniówce wogule nie byłem. Ale dobrze zrobiłeś tak byś se w brode pluł moze

Opublikowano

Czereśnie ptasie tak obrodziły że ptaki nie nadążają je zjadać. Mam kilka drzewek o różnym czasie dojrzewania kolorze i smaku. W nocy padało teraz zachmurzone już tego deszczu trochę za dużo.

IMG_20210703_142242.jpg

IMG_20210703_142316.jpg

IMG_20210703_142340.jpg

Opublikowano
25 minut temu, Karol6130 napisał:

Bo jest czerwony, ma czerwone bo lubi czerwone 😂

Chce żeby mu pasował do ursusa 

Opublikowano
pafnucy napisał:

słuchata Pudy w 1 ? cóż za świetny minister😍

właśnie utwierdziłeś mnie w przekonaniu, żeby się nie zaszczepić, bo widzę, że skutki uboczne są straszne.

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v