Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Nie wiem, mam wątpliwości co do tego, no spytać się mogę w sumie, choć jak na studniówce ze mną była to za szczęśliwa z tego powodu nie była. A na swoją z kuzynem poszła...

Tylko ładnie podpytaj a nie tak służbowo, powiedz ze chciałbyś iść i fajnie by było jakby poszła z Tobą. Nawet te parę groszy odzaluj i kup jej jaką kieckę, poświęć te parę groszy ale i idź i żyj. Najważniejsze nie myśl o tym co myślą inni na Twój temat. Bo i Ty raczej na temat różnych ludzi masz jakąś swoją opinię o której oni nawet nie wiedzą 

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

mapa najbardziej aktywnych uzytkowników agrofoto-na mapie kolor pomarańczowy

Nie prawda. Ja w tej pomarańczowej grupie jestem, a nie przesiaduje tu całymi dniami 😜

Opublikowano

@Rolnik200598 Ja przed swoim ślubem wcale praktycznie nie tańczyłem a musiałem wyjść na środek i zatańczyć. Dzień wcześniej trochę my poćwiczyli trochę sam na sucho i nie było klapy :P

Opublikowano

@soltys48 mam jeszcze mieszanki sporo to owies mogę pogonic. Pszenżyto po 850 jeszcze się udało sprzedać,teraz po 800. A to jeszcze się trafia trochę dzikiego owsa i raz na skupie mi kręciła nosem ale i tak wzięła. Tu pytają tylko co za zboże. 

@Ursus932 pisałem że na skupie owsa już nie biorą. Jakby brali to na przyczepe ile by weszło i pojechał. 

@Rolnik200598 odnośnie tej znajomej, warto spróbować. To że mówisz że malarka i ogólnie artystka,to kiedys może się przydać. Kase na obrazach też można robić,moja sąsiadka maluje ikony portrety obrazy i jakiś grosz z tego jest. Koleżanka np na szydełku zaczęła dziergać to torebki sprzedaje. Ty będziesz robił to co lubisz i ona tak samo, a czas na wspólne spędzanie wolnego czasu zawsze sie znajdzie. Chyba że tu jeszcze chodzi o te koleżanki że mogłyby Cb nie zaakceptować na początku

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Tylko ładnie podpytaj a nie tak służbowo, powiedz ze chciałbyś iść i fajnie by było jakby poszła z Tobą. Nawet te parę groszy odzaluj i kup jej jaką kieckę, poświęć te parę groszy ale i idź i żyj. Najważniejsze nie myśl o tym co myślą inni na Twój temat. Bo i Ty raczej na temat różnych ludzi masz jakąś swoją opinię o której oni nawet nie wiedzą 

z tym kupnem kiecki to chyba nie za bardzo , niech sobie sama zorganizuje ale sam pomysł jak najbardziej słuszny 

35 minut temu, Rolnik200598 napisał:

ile masz lat ?

Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

Chyba że tu jeszcze chodzi o te koleżanki że mogłyby Cb nie zaakceptować na początku

Akurat one mnie nigdy nie akceptowały a ja ich i nie znosiliśmy się wzajemnie od zawsze, bo my z jednej wsi- na początku, jak już zaproszona była na studniówkę zaprosiła mnie na sylwestra. Kurła, Pjoter jak nigdy w skowronkach. A w sylwka rano dzwoni Senior i opowiada- pojechali z babką do drugiej wnuczki na parapetówkę, młoda sama została w domu i szykowała wszystko, dziadki wracają ta ryczy. Babka pyta co ci- ona na to, że jak się dziołchy dowiedziały kto przyjdzie to w takim razie one nie przychodzą. I nie poszedłem wtedy, młoda w ryku, że jej nie wezmę wtedy na tą studniówkę, a to już styczeń- co miałem zrobić? Mówię, szykuj się, sukienkę wybieraj i idziemy... Bo co miałem zrobić? Opłacone wszystko, do imprezy miesiąc.

@jarecki Masz datę w nicku.

Opublikowano

Ba no jak to podobne "dusze" są to i gdyby ona go poprosiła to raczej poszedł by w tym co ma, taki mały drobny gest może mu dać wielkiego plusa w jej oczach. Tak samo jak i ten zakup gajeru, niech ją zabierze że sobą i zawsze mu podpowie w czym lepiej wygląda. Tylko rolnik nie gadaj ze to juz i na ostatnią drogę ma być 

3 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Akurat one mnie nigdy nie akceptowały a ja ich i nie znosiliśmy się wzajemnie od zawsze, bo my z jednej wsi- na początku, jak już zaproszona była na studniówkę zaprosiła mnie na sylwestra. Kurła, Pjoter jak nigdy w skowronkach. A w sylwka rano dzwoni Senior i opowiada- pojechali z babką do drugiej wnuczki na parapetówkę, młoda sama została w domu i szykowała wszystko, dziadki wracają ta ryczy. Babka pyta co ci- ona na to, że jak się dziołchy dowiedziały kto przyjdzie to w takim razie one nie przychodzą. I nie poszedłem wtedy, młoda w ryku, że jej nie wezmę wtedy na tą studniówkę, a to już styczeń- co miałem zrobić? Mówię, szykuj się, sukienkę wybieraj i idziemy... Bo co miałem zrobić? Opłacone wszystko, do imprezy miesiąc.

@jarecki Masz datę w nicku.

No to widać jej zależało żeby z Tobą iść, a z koleżankami i kolegami to wiesz jak jest. Nie martwią się o czyjaś dupe tylko o swoją... 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

A mi na czerwiec wystarczy. W ubiegłym tygodniu 23 +11mm i to by starczyło. Teraz każdy deszcz już tylko na zmniejszenie plonów. Na zboża grzyb wejdzie, porzeczka czarna już pleśnieje gdzie trochę więcej po mrozach ocalało.

Dziś zlewne 16mm, a jutro ma dopier**lić. Przyszły tydzień +33. Będzie się wszystko gotować w polu

A u nas jak deszczu nie było tak nie ma... wszystko zsycha aż skoda patrzeć, w tym roku będzie można tylko pomarzyć o dobrym plonie, a jeszcze kilka tygodni temu zapowiadało się na rekordy...

Pioruna współczuję, dobrze jednak, że nikomu nic się nie stało!

Opublikowano

Ja jak zacząłem ze swoją się spotykać to jej psiapsiułki robiły wszystko żeby nas skłócić. Bo same nie miały chłopaków. Ale jakoś im się nie udało. Moja Pani odcięła się od nich i jesteśmy już razem 21 lat.

• Like 4
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

jak zacząłem ze swoją się spotykać to jej psiapsiułki robiły wszystko żeby nas skłócić

U mnie to samo było. No chyba że jak wyjazd był na zabawę i je też się zabrało to się nachwalic mnie nie mogły

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Po takiej akcji u mnie, energetycy stwierdzili zwarcie w domu i życzyli powodzenia w szukaniu.

I co, cała instalacja od nowa?

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Ja jak zacząłem ze swoją się spotykać to jej psiapsiułki robiły wszystko żeby nas skłócić. Bo same nie miały chłopaków. Ale jakoś im się nie udało. Moja Pani odcięła się od nich i jesteśmy już razem 21 lat.

Skąd to znam 😂

Opublikowano (edytowane)

kwiatami kupisz na chwile , choć jest to bardzo miłe dla kobiet . A kupno kiecki na jednorazowy wypad to zapewne dziewczyny z którymi ja chodziłem na wesela to po takim pomysle raczej by ze mną nie poszły na impreze niech se sama zorganizuje co najwyżęj zapytaj jaki krawat  dobrac 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Ok. Na drugie spotkanie też bukiet i powie jej że te kwiaty bledną przy jej oczach.

Byle nie na odwrót.😄

4 minuty temu, jarecki napisał:

kwiatami kupisz na chwile , 

Spoko liczy się gest a nie kasa.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A ja to widzę tak ze u ciebie jak jej będzie lepiej niż u niej w domu to będzie dobrze,

A Znowu z babami jest tak ze jak baba mówi NIEWIEM to znaczy ze NIE.

a jak baba jest bogatsza i miała lżejsze życie to po pewnym czasie będzie rozwód,

A znowu w przystępy do bogatszej to całe życie pod pantoflem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał:

One są gorsze od nas. Kiedyś jak do technikum autobusem dojezdzalismy były dwie takie przyjaciółki które po drodze wsiadały. Anka i Karolina no i kiedyś się przysiadłem do tej Karoliny i gadamy, a ta że ja się tej Ance podobam ale boi się ze mną zagadać. No i żebym z tą Anka popisał. Dobra uj ale mówię do niej że ona mi się bardziej podoba od tej Anki i tak pisałem z tą Anka a jeździłem do tej Karoliny 🤦‍♂️ takie to przyjaciółki są, o zakład idę że ta bidna Anka do tej pory o tym nie wie, bo przyjaciółka by się nie przyznała 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, jacek3773 napisał:

Ok. Na drugie spotkanie też bukiet i powie jej że te kwiaty bledną przy jej oczach.

kumpel miał kiedyś pane to od jej spojrzenia to kwiaty by zbladły na pewno jak spojrzała przeszywającą to aż ciarki przechodziły ale w sumie był w porządku 

Opublikowano
7 minut temu, jacek3773 napisał:

Byle nie na odwrót.😄

I że jej stary to złodziej, bo skradl blask gwiazd i skrył go w jej oczach 🙊🙈😂

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Czasem bywa ze są dwie koleżanki i ci się te dwie nie podobają to jedna z tych dwóch wyrywa twojego kolegę żeby ta druga mogła się do ciebie zbliżyć.Ale i tak nic z tego nie wyjdzie.

Opublikowano
gregor1284 napisał:

7 minut temu, jacek3773 napisał:

Byle nie na odwrót.😄

I że jej stary to złodziej, bo skradl blask gwiazd i skrył go w jej oczach 🙊🙈😂

gorzej jak jej stary to faktycznie złodziej. 😱

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

I co, cała instalacja od nowa?

Na szczęście nie. Przyszedł elektryk i szukał od głównej puszki zwarcia. W jednym pokoju tylko bałaganu narobiło.

Opublikowano (edytowane)

Są przy zondy do tego,są nawet takie ze pokażą w którym miejscu metr pod ziemią zrobiło się zwarcie, w kablu ziemnym w ścianach i nie tylko.

Nie trzeba nie wiado ile niszczyć tylko w danym miejscu.

Dobrzy elektrycy taki sprzęt mają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v