Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ony wszystko jednakowo badają, słuch, wzrok i młotkiem po kolanie. 

Do gastronomi to i książeczka zdrowia potrzebna, będzie wizyta w senapidzie i u lekarza. 

Córka idzie do internatu czy dojazdy? 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Internat raczej, będzie się składać a jak wyjdzie to się zobacxy.

Ony to jakoś z odległości liczą i czy połączenie jest. 

Internat jakiś w miarę czy stare budynki?

Opublikowano
19 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Pany takie pytanie

Jak uczeń ma porobić badania do szkoły do technikum to co tam badają i jak to wygląda

a ni możesz zadzwonić do technikum co i jak? tu zaraz dziesięć sprzecznych informacji dostaniesz.

a tak z ciekawości , na kogo córa będzie się kształcić?

Opublikowano
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Internat raczej, będzie się składać a jak wyjdzie to się zobacxy.

No to dobrze że cebula nie ma, bo by Ci powiedział co i jak się dzieje w internacie

Opublikowano

KUrba też siedziałem w internacie , jak prawko zrobiłem to zaczelem dojezdzać , to o 13 mnie juz w szkole nie było , nie chciało mi sie , 4 klase to zlałem  :D i teraz przxejbane 5 lat do technikum 

Opublikowano
35 minut temu, danielursus3p napisał:

W ogóle różnicy nie ma, a wy się czepialiśta... 

20210628_165626.jpg

nie przeżywaj, stare jeszcze sprzedaż w dobrej cenie. mi nawet łysa poszła za parę groszy. nowe trza było brać przez jaką firmę , a dla uciągu 100 na plus.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

a ni możesz zadzwonić do technikum co i jak? tu zaraz dziesięć sprzecznych informacji dostaniesz.

a tak z ciekawości , na kogo córa będzie się kształcić?

Byliśmy papiery składać, to dali skierowanie z listą gdzie robią, ale nic tam nie ma co będą badać.

Technik żywienia i usług gastronomicznych.

Przy jedzeniu zawsze robota jakaś będzie bo każdy chce jeść.

Opublikowano
28 minut temu, Kallina86 napisał:

Daniel już zmienił zdanie :P za daleko, za stara, szkoda czasu ;( 

że do Ciebie mu nie po drodze?? a jak Ty widzisz rozwodników w kwiecie wieku??🤔

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

nie przeżywaj, stare jeszcze sprzedaż w dobrej cenie. mi nawet łysa poszła za parę groszy. nowe trza było brać przez jaką firmę , a dla uciągu 100 na plus.

Starych nie sprzedaje. Jak felg nie sprzedam zakładam bliźniaki na tył w furgusonie i do 3p. na wiosenne wiraze będzie jak znalazł. Nawet nie chodzi o uciag co sam wysiew nawózu i jakieś tam mokrzejsze place na które trzeba czekać tydzień aby doschły.

Opublikowano (edytowane)

to żeś wymyślił. DANIEL, Ty się tłuczesz tu i tam. będziesz może jechał w stronę Łukowa kiedy? bym przesyłkę tanią naszykował, a Ty byś z teściem się zobaczył??

takie cóś ze 20 kilo.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Pewnie będę jechał. Ale po niedzieli dopiero. I też na 100 procentuf nie obiecuje. Może i żem wymyślił, fakt jest faktem lepiej żem takie kupił jak gówno najtańsze co nawet na felge sie założyć nie da.

Opublikowano
45 minut temu, danielursus3p napisał:

42 minuty temu, pafnucy napisał:

muszę kiedyś jakieś piwko z Tobą wypić. wydawał Ty mi się niezbyt miły, ale Ty całkiem oki.

Widzisz za rzeką ludzie nie tacy straszni😁

37 minut temu, Kallina86 napisał:

za stara, szkoda czasu ;( 

Jak za stara toć z bardzo dobrego rocznika

31 minut temu, danielursus3p napisał:

Warto iść na studia? Najlepiej na zarządzanie albo coś z tym związanego?

Warto

Po 3 fakultetach lepiej się gnój tj obornik wyrzuca😂

24 minuty temu, danielursus3p napisał:

Jest szerokie grono Z którymi bym zabawił tu z tego forum i to tak szczerze.  Internet to taka fajna sprawa że możesz poznać ludzi, którzy mają podobne hobby czy spojrzenie na świat. 

Jest szerokie grono z którym już zabawiłem 🤣

• Thanks 1
Opublikowano
42 minuty temu, danielursus3p napisał:

So we warsztacie. Traktor razem z kołami.  Odbieram w sobotę, a jutro na wczasy🙃

Do teścia pod Łuków???

32 minuty temu, marulekk napisał:

Jako kto? 🤣

Baba z brodą

30 minut temu, Kallina86 napisał:

I tu przydałby się ekspert od takich tematów- Cebula. A tak serio, na studia to warto iść jak już masz pracę, a za papierek dostaniesz podwyżkę

E tam, wykształcenia nie podniosłem a dziś mi podwyżkę przyklepali, sami z siebie, nawet się nie prosiłem

4 minuty temu, pafnucy napisał:

to żeś wymyślił. DANIEL, Ty się tłuczesz tu i tam. będziesz może jechał w stronę Łukowa kiedy? bym przesyłkę tanią naszykował, a Ty byś z teściem się zobaczył??

takie cóś ze 20 kilo.

Taką paczkę to poczta wyślesz za 18zł, chyba że jakiś gabaryt

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

No to dobrze że cebula nie ma, bo by Ci powiedział co i jak się dzieje w internacie

Jak ja chodziłem to się działo, w Żelechówie był jeszcze stary Internat, ruszyć się nie można było bo zaraz coś się działo, a to skrzypiała podłoga, a to sufit odpadł. 

Były trudności w imprezach, największą z nich  bylo to że żeński był parę metrów wcześniej, w osobnym budynku i się bały wychodzić z pokoi. 

W pokojach było więcej towaru niż w Żelechowskiej "środkowej aptece" 

Siarką to śmierdziało z daleka😂

Ja tam oczywiście nie mieszkałem ale bywałem 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Widzisz za rzeką ludzie nie tacy straszni😁

nom. ale jak mostu ni ma , to cholera wiii...

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

Jest szerokie grono z którym już zabawiłem 🤣

Ja to mało rozrywkowy. Jak niedojeb by stwierdził gorszy sort 🙄

Opublikowano
51 minut temu, szymon09875 napisał:

Zależy na jaki kierunek. Mi do rolniczej, badali słuch, wzrok, płuca (trzeba bylo rure nadmuchac) i tam stukali po kolanach i sprawdzali reakcje na różne sposoby. 

Stara ta rura była czy młoda?😉

Opublikowano

Gdzie tam. Po głosie spoko ziom jesteś 👍

2 minuty temu, soltys48 napisał:

@danielursus3pże mnie też nie jest dusza towarzystwa ale.........😉

Opublikowano

Choć na poziomie. Od razu żem wiedział jak żeśmy gadali że nie oszukiwales co do wykształcenia 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v