Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Bananek napisał:

O curwa ale kyrk 😂 patrzcie gdzie mnie z dzieciakami zagnało. 😉

IMG_20210628_180657.jpg

W sobotę w Głownie był   a mnie wystarczy  że  na af  rolników podlasia poczytam to jak bym w cyrku był 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

O curwa ale kyrk 😂 patrzcie gdzie mnie z dzieciakami zagnało. 😉

IMG_20210628_180657.jpg

Kto pracuje na magazynach gdzie są ukraincy ten w cyrku się nie śmieje

45 minut temu, Bananek napisał:

hehe, ale zajedwsbistą relację extrabyk dodał na fb. wesoło popierdziela kubotą

Później se zobaczę

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, Partyzant85 napisał:

@pafnucy - jak na usłudze? Bez wtopy?

Ja bez, ale żeś wykrakał. Usługodawca zaliczył. 🙆‍♂️

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Fajny dzień,  taki nie za upalny był.

Jutro święto podobno

Msze jak w niedzielę 

@pafnucy jakbyś kombajn kupił to byś nie miał kiedy zjeść,  kurła u nas na prasie nie miałbym nawet beli zarobku, bo każdy kto coś trzyma to ma swoją.

Kurła fajnie masz.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła fajnie masz.

A no mam. 

Ale powiem Ci że chyba 90 %  mojego byle złomu jakiś zarobek choć raz znalazło. Prasa najwięcej. Kostka to już mistrzostwo było. Po przeszło 50 kłębków sznurka 2000metrów rocznie. Myślałem że turlał tylko sobie będę, a tu też fajno. 

Zdrowie nie dopisuje bo jeszcze więcej by się dało.  

Dlatego co do kombajnu. To nie mam zamiaru. 

No ale ze trzy sezony jak jeszcze młodszy byłem to kosiłem. 1.8 hedera. 2 godziny morga i szło 

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Ziemniaki opryskane od zarazy i świętować można - jutro odpust w parafii :D
@pafnucy - wpadaj na watę cukrową. Pozwalam na wizytę po lepszej stronie rzeki :D

Opublikowano (edytowane)

No co Ty - to dobry chłopak tylko błądzi czasami. Nazarabiał kasiory na kulkach to może i mi postawi watę i oranżadę :D

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano
Bananek napisał:

sprawa jest. czy ktoś z was mógłby przedstawić jakaś opinię na temat mini crossów dla dzieci. czy ktoś z was ma taki na stanie, może ktoś z rodziny ma. na co zwrócić uwagę przy kupnie. jak dobrać do wzrostu dziecka. z młodym rozglądamy się za crossem dla niego, chyba złapał bakcyla do jazdy terenowej motocyklem.

sąsiad sobie dziś kupił,🙄 młody popierdziela po drodze jak głupi a głośne to to jak kosiarka z silnikiem rakietowym 🤪

Opublikowano
13 minut temu, Partyzant85 napisał:

Ziemniaki opryskane od zarazy i świętować można - jutro odpust w parafii

czym pryskałeś?

w Kocku też odpust. kiedyś bardziej uroczyste było. teraz bywa że i kramarzy nie ma.

jaka Ty parafia?

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

czym pryskałeś?

w Kocku też odpust. kiedyś bardziej uroczyste było. teraz bywa że i kramarzy nie ma.

jaka Ty parafia?

a nie pamiętam. Jutro Ci zrobię foto.

No ja Szwecja :D

Opublikowano
3 minuty temu, Uziu92 napisał:

ja jutro mam imieniny i urodziny 👍🍻

już dziś, coby się nie spóźnić. szczerze życzę wszelkiej pomyślności i zdrowia przede wszystkim.

a jak hucznie byś obchodził, to proszę o adres B|

Opublikowano
Przed chwilą, Partyzant85 napisał:

a nie pamiętam. Jutro Ci zrobię foto.

No ja Szwecja :D

no nie mów że Glinnik. już parę cieląt z tamtych stron mam.

Opublikowano (edytowane)

@danielursus3p - ale teraz do @Kallina86 będziesz jechał na eleganckości na tych oponach :D

Glinnik to gmina i parafia Abramów

Edytowane przez Partyzant85
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v