Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dajta spokoj . skąd by rolnicy wiedzieli że tacy bogaci są? :D

Opublikowano
5 minut temu, danielhaker napisał:

Śmiechu warte. 1,3mln wniosków, a niemal milion z nich w zeszłym roku na ciągniku ani razu nie siedziała

Jeszcze dodaj że połowa z tego nawet nie wie gdzie działki ma 

Opublikowano
33 minuty temu, galan99 napisał:

k**wa nie wiedziałem że wszyscy tacy bogaci są .

https://businessinsider.com.pl/finanse/jak-zyje-polska-wies-profil-rolnika-2021/gqqsylc

Rolnictwo to jest jeden z lepszych biznesów. Problemem są ludzie wyłudzający dopłaty, bo tak to trzeba nazwać. Licząc nakładu na pszenice 3 tyś ha kosząc 5-6 ton masz 1000-1600 zł zysku. Dochód zatem to okolo 30-35% obroconej kwoty. To nie jest zły zarobek. Z tym że aby zarabiać na tym duże pieniądze trzeba to odpowiednio wyskalowac. 

Opublikowano
10 minut temu, gregor1284 napisał:

@Rolnik200598patrz jak ruskie części pakują do swoich wehikułów 

IMG_20210627_165900.jpg

IMG_20210627_165940.jpg

Z ruskich maszyn to mam tylko pompę, lodówkę i zegarki...

70zł wpadło, teraz na rowerku by się trzeba przejechać, pola u ludzi pooglądać.

Opublikowano
53 minuty temu, Kallina86 napisał:

A to rób co chcesz...

Ajć . 

Opublikowano
37 minut temu, jarecki napisał:

no Rysiek kupił chyba pisał że 24 sztuki piwa , miał być 1 na dzień i pewno coś z wyliczeniem nie pykło jutro się okaże  żę trzeba kolejnej okazji wypatrywać 

To mówisz, źle wyliczył 🤔 ?

Gorąca nie ma ale znów się coś chmurzy.

Opublikowano
17 minut temu, gregor1284 napisał:

To diabelstwo cały napęd z silnika na skrzynie we wladimirze przekazuje. Dwa łupki i 4 kliny 😂

Kiedyś z ojcem rozbieraliśmy Władka ale nie pamiętam. Jak wrzucę do. Domu to przetrząsne te skrzynki z częściami od Władka. Są tam jakieś tryby, wtryskiwacz co będzie się nadawać to ci spakuje. Bo szkoda na złom może czasem ci się coś przyda.

Opublikowano
pafnucy napisał:

7 minut temu, DANDYS napisał:

pafnuuccyyyyyy

Cooo? 

jajeczko 1.0 😁 nie no, działa Ci w simpie tak że jak nacisnieniesz owijanie to odrazu sznurek podaje? kurwa nie raz za pierwszym anie raz za10 poda..

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Kallina86 napisał:

A no nie wiem. Sam zobacz. 

Ale w jakim sensie się coś zepsuło, bo nie kumam?

Opublikowano
8 minut temu, Kallina86 napisał:

Pomyśl ;) Nic więcej nie napiszę 🙊

A wiem, powietrza w rowerze nie mam w jednym kole   :P  ale skąd Ty to wiedziałaś to jest zagadka?  :P

Opublikowano (edytowane)

Naprawione.    :P  Czasami celowo sam psuję żeby naprawiać.   :D

Edytowane przez deSilva
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v