Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, jarecki napisał:

serio ? od kiedy                     A po co wjezdzać komuś na powórko , ja nawet nigdy u dziewczyn na podwórko nie wjechałem , zresztą do dzis na podwórko tesci nie wjezdzam czy było to nocowanie czy nie , nieraz z ojcem po swinie jezdziłem to też zawsze stawał obok bramy i szlismy do gospodarza .

U Was pewnie inaczej, u nas normalnie się wjeżdża pod sam dom czy pod budynki a nikt nie bawi się w manewrowanie pod bramą, chyba, że ci nowocześni z bramą na pilota i trzeba dzwonić, choć i oni otwierają.

Słońce prześwieca.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Co się dzieje, wczoraj w jednym rowerze pękł mi łańcuch, dziś wziąłem drugi, to przerzutka coś się peedoli, ale tak patrzę i jej marka to chyba wyjasnia

20210625_071955.jpg

Ona się nie peedoli, tylko się zes... :P 

• Haha 1
Opublikowano

Straż jest po to by ratować ludzkie życie i mienie.

To co robią rządy to jest inna sprawa a tam się stała tragedia.Czesi sami niewiedza ile może być ofiar śmiertelnych.

Nasza czerwona Husaria da radę 💪

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

Złapał chłop złotą rybkę patrzy mała na patelnię mówi a uj z tym i chce ją z powrotem wypuścić, ta na to a 3 życzenia facet mówi że niczego nie potrzebuje, to ta sama namawia, a może najlepszą chałupe w gminie,nie już  mam, to może najlepszą bryke w okolicy żeby wszyscy zazdroscili,facio pokazuje czym przyjechał ,na to zdesperowana rybka to może więcej sexu?Nie mam dwa razy w tygodniu z najfajniejszymi panienkami a więcej to już chyba proboszczowi nie wypada. 

Spalone. Było już brat wstawiał

Kolegi brat 22 lata się powiesił 🤕 grał przez internet w jakieś gry hazardowe i 50tys długu narobił nie dawał rady spłacić. Ot kuźwa rozrywka dzisiejsza

• Confused 1
Opublikowano
44 minuty temu, DANDYS napisał:

dlaczego tyle gospodarstw jest na sprzedaż, 100-200ha

To kup.... Po ile sprzedają po 15 tys /ha?... Czy po 50 tyś /ha ? 

Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

Ładowarka w samochodzie😉

Faktycznie. Ale już było po 22 to poszedłem spać 🙂

6 godzin temu, ZELKOW napisał:

u nas tylko albo aż 7,5mm zawsze to coś ale na dwa tygodnie kolejne bez deszczu to nie starczy przy takich temperaturach

Dzisiaj w nocy może coś dopada trochę 

Opublikowano
11 minut temu, gregor1284 napisał:

Ja mam inny pogląd, Pokarało ich ujów za to co nam chcieli zrobić i nie szkoda mi śmieci wcale. Jak te towar rozrobić do zacieniania 

Na wiaderko 20 l 2-3 kilo kredy dobrze wymieszać i chlapać jakimś większym garczkiem.dodatek 200ml gruntu malarskiego na to wiaderko dobrze kleij kredę do foli. 

Po tych burzach dalej jest zacieniowane i niezmyło z dodatkiem gruntu

IMG_20210625_151816.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał:

Spalone. Było już brat wstawiał

Sory demencja starcza. Ostatnia chwila żeby jako tako testament spisać. Komu co a komu ni uja 😉

Opublikowano
ogarek napisał:

tak mi się na OLX pokazało i wpisałem wyszukiwarkę to od. cholery,

Opublikowano
ogarek napisał:

U nas za 4b-5 klasę ziemia po 50-65tys zależy jaki kawałek a za 4a-3 cena od 80tys nawet już do 120tys.

A w okolicach Przasnysza słyszałem że już po 170tys cenią.

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, danielursus3p napisał:

W młodości korzystałem z życia 🤔

Cóż Cię tak zdziwiło @Kallina86. Cos złego zrobiłem ? 🤔

Opublikowano
JarekBazydlo napisał:

ogarek napisał:

U nas za 4b-5 klasę ziemia po 50-65tys zależy jaki kawałek a za 4a-3 cena od 80tys nawet już do 120tys.

życzą sobie czy sprzedają po tyle?

Opublikowano
3 minuty temu, Bananek napisał:

zaraz do Ciebie zajade to wybiorę sobie co dla mnie zapiszesz.

To dawaj. Tylko powiedz czy ni uja pisze się razem czy osobno żebym w ostatnim liście błędów nie narobił 

Opublikowano
DANDYS napisał:

JarekBazydlo napisał:

ogarek napisał:

życzą sobie czy sprzedają po tyle?

Do 120tys sprzedają. Pod Pszansyszem kolega mi mówił że pewna Pani życzy sobie po 170tys on jej proponował po 140tys to mówił że go wyśmiała.

Opublikowano
5 godzin temu, 6465 napisał:

Jak miałem 10 lat to mój dziadek mówił że będzie czas że Chiny ruszą i będzie rządzić k**wa i złodziej. I tak patrzę że po woli się sprawdza.

Który to k**wa kto złodziej ? 🤷

Opublikowano
1 godzinę temu, DANDYS napisał:

Bo mały to pcha tą gospodarkę z nadzieją że kiedyś będzie lepiej. A duży traktuje jak krowę do dojenia. Nie daje profitów to szybki wyjazd tam nie ma sentymentów. Duży kapitał to i szybko można zmienić branżę 

Opublikowano
HF86 napisał:

3 minuty temu, Bananek napisał:

zaraz do Ciebie zajade to wybiorę sobie co dla mnie zapiszesz.

To dawaj. Tylko powiedz czy ni uja pisze się razem czy osobno żebym w ostatnim liście błędów nie narobił 

rozumiem, że ten z ni uja to dla kogo innego?

Opublikowano
30 minut temu, stempos1980 napisał:

Na wiaderko 20 l 2-3 kilo kredy dobrze wymieszać i chlapać jakimś większym garczkiem.dodatek 200ml gruntu malarskiego na to wiaderko dobrze kleij kredę do foli. 

Po tych burzach dalej jest zacieniowane i niezmyło z dodatkiem gruntu

IMG_20210625_151816.jpg

Mam kredę, mam grunt to może dziś spróbuję. Z jednej strony bociany trochę zacieniły 🤭😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v