Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Mówisz, że dwa ruchy i suchy 😂 spokojna rozczochrana ja nie taki żeby na byle kawałek dupki jęzor wywalać. tak jak wczoraj pisalem, ostatnio bardzo dużo pokus mam

To znak że księdzem powinieneś zostać 

Opublikowano

Złapał chłop złotą rybkę patrzy mała na patelnię mówi a uj z tym i chce ją z powrotem wypuścić, ta na to a 3 życzenia facet mówi że niczego nie potrzebuje, to ta sama namawia, a może najlepszą chałupe w gminie,nie już  mam, to może najlepszą bryke w okolicy żeby wszyscy zazdroscili,facio pokazuje czym przyjechał ,na to zdesperowana rybka to może więcej sexu?Nie mam dwa razy w tygodniu z najfajniejszymi panienkami a więcej to już chyba proboszczowi nie wypada. 

Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Siać coś wysokobiałkowego byle dla oka było i zbierać talerzówką. Śpisz spokojnie bi nie martwisz się o warunki atmosferyczne a dopłata wpada. Jak nie masz bydlakow to i certyfikat eko jakiś i dodatkowa kasa. 

Kolego żeby dostać ekologie na łąke to trzeba mieć ogony.

Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Akurat tego to się nie boję. Wjechał ostatnio jakiś typ z kartoflami na jakichś blachach że Śląska a ja poddenerwowany szedłem ze stodoły i drę japę na uj on tu wjechał a ten coś yyy y y, no to y y y wy***rdalaj i tyle jego wizyty było. Tak samo i złomiarze się pałętali i inny plebs 

Widze żeś szlachcic tylko słoma z butów wystaje😂😂

Opublikowano

my mamy że jakiś tam pasek trzeba zostawić nie skoszony i tyle

PAN88 napisał:

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Siać coś wysokobiałkowego byle dla oka było i zbierać talerzówką. Śpisz spokojnie bi nie martwisz się o warunki atmosferyczne a dopłata wpada. Jak nie masz bydlakow to i certyfikat eko jakiś i dodatkowa kasa. 

Opublikowano
1 minutę temu, PAN88 napisał:

Konie nie wystarcza? To jeszcze lepiej z 10 sztuk by zostawił, puścił niech to żyje swoim życiem a kupił mleczarkę i mleko zbierał po rolnikach. Tylko wtedy trzeba z oceny zrezygnować 😂🤭

4 minuty temu, DANDYS napisał:

nie znaczy że ma więcej

Ile Ty masz? 

6 minut temu, PAN88 napisał:

Z crocsow? 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, PAN88 napisał:

serio ? od kiedy                     A po co wjezdzać komuś na powórko , ja nawet nigdy u dziewczyn na podwórko nie wjechałem , zresztą do dzis na podwórko tesci nie wjezdzam czy było to nocowanie czy nie , nieraz z ojcem po swinie jezdziłem to też zawsze stawał obok bramy i szlismy do gospodarza .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
jahooo napisał:

Tak samoz tymi wnioskami - nie posmarujesz - nie dostaniesz, to dotyczy 99% lokalizacji

mądry z Ciebie chłop ale weź ''nie pier..ol'' dwa razy składałem dwa razy wziąłem w sumie cale 300tys tylko na młodego nie składałem bo o trzy dni za długo gospodażylem

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

1 minutę temu, PAN88 napisał:

Konie nie wystarcza? To jeszcze lepiej z 10 sztuk by zostawił, puścił niech to żyje swoim życiem a kupił mleczarkę i mleko zbierał po rolnikach. Tylko wtedy trzeba z oceny zrezygnować 😂🤭

4 minuty temu, DANDYS napisał:

nie znaczy że ma więcej

Ile Ty masz? 

6 minut temu, PAN88 napisał:

Z crocsow? 🤦‍♂️

niby czego więcej,

kurba lepiej złom zbierać, 1100tona

Opublikowano
19 minut temu, DANDYS napisał:

my mamy że jakiś tam pasek trzeba zostawić nie skoszony i tyle

To i u nas tak mają 

12 minut temu, jarecki napisał:

serio ? od kiedy                     A po co wjezdzać komuś na powórko , ja nawet nigdy u dziewczyn na podwórko nie wjechałem , zresztą do dzis na podwórko tesci nie wjezdzam czy było to nocowanie czy nie , nieraz z ojcem po swinie jezdziłem to też zawsze stawał obok bramy i szlismy do gospodarza .

I to jest właśnie kulturalne wychowanie. Powinni tu obecni brać przykład 

7 minut temu, DANDYS napisał:

niby czego więcej,

kurba lepiej złom zbierać, 1100tona

No nie wiem, ty napisałeś to myślałem o czym piszesz 

Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

mądry z Ciebie chłop ale weź ''nie pier..ol'' dwa razy składałem dwa razy wziąłem w sumie cale 300tys tylko na młodego nie składałem bo o trzy dni za długo gospodażylem

może należysz do tego 1% agencji, które pracują w miarę normalnie

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Albo robili wnioski sami albo takich doradców mieli.

:o:o:o Przecież to jest nic innego jak tylko czytanie ze zrozumieniem, nawet matury nie trzeba mieć do napisania sobie wniosku. Wystarczy poświęcić wieczór-dwa i można znaczek na kopertę naklejać bez doradców

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v