Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aż tak to nie... Ale trochę lipa 10ha pszenżyta nie skracane, dzisiaj dodałem foto 1,6m na 5klasie 

2 minuty temu, deSilva napisał:

Co tam zboże, dachów żeby nie zabrało.

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

A jednak wywołuje w tobie jakieś uczucia xD

Odrazę 🤔😂

8 minut temu, deSilva napisał:

Co tam zboże, dachów żeby nie zabrało.

Nie widziałem wcześniej że będzie to tak wiało, działka jest z taką stara stodoła to pewnie dziś by ją wywaliło 🤔

Oho powarczało, chwilę deszczu i poszło. Dobrze dobrze mi wystarczy a bide niech robi gdzie indziej. Dopiero spod folioka wróciłem. 🙄

Opublikowano
8 godzin temu, bratrolnika napisał:

Co ty Szymon, do @Agresta pojechechales????

Oho, coś się zaczyna, deszcz bije o dach, pioruny biją

Podobny widok.

Spadło 23mm. Wieczorem trzeba objechać pola zobaczyć co nawywijało

Opublikowano
9 godzin temu, bratrolnika napisał:

Próbowałem, aparat w telefonie tego nie wyłapuje, przełącza się na szare tło od razu. Normalnie taka dziwna poświata, taka ni to blada, ni pomarańczowa

20210624_211600.jpg

u mnie podobnie było. psy zaczęły w niebo szczekać😆

• Like 1
Opublikowano

32mm za noc, w mieszance kilka placków leży, bez gradu, trochę powiało, podudniało jak w jakimś Stalingradzie i błyski od 21 do 5 rano.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja gładki. 

Padało i was co wkońcu? 

U nas to ksiądz kropidłem więcej moczy 

Trochę padało w nocy spokojnie było. Całe 2 mm🙆‍♂️

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 1
Opublikowano

EBE ,dopierdzieliło deszczu w nocy tylko nie mam deszczomierza ale kilka godzin intensywnie padało 👍 kuźwa może pszenica jeszcze sypnie 🙂 , burze były ale spokojnie bez gradu i silnego wiatru 

IMG20210621161851.jpg

Opublikowano
28 minut temu, Karol6130 napisał:

Ja gładki. 

Padało i was co wkońcu? 

U nas to ksiądz kropidłem więcej moczy 

Tak samo. 

Po drodze widać deszcz padał

Opublikowano
5 minut temu, Ursus932 napisał:

EBE ,dopierdzieliło deszczu w nocy tylko nie mam deszczomierza ale kilka godzin intensywnie padało 👍 kuźwa może pszenica jeszcze sypnie 🙂 , burze były ale spokojnie bez gradu i silnego wiatru 

IMG20210621161851.jpg

Ladna widać że jeszcze ciagnie wilgoć, moja przed domem widzę że upał zabrał plon😓

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v