Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

Sousa za krótko jest trenerem aby z tego coś wyszło. Zresztą można też powiedzieć, że trenerzy się zmieniają a piłkarze wciąż ci sami. Oni się już niczego nie nauczą nowego. Według mnie te ostatnie 3 mecze wyglądały bardziej jak towarzyskie niż o punkty w grupie.

@gregor1284 skomentujesz jako ekspert 1:47  :P.

Aż się zatrzymam, przerwę relaks 

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

bierz takich co po sasiedzku będą kosić najchętniej przyjdą

Z mieszanką przy chałupie to wójta umówię bo ma za drogą swoje, a pszenicę i drugi kawałek mieszanki to nie wiem kogo bo obok ma gość co właśnie kombajn sprzedał, muszę go podpytać kto mu ma kosić.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Sousa za krótko jest trenerem aby z tego coś wyszło. Zresztą można też powiedzieć, że trenerzy się zmieniają a piłkarze wciąż ci sami. Oni się już niczego nie nauczą nowego. Według mnie te ostatnie 3 mecze wyglądały bardziej jak towarzyskie niż o punkty w grupie.

@gregor1284 skomentujesz jako ekspert 1:47  :P.

Kandydatką na żonę, piekna sprawa. Tylko gorzej jak złamie nogę 🙄

img_QJbgaFL8x6.jpg

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, pop129 napisał:

44 l/m2 spadło ponad tydzień temu u nas, śladu po tym nie ma, jęczmień od poniedziałku do dzisiaj kosmiczna różnica, jest już od góry do dołu żółty, pszenżyto na IVa/b zaczęło już siadać, jak jutro przypali i nic nie spadnie, będzie po zawodach...

U nas to samo z jęczmieniem.

@ZELKOW a dzisiaj u Ciebie nie padało?

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Belaruss820 napisał:

Rysiek,jak na chwilę obecną to germance żegnają się z euro 

Oni awansują zawsze mają szczęście jak nie strzelą to bramkę węgrom anulują i wyjdą z grupy.

Ale deszcz u nich to pierwyj sort był.

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, XTRO napisał:

Najlepsze że niektórzy już  po 10t zbierali w tym roku🙆‍♂️ U mnie dziś trochę spadło deszczu ale niewiele do 1mm ledwo dobiło.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Oni awansują zawsze mają szczęście jak nie strzelą to bramkę węgrom anulują i wyjdą z grupy.

Ale deszcz u nich to pierwyj sort był.

Ja na początku myślałem że ktoś race odpalił a to taki deszcz 

Opublikowano
XTRO napisał:

58 minut temu, pop129 napisał:

44 l/m2 spadło ponad tydzień temu u nas, śladu po tym nie ma, jęczmień od poniedziałku do dzisiaj kosmiczna różnica, jest już od góry do dołu żółty, pszenżyto na IVa/b zaczęło już siadać, jak jutro przypali i nic nie spadnie, będzie po zawodach...

1mm spadł na radarach 50mm było

pop129 napisał:

13 minut temu, ZELKOW napisał:

słabo to na polach wygląda

lipa straszna się robi, przy tych temperaturach nie długo żniwa jęczmienne

GRZES1545 napisał:

6 minut temu, XTRO napisał:

Najlepsze że niektórzy już  po 10t zbierali w tym roku🙆‍♂️ U mnie dziś trochę spadło deszczu ale niewiele do 1mm ledwo dobiło.

identycznie u mnie a takie zlewy niby były... ta te 10t to chyba z 3ha

Opublikowano
5 godzin temu, danielursus3p napisał:

Ojca to tak nie. Matke najbardziej. O tak mi napomagały że mama swoją ziemię mojemu wrogowi sprzedała 👍

Widze że każdy jak trochę się dorobi to zaraz jakieś zazdrosne fiuty się znajdą nie wiadomo skąd

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

@Partyzant85 naprawdę samolubny jesteś  , zero zaangażowania społecznego :ph34r: tylko na gotowe czekać 🙆‍♂️ 

My we wsi mamy żwirownie gminną, wielu zgłosiło gotowość do wożenia na drogi, jedynie prośba żeby z gminy dali koparkę i pozwolenie. I co? Pani burmistrz mówi, że nie można. Ziomek jej wygrywa co roku przetrag na wożenie żwiru na drogi i za 15t piaskowego żwiru 700zl liczy 🤕 żeby to choć pospółka była. A to gówno się rozjeżdża

Opublikowano
15 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Widze że każdy jak trochę się dorobi to zaraz jakieś zazdrosne fiuty się znajdą nie wiadomo skąd

To nie to. Rodzicom się bardzo dobrze powodzi

Opublikowano

Patrzyłem na łowcach to na jutro się coś ostro święci. Koło 19 będę w domu jutro to się zobaczy czy się sprawdzi. Na fioletowo oznaczone jest u nas 

Opublikowano (edytowane)

Dwójka to już nie za ciekawie. 24/25 - 06

06prognoza-24.06-arma.webp

Edytowane przez deSilva
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v