Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zjeba nie zjeba, teraz choćby chciała zaprosić już bym i tak nie poszedł. Będzie miła jak się dowie że wesele się szykuje.    :P

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, pedro2 napisał:

Z całym szacunkiem Rysiek, ale czasami weź się zastanów co piszesz bo z boku to wygląda jakbyś się cieszył z tych tragedii... Za każdym razem to samo

Kuźwa dziwna sytuacja, wracamy z kobitą znad stawu, zajechała siostra cioteczna prosić na imprezę ciotki urodziny 70te i 15 lecie braciaka ślubu z wioski... Impreza niespodzianka, żaden z solenizantów nic nie wie poza mszą w kościele 😋 Zanim podeszliśmy to buch do auta i tylko przez szybę się przywitaliśmy... bardzo dobrze żyjemy, dużo im pomogłem, a tu taka akcja...  jak tak prosić to lepiej wcale nikogo. Ojciec już wnerwiony ostro i mówi, że nie pójdzie... No zawiodłem się

Zaproszenia na wesele listami przesyłają ot taka moda:D

Ale powiem wam ze to ważna rzecz kto był u mnie to i ja u niego będę a kto nie był a 20km miał to ja u niego nie będę takie rzeczy pamięta się do końca życia.

Jak to mówią na Podlasiu chleb oddany.

Edytowane przez Strongman
  • Like 2
Opublikowano

Tak, ale niektórzy lubią się przypomnieć żeby o nich nie zapomnieć.   :P

Opublikowano
19 minut temu, pedro2 napisał:

Ciotka i braciak się dowie to będzie zjeba zamiast podziękowań 🤨

To się nazywa zastaw się A postaw się 

Opublikowano

Wręcz przeciwnie Daniel,  raczej postaw się tanim kosztem.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, danielursus3p napisał:

To się nazywa zastaw się A postaw się 

Oj coś pomieszałeś 😋 to podchodzi pod powiedzonko prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Oj coś pomieszałeś 😋 to podchodzi pod powiedzonko prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie

Ty ich nie poznales 

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

Też ale nie do końca,  w tej sytuacji wychodzi kto jaki ma szacunek do Ciebie jak chwilowo nic nie potrzebuje.

Opublikowano (edytowane)

A ja ilu takich mam co dostali drugie życie bo raczysko ich zjadał a załatwiliśmy operacie a teraz jak coś trzeba od tych osób to ostro albo w jedną albo w drugą bo nie palą się pomagać odwdzięczyć jak by to co załatwiłem im się należało.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

Mało jest takich, ale podziwiam rodziny gdzie jeden za drugim w ogień by skoczył, zazwyczaj trafiają się mendy, że dobić to stanowczo za mało.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

Dokładnie Grześ. Ja zadowolony z siebie jestem, bo pomogłem w potrzebie. Bliska rodzina i żyjemy jak brat z bratem, siostra jego też dokładnie wie co było bo też cały czas pomagała, a dzisiaj naprawdę przykro się zrobiło. U mnie taki osobnik od razu do odstrzału idzie, już więcej na kawkę ani pogadać nie zajedzie 😉

Opublikowano
4 godziny temu, Belaruss820 napisał:

@Bananek a wiesz że nawet nie zwróciłem uwagi na to? Na początku było cześć sąsiad a dalej nie wiem czy trzeba czy coś innego 🙂 zadanie wykonane, później grill zrobiony,szwagier był, jeszcze może na pogaduchy do sąsiada i dzień z głowy. Jutro siano przetelepac i do soboty czekać na belowanie. Z teściem juz troche lepiej bo "pozwolił" wziąć kasę z ogólnego konta na samochód(jakiś rodzinny, doradźcie co najlepiej),oczywiście jakbym chciał,ale chce do robity pojsc i zarobić na niego żeby nie było później gadania.

Tak na marginesie,dużo roboty przy rozbieraniu podbieracza belarki szerokiego w sipmie?

Co wy kurla spółdzielnie prowadzita? 

2 godziny temu, pafnucy napisał:

budzić Cię rano?

E gejzery 🤣

2 godziny temu, pafnucy napisał:

se urlop weź.

a jak Go wcześniej obudzę, to więcej czasu na labę będzie miał...

Mówisz że on jak cygan?

Opublikowano

No jak wspólne konto mają, to nie dziwota że teściu ma swoje udziały w rządzeniu, a jak jeszcze wpływy teściów z emerytury większe niż córki i zięcia z gospodarstwa, to teść ma większościowe udziały i to on rządzi.   :D

Opublikowano

Czyli tak jak już kiedyś pisałem, teściu dalej rządzi a córka tylko na papierze, tak sobie pozwolili i teraz już eba.

Opublikowano

U nas od pierwszego zgrzytu wie gdzie jego miejsce i się nie wpierdziela. Ryło go widać nie swędzi i siedzi za spokojem. U białorusa to widać że teść coś dbał, bo i maszyny świeże itp. A tu u mojej to dajta spokój, sklep i butla. Z najlepszej gospodarki w latach 80 zszedł liczyć do zera śmieć

Opublikowano
23 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mówisz że on jak cygan?

Teeee

5 minut temu, gregor1284 napisał:

U nas od pierwszego zgrzytu wie gdzie jego miejsce i się nie wpierdziela. Ryło go widać nie swędzi i siedzi za spokojem. U białorusa to widać że teść coś dbał, bo i maszyny świeże itp. A tu u mojej to dajta spokój, sklep i butla. Z najlepszej gospodarki w latach 80 zszedł liczyć do zera śmieć

Robić się nie chciało czy nieprzychylnosc losu?

Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

Z całym szacunkiem Rysiek, ale czasami weź się zastanów co piszesz bo z boku to wygląda jakbyś się cieszył z tych tragedii... Za każdym razem to samo

Kuźwa dziwna sytuacja, wracamy z kobitą znad stawu, zajechała siostra cioteczna prosić na imprezę ciotki urodziny 70te i 15 lecie braciaka ślubu z wioski... Impreza niespodzianka, żaden z solenizantów nic nie wie poza mszą w kościele 😋 Zanim podeszliśmy to buch do auta i tylko przez szybę się przywitaliśmy... bardzo dobrze żyjemy, dużo im pomogłem, a tu taka akcja...  jak tak prosić to lepiej wcale nikogo. Ojciec już wnerwiony ostro i mówi, że nie pójdzie... No zawiodłem się

Ty nie masz sobie nic do zarzucenia a przyjdzie  czas to się  odwdzieczysz tylko trzeba  być  cierpliwym 

A ojciec  ma rację 

Opublikowano
21 minut temu, danielursus3p napisał:

Teeee

Robić się nie chciało czy nieprzychylnosc losu?

Nie widziałes nigdy żeby następcy rozpierdolili jakiś dochodowy biznes? Jak się od małego ma podane pod nos to na uj robić, tylko często jest ze jak staremu się oczy zamykają to i interesowi. Tak bo w tym przypadku. Dziadek i bydłem handlował, trzoda, byki państwowe, knury a ten bimbal no i wybimbal 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v