Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Posiałem dziś pierwszy raz w życiu gryke  😉

Opublikowano
galan99 napisał:

9 minut temu, stempos1980 napisał:

Czas w drogę 

Punkty karne się nalezą za przekroczenie prędkości .

jemu mandat nie straszny. to badylarz więc milioner...

• Haha 1
Opublikowano
6465 napisał:

4 minuty temu, stempos1980 napisał:

Magda dobre śniadanie zrobiła?czy też ci głodówkę dalej prowadzi? 

Dużo schudleś?

Kolacja i śniadanie było królewskie. Schudłem 20kg przez 53 dni. I chciał bym przy tej wadze zostać.

ja -20 kg też przez 50 dni.

• Like 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

35 minut temu, DANDYS napisał:

sołtys nie masz namiaru gdzieś na tura do 80?

A co z wolmetem?

dzwoniłem to wywalił mi że już dzwoni do kierowcy i od dzwoni 😄no i nie oddzwonił, zamawiam gdzie indziej, tylko znów 2tygodnie w dupe,

Opublikowano
28 minut temu, Bananek napisał:

jemu mandat nie straszny. to badylarz więc milioner...

Zatrzymałem się na stacji paliw i tak czytam to widzę że niektórym żal d*pę ściska.Już żadnego zdjęcia tu nie wstawię.

95% posiadaczy busów łamie przepisy podczas jazdy

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, szymon09875 napisał:

Dokladnie, jak nie prędkość to przeładowanie. Tym co jezdze 4500 caly czas wazy, nieraz 800 sie dorzuci.

Zdjecia wstawiaj nie pitol Pan...

Przecież w dowodzie jest wpisane samochód ciężarowy więc max 90 możesz jechać według prawa.

Ostatnio Itd zatrzymała Iveco który ważył 4700 ale nie ładunek ich zaskoczył tylko rama mocno popękana i odrazu dostał pięczatke kasacja 

@PAN88 Bronisze ostatni raz z koprem

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Przecież w dowodzie jest wpisane samochód ciężarowy więc max 90 możesz jechać według prawa.

Ostatnio Itd zatrzymała Iveco który ważył 4700 ale nie ładunek ich zaskoczył tylko rama mocno i odrazu dostał pięczatke kasacja

12 minut temu, stempos1980 napisał:

Zatrzymałem się na stacji paliw i tak czytam to widzę że niektórym żal d*pę ściska.Już żadnego zdjęcia tu nie wstawię.

95% posiadaczy busów łamie przepisy podczas jazdy

Wstawiaj

Niech się biorą do roboty to też będą mieli hajs 

Ostatni raz czy trzeba czekać aż następny dorośnie 

Edytowane przez PAN88
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v