Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak narazie 9.5l/m2 i jakoś tak sennie robię i ziewam 

Opublikowano

Dobry dzień. Wszystkie darmozjady z obory pojechały .jeszcze część na pastwiska i luźniej się zrobi z robotą przy tej rogaciznie. 

Opublikowano

12mm za dziś, w maju 68mm.

Trochę mokrawo się zaczyna robić. Po trawniku już ziemia chlupocze pod gumofilcem jak się idzie. 

20210517_172103.jpg

Opublikowano

Dla królików, kur, indyków. Liście kury i indyki skubią.

Opublikowano

Nie znam firmy nawet. Wiem, że w Osieku robią, ale opini nie znam.

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

To zostają tylko goralki😂

3 godziny temu, Strongman napisał:

Małopolskie to znowu bardzo skopi ludzie, kawy nie postawią ani ciastek jak tirami jeżdżą kierowcy.

2 godziny temu, 6465 napisał:

Ja o góralach mam bardzo dobre zdanie,  zawsze kawę chcieli robić,  albo napiwek dali. Najgorsze wspomnienia mam o ludziach z Wrocławia. Ale może akurat na takich trafiałem. 

to wszystko stereotypy -maja niewiele wspolnego z rzeczywistoscia....

12 minut temu, Rolnik200598 napisał:

Nie znam firmy nawet. Wiem, że w Osieku robią, ale opini nie znam.

ul nowa a robia w dworach. mialem dawno z osieka ale teraz to podobno juz nie to

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Na paradę równości  pewnie szykuje :ph34r:

Ona chyba kiedyś czerwona była, tylko pięknie wyblakła

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Ja mam maszynę do oddania na złom MZC 4B. Trzeba by na pompować i wyciągnąć .

Koła do zgrabiarki zostaw

43 minuty temu, jacus napisał:

znowu pada..

wiec czas na inna robote,rolnik -ta firma od ciebie ktora robi kotly w oswiecimu to ma dobra opinie ??? bo hydraulik chce dla mnie taki kupic.

Tam gdzieś u was to i Kołton piece robi

35 minut temu, Bananek napisał:

Siódma doba. Kiełki gdzie niegdzie wyglądają z ziemi. 

IMG_20210517_173334.jpg

Podlaski plemnik🤣

Opublikowano

Darek, bo na podlasiu jak laska chce zrobić loda z połykiem to musi najpierw przerzuć. 😀

HF86 napisał:

Bananek więcej wyryjesz jak posiales 😉

hehe, żonka gada to samo. 😀 nie bój nic. robię zdjęcie i odkładam na miejsce. jak wędkarz.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v