Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

O @Kallina86 gdzieś ty wczoraj była że cię nie było?  Pewnie na jakimś melanżu. 🤔

Ostatnio mam tyle roboty, że wczoraj po 17 to ja zasnęłam. Obudziłam się o 20 żeby psa wziąć do domu i nakarmić. I znów poszłam spać. Wstalam około 8 i kończę to, czego wczoraj nie zrobiłam. W najbliższym czasie żadnego melanżu nie planuje. Na szczepienie się zapisałam. Czekam na termin. Obym go nie odchorowała, bo dopiero będę miała zaległości. 

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, danielursus3p napisał:

O wy jedne narkotykarze😉😁

Jakie narkotykarze, toć to jest samo zdrowie.

2 minuty temu, Kallina86 napisał:

Ostatnio mam tyle roboty, że wczoraj po 17 to ja zasnęłam. Obudziłam się o 20 żeby psa wziąć do domu i nakarmić. I znów poszłam spać. Wstalam około 8 i kończę to, czego wczoraj nie zrobiłam. W najbliższym czasie żadnego melanżu nie planuje. Na szczepienie się zapisałam. Czekam na termin. Obym go nie odchorowała, bo dopiero będę miała zaległości. 

Ja mialem pierwszy termin 20 Maja, w piatek dostalem sms ze przeniesiony na 25... 

Opublikowano (edytowane)

Edytowane przez Gość
Pomyłka
Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał:

Ja mialem pierwszy termin 20 Maja, w piatek dostalem sms ze przeniesiony na 25... 

Ja się zapisałam w poniedziałek i jeszcze czekam na sms z pierwszym terminem. Rodzice jakoś w połowie kwietnia się zapisywali i sms z terminem dostali 8 albo 9.05 na 11.05. I nie mieli zmienianego terminu. Maja wyznaczony termin na drugą dawkę, ale nie pamiętam na kiedy. 

Opublikowano
16 minut temu, szymon09875 napisał:

Jakie narkotykarze, toć to jest samo zdrowie.

Płuca wam pękną od tych całych fifek🙉

Opublikowano
8 minut temu, szymon09875 napisał:

Jakich fifek o.O blancik lepszy 🤣 ale marichuanen to sie wszczykuje przeciez 😂

Ja się nie znam na tych różnych. Nie próbował nigdy 🤷‍♂️

Opublikowano

Był w kościele zjadł obiad.Bananek ty bierz szpadel i kop

https://www.suwalki24.pl/article/3,suwalszczyzna-posiada-najcenniejsze-zloza-europy

Cena rynkowa tytanu wynosi około 25 tysięcy dolarów za tonę. A według wyliczeń geologów na Suwalszczyźnie leży aż pięćdziesiąt milionów ton tego surowca. Łączna wartość wszystkich złóż znajdujących się na Suwalszczyźnie to około 7 bilionów złotych.

Opublikowano
21 minut temu, szymon09875 napisał:

Przez infolinie sie zarejestrowałas ? U mnie praktycznie odrazu po rejestracji dostałem potwierdzenie z miejscem, data i rodzajem szczepionki. Moderne dostane.

U lekarza pierwszego kontaktu. I powiedziałam jaką chcę. Chyba dlatego dłużej czekać trzeba. 

• Like 2
Opublikowano

Ja się zdecydowałem zaszczepić i 2 dni z glowy, gorączka 39 wszystko bolało jak przy grypie, na drugi dzień też jeszcze obolały i 37.5, szczepienie astra, teraz kto miał to prawie każdy odchorował szczepienie 

Opublikowano

Ja na pfizera się zapisałam. Rodzice też. Praktycznie nic nie odczuli. Może takie jakby lekkie "przemęczenie". I nawet ciężko powiedzieć czy to po szczepionce czy jak to się mówi, akurat taka niekorzystna pogoda była. 

Opublikowano

Ja na 8 czerwca się zapisał, na pfizera. Rodzice wczoraj drugą dawkę moderny wzięli, zero skutków ubocznych, babka 90 lat za dwa tygodnie mieć będzie i po dwóch dawkach pfizera zero skutków.

No nic trza zjeść obiad i się w gości na Zofiję kopnąć...

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

U nas też jest wybór czym się chce szczepić. Mi lekarz mówią że ja mogę najwcześniej za 3 miesiące 

Bo ty jesteś po tym cholerstwie i dlatego za 3 miesiące

• Like 1
Opublikowano

2 godziny temu, danielursus3p napisał:

@bratrolnika o takie mam. Może bym się i pozbył i kupił w imię tego z innym wzorem, Z tym że jedna felga na 17 jest do regeneracji, po obcierce krawężnika. A za 19 tki bym sobie sprawił 18 

20210516_110020.jpg

Opony zdrowe???? W sumie prawie że identyczne mam, tyle że 16 i opony u tak mam do zmiany. Ile za to pieniędzy???

1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Strach na to Podkarpacie jechać....

13 minut temu, Kallina86 napisał:

Ja na pfizera się zapisałam. Rodzice też. Praktycznie nic nie odczuli. Może takie jakby lekkie "przemęczenie". I nawet ciężko powiedzieć czy to po szczepionce czy jak to się mówi, akurat taka niekorzystna pogoda była. 

Mlodzi gorzej szczepienie przechodzą. Dwóch znajomych po 60 się zaszczepiło, to całkiem nieźle to przeszli, a dwóch takich 40pare lat jak się zaszczepiło to dwa-trzy dni z życiorysu wyjęte. 

• Sad 1
Opublikowano

To zależy jak długo solenizantka, jej mąż i wnuczka zatrzymają...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v