Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Tej, bo ja tak dumam. Jest jakiś wynalazek żeby ustawić alarm np. Poniżej 5 stopni?

jest. no sterownik moich paneli krzyczy i automatycznie włącza pompy obiegowe jak temperatura spada poniżej 5°C. potem przypomnij to ci fotkę zrobię co to za sterownik.

szymon09875 napisał:

Ja znalazłem, Chyłke. Nawet książkę zamówiłem, bo też pewnie ciekawa będzie;)

Szymon, nigdy w tej kolejności. najpierw książka, potem film. wtedy wyobraźnia lepiej pracuje. a tak będziesz tylko przypominał sceny z serialu.

• Like 1
Opublikowano
Łolek napisał:

LAL nie ma takiego. może coś dokładniej  Sorry LTL gm Susiec wieś Paary

to nie moje strony nawet takich tablic nie widziałem 😀 a z tym rannym wstawaniem to najgorsze pierwastki świerzo po ocieleniu 😈 kark boli

bratrolnika napisał:

Taki???   

nic dodać nic ująć 😁👍🤦‍♂️

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Karol6130 napisał:

Teraz ceny wszędzie duże. 

Wczoraj z gościem rozmawiałem to mówił że diler nawet się dziwi że ludzie jeszcze kupują te nowe. 

Te stare już widać że powoli zaczynają stać dłużej na ogłoszeniach, szał dopłat pewnie się skończył i nie ma kasy 

Kupują kupują

I to jak kupują

Postraszyć podwyżką i rekordy sprzedaży

https://wiescirolnicze.pl/technika/sprzedaz-ciagnikow-od-poczatku-roku-lepsza-prawie-o-polowe/?fbclid=IwAR3eFAOFD4fVg5bu1iJlX5Wb1JIpGHZRrGfzb8wmSf5PnbLYinmgWFR3C2g

Opublikowano

dwie jak łep uczepię u ''sufitu'' jakoś stoją a trzecia co wczoraj wycielona 🤦‍♂️🙆‍♂️😈🤪👎🙄😎😀

Łolek napisał:

No jade księdzu dać  2 zł 

na co mu toć za to piwa nie kupi 🤭

GRZES1545 napisał:

Młodych cyckow Ci się zachciało🙆‍♂️

chciało nie chciało mus był 😁

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, GRZES1545 napisał:

Sam zrezygnowalem z nowego siewnika który od lutego 10tys zdrożał. Teraz to chyba  najgorszy czas na takie inwestycje, sporo ludzi wstrzymuje grubsze inwestycje nawet w budowlance przez ceny.

A maszyn na placach widzę że przybywa🙂

Bo rolniki to bogate bestie som tyłku udajom bidnych🤨

Opublikowano
23 minuty temu, Bananek napisał:

jest. no sterownik moich paneli krzyczy i automatycznie włącza pompy obiegowe jak temperatura spada poniżej 5°C. potem przypomnij to ci fotkę zrobię co to za sterownik.

Szymon, nigdy w tej kolejności. najpierw książka, potem film. wtedy wyobraźnia lepiej pracuje. a tak będziesz tylko przypominał sceny z serialu.

Wiem o tym, ale po grze o tron wiem tez ze w filmie wiele wątków jest pominiętych.

Opublikowano
12 godzin temu, slawek74 napisał:

jki koszt? może chociaż tvpis darmo 🤭🤦‍♂️😁

2zl-1h 4zl-3h 8zl-12h

Bez kasy nawet się nie włączy.  Przyjmuje tylko bilon a mi się skończył🙁

12 godzin temu, Bananek napisał:

O ten o ło

Jarosław_Boberek_2 (1).jpg

Cebul zoba chad 😁

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Tej, bo ja tak dumam. Jest jakiś wynalazek żeby ustawić alarm np. Poniżej 5 stopni?

Pod to nawet syrenę z remizy można podłączyć albo co kolwiek innego co sobie zażczysz lub posiadasz. Poza tym przyda się do wielu innych zastosowań 

https://sklep.peentech.pl/do-ogrzewania-elektrycznego/2042-termostat-gniazdkowy-elektrobock-ts06-e-z-zewnetrznym-czujnikiem-bez-programatora-8594012223295.html

Opublikowano
22 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To są ciągniki z przed podwyżek jeszcze. 

Wczoraj Wujo się pochwalił nowym pługiem kuhn 4 w  obrocie, 47 netto, za ten sam sąsiad płacił rok wcześniej 38 netto. 

Pług zaliczkowany w listopadzie, teraz pewnie ponad 50 netto 

Za dwa lata będzie stówa netto 😂

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Podoba ale cene ma  dużą i nic opuścić nie chce, teraz chyba zarezerwowany jest🤔

Ile cenią i który rok? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v