Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pada, kuźwa byki trza było ładować  o świcie w strugach deszczu 

Opublikowano
8 godzin temu, GRZES1545 napisał:

Jak Ci się spisuje.maszyna o tym numerze?

Jak do tej pory bez zastrzeżeń,  w gruberze czy agregacie 3m daje spokojnie radę,  4 w obrocie też targa,  28t na zaczepie ciągam bez problemu.  Na moje potrzeby wystarcza. 

W Łodzi też pada dość obficie. 

• Thanks 1
Opublikowano

ESI pada +9.Mialem dzisiaj redliny formować i znowu nic z tego. 

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

Jak do tej pory bez zastrzeżeń,  w gruberze czy agregacie 3m daje spokojnie radę,  4 w obrocie też targa,  28t na zaczepie ciągam bez problemu.  Na moje potrzeby wystarcza. 

W Łodzi też pada dość obficie. 

Tomek ale to w 6 garach masz bo na 4  4 skiby to ho

Opublikowano

@Łolek Tak 6465 to najmniejszy model w 6 garach. Takiego szukałem. 

Podobno można go podnieść spokojnie do 140km

Jedynie nie mam w okolicy nikogo kto by mi klime zrobił,  jest nie szczelna i gaz szybko ucieka. 

Opublikowano

U.mnie 137 kuni mozna i 160 z niego pociągnąć  w sannikach jest gość  od mfow i na emilianowie gość  od klimy tylko nie wiem z jakich ty okolic jesteś 

Opublikowano

Z sanik Jarka znam był go oglądać jak kupowałem, jeszcze lepszy jest gość z pacyny  robi wszystkie te germany.  Urwałem drążek kierowniczy.  W internecie znalazłem najtańszy zamiennikza 275zl,  dzwonie do pacyny a ten mi sprowadził jakiś ze 260 i mówi że montuje te zamienniki i są ok. 

Do sannik mam 20km. A ty e Białej kupowałeś? Ja jak tam bywałem to nie było co dotykać. 

Opublikowano

Tego pierwszego 3085 w bialej u Rafała a teraz to tak jak piszesz nic godziwego nie miał  tego kupilem w Dziewulach k.siedlec w dan polu a jarek jedzie do mnie już  z miesiąc zeby czujnik  sprawdzić mówi  że roboty ma w hj

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Z sanik Jarka znam był go oglądać jak kupowałem, jeszcze lepszy jest gość z pacyny  robi wszystkie te germany.  Urwałem drążek kierowniczy.  W internecie znalazłem najtańszy zamiennikza 275zl,  dzwonie do pacyny a ten mi sprowadził jakiś ze 260 i mówi że montuje te zamienniki i są ok. 

Do sannik mam 20km. A ty e Białej kupowałeś? Ja jak tam bywałem to nie było co dotykać. 

Dlugo już go masz, dużo na luczniku już? W niedaleko mnie  jest taki model na sprzedaż.

Opublikowano

Minęło 3 lata,  ma nie całe 6000h,  kupowałem miał 5500, niby był ze mną fachowiec z komputerem podpioł i potwierdził, ja go kupiłem w płońsku, gość sprowadza nie ma warsztatu tylko to co przywiezie obmyje i sprzedaje. Powymienialem oleje i na razie lata pali przy -20stopniach. 

9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Dlugo już go masz, dużo na luczniku już? W niedaleko mnie  jest taki model na sprzedaż.

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, Kallina86 napisał:

Im mniej się domyślasz, tym zdrowiej dla Ciebie ;)

Nie 

Umówiłyście się z tą odpowiedzią :) ? Ostatnio też taką podobną dostałem na inny temat.

Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Tylko ciekawe kto by chciał z nim rozmawiać 

I tu mi dałeś do myślenia. Mówisz że dla niego jest za późno na ratunek 🤔 ?

Przed chwilą, farmtrac8244 napisał:

Nie , bo ostatnio delikatnie zrypałem

To do mnie im więcej dzwonią z zastrzeżonych, tym więcej nie odbieram.

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Kurła to ja tu jestem Bidok!

Piotrek ma dwie córki to się podzielicie z @Cebulj. Ale będziesz miał szwagra, pierwyj sort :P.

Przestaje padać.

• Haha 3
Opublikowano

7° deszczowo

9 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Tak, ona. Już kilka.lat do nich jeżdżę ale ona to od niedawna chyba w branży😀 to Ty w te mańke mieszkasz,czy w centrum w stronę kościoła?

Tędy do kościoła i po skosie przez pola

Opublikowano

To nie ma do Ciebie drogi? Trzeba po skosie przez pola?🤔🤭🤣

Opublikowano

A to nieznam tego określenia. U mnie na skośkę 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v