Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

To wiem 😎, czyli Ty z tej młodszej szkoły, która nie stosuje już reaktywnego 🤔

Ni ja ze starej ale wiem co dobre  jak bym za każde auto dostal rok to by jeszcze dzieci z kryminalu nie wyszły 

A ja nie handlarz tylko za kawalerki warsztat mialem i troch handelek ale to na starych smieciach jeszcze

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

@Agrest dziś w nocy koło Grójca zmienił właściciela 

Screenshot_2021-05-05-20-16-51-473_com.facebook.katana.jpg

Skradziony?

Opublikowano
radekz200 napisał:

Doradźta jak wyrównać nadproze… Sławek na budowie tyle lat pracował to może podpowie 

ja od budowania nie rujnowania 😁 właśnie budynek zasiedliłem 😀 trzeba było wyciąć na równo i zalać belkę

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Coś pan zakupił???

No jak co, pewnie nowe ziemniaki na chipsy 

Opublikowano

Dziki mi się pchają w kukurydzę od lasu więc zadzwoniłem do kolegi co mówił kiedyś, że ma 100% skuteczny sposób jak je odstraszyć, ale flaszka musi być. W życiu bym nie wymyślił. On twierdzi, że już zimą zaczyna sikać w plastikowe butelki a potem jak zasieje kukurydzę to odkręcone rozkłada je dookoła pola🙆 chyba se jaja ze mnie robi, chociaż on nie z tych "dowciapnych". 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Coś pan zakupił???

2 minuty temu, pafnucy napisał:

a co kupiłeś, bo gdzieś chyba mi umkło?

Nic ci nie umkło bo to nie planowany a potrzebny zakup. 

2 minuty temu, 6465 napisał:

Co kupiłeś że tylko piwem będziesz oblewać? 

A to żem kupił. 

Screenshot_20210505-202650_OLXpl.jpg

Opublikowano
pafnucy napisał:

Takie pytanie mam. macie te trójkąty ostrzegawcze przy traktorach? się zastanawiam czy zainwestować w to swoje oszczędności. 🤔

przy każdym prawie sprzęcie

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

4 minuty temu, 6465 napisał:

On moje okolice centralna Polska 

Łeee to kawał drogi😀

Kiedyś znajomy mnie zabrał w podróż gdzieś pod Sejny albo i kilka km za. Pojechalismy po jakiś zabytek,był to paszowoz z adapterem jak w rozrzutnika ale z przodu i taśma do posuwu. Okazało się że to jakiegos księdza sprzęt że z Niemiec sprowadzał graty i handlował przez rolnika. 

strautmann takie kiedyś produkował znajomy przerobił na rozrzutnik

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Nie długo będzie nasz więcej niż lubelaków 😀

Znam chłopa z tamtych stron co jego syn grywa jako didrzej. 

Ty to może jo bo Łolek to na drugie  a syn nie Kuba czasem?

Opublikowano
24 minuty temu, Łolek napisał:

Sasiednia wieś 

Prasa moja poszla gdzieś pod Tomaszów Maz  2001 r a aut pare sztuk sie przerzucilo

Ursus  5314 ten zza odry ciut lepszy tylko zdjęcia już  nie mam jak wyglądal jak go Helmut sprzedawal

mimo że gorszy , to pewnie ze 45 tys byś chciał za niego:ph34r:

23 minuty temu, 6465 napisał:

Toś ty nasz ziom,  gdzie tyle czasu się ukrywaĺeś?

W cenach mleka 🤭

Nie chwaląc się ,jam to uczynił że się mogliście poznać ☺️

Opublikowano
1 minutę temu, Łolek napisał:

Ty to może jo bo Łolek to na drugie  a syn nie Kuba czasem?

Nie on mundek,  a i gospodarstwa nie ma tylko jeździ w ubojni w karnkowie 

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

ja od budowania nie rujnowania 😁 właśnie budynek zasiedliłem 😀 trzeba było wyciąć na równo i zalać belkę

A 2 kątowniki po obu stronach połączone ze sobą śrubami dadzą cos? 

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

mimo że gorszy , to pewnie ze 45 tys byś chciał za niego:ph34r:

Ty nie pitol farmazonów tylko koledze na konto zadatek daj żeby nikt z przed 👃 nie zgarnął ci Zetora. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v