Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
danielursus3p napisał:

3 minuty temu, mf362 napisał:

Bracierolnika Jaki masz przebieg w swoim golfie ? Znajoma kupiła też golfa 5 1.9 105 km i okazało się u mechanika że przebieg cofnięty o coś 80tys km . To w rzeczywistości prawie 300tys km 2007r.  

To i tak nie dużo. Mondeo mk3 ponoć te najgorsze miało 500 tyś, wtryski zrobić i dalej będzie jeździć. 

był ?

Opublikowano

Byłem. Zapomniałem napisać. Nic nie ma. Na początku lutego koniec stycznia coś może będzie 

Opublikowano
32 minuty temu, mf362 napisał:

Bracierolnika Jaki masz przebieg w swoim golfie ? Znajoma kupiła też golfa 5 1.9 105 km i okazało się u mechanika że przebieg cofnięty o coś 80tys km . To w rzeczywistości prawie 300tys km 2007r.  

A kto to wie, na blacie niby 230tys.km, ale to można między bajki włożyć

Ja mam IV, nie V

• Like 1
Opublikowano
cinek1808 napisał:

chyba we trzech napierda....i

Agrest napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

Agrest do działki kilkunastu spadkobierców rosna na niej 30 letnie brzozy w sumie to są dwie działki po przeciwnych stronach powiatówki a ile to dokładnie nie wiem bo nie pytałem 😀 ale już nie jeden rekin o to pytał i tablice dalej stoją

Jeśli nie ma lasu w geodezji to jest jeszcze sprzedawalne.  Jak przekwalifikowanie na las to niech sobie tartak tam otworzą.

Idziesz z propozycją że bierzesz po 15000 za ha z drzewami albo po 50 pole w kulturze. Rura im zmięknie😁

Kupisz po 15, najmiesz karczowniki i za kolejne 15 wyczyszczą. 

ale oni nie muszą sprzedać.......

Opublikowano
Agrest napisał:

Dziś ponoć zmienić z lasu na rolną praktycznie niemożliwe A jak już to horendalne koszty. Wydaje że gdzieś ktoś pisał że za parę arów kosztowało około 8tys. Trzeba pytać w powiecie lub gminie.

Raczej to jest rolna jedynie odrolnić i jakiś biznes rozkręcać tam 1000000 może być mało na całość a drzew żadko tylko to doprowadzić do kultury to trzeba by swoją koparkę kupować znam dobrze działkę przez miedzę zbieram ponad 20lat to tego linia średniego napięcia po miedzy

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ewentualnie pod pretekstem nowego nasadzenia to wyciąć i zapomnieć zasądzić. 

Wątpie czy przejdzie.

Poczytałem jakiś artykuł i przede wszystkim małe szanse na odlesienie całej działki. Na budowę można 500m² odlesić, na rolną bardzo fajnie jest napisane że to decyzja uznaniowa starosty😁

Czyli musisz zyskać jego uznanie wszelkimi dostępnymi środkami.

Ewentualnie dogadać się z jego żoną🤪🤭

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Wątpie czy przejdzie.

Poczytałem jakiś artykuł i przede wszystkim małe szanse na odlesienie całej działki. Na budowę można 500m² odlesić, na rolną bardzo fajnie jest napisane że to decyzja uznaniowa starosty😁

Ciekawe czy ma fb🤔 czyli trzeba dać w łapę i wycinać, tam jeszcze piachu w pytę by sprzedał z tego. 4ha przy wojewódzkiej drodze 

Opublikowano

To warto się zainteresować zwłaszcza jak do większej cywilizacji blisko, bo działka może być atrakcyjna. Na kopalnię koncesję trzeba, ale to być może lokalny biznesmen by ogarnął jakbyś mu udostępnił działkę do eksploatacji.

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

Wątpie czy przejdzie.

Żonę starosty to on niech lepiej zostawi w spokoju. Żeby mu czasem reszty nie zalesili.

• Haha 2
Opublikowano

To ten moment co ona dopiero zaczyna chcieć A Ty już nie możesz? :P

Opublikowano

U mnie już przestało to i u ciebie wiele nie spadnie. 

37 minut temu, danielursus3p napisał:

To ten moment co ona dopiero zaczyna chcieć A Ty już nie możesz? :P

Dziecioku,  będziesz miał taki staż jak ja to będziesz wiedział o czym mówię. ☺

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Czyli zależy wszystko od widzi mi się starosty 

Szczerze to wygląda to na wręcz wpisaną w prawo opłatę motywacyjną dla urzędnika😁.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v