Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

na plaka cyk i ju!

gwint?

Plakiem było psiukane. Zatkało syfem przewody. 

Nie nie gwint.  

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Nie nie gwint.  

Bawiłeś się w szpiega? Czegoś się dowiedziałeś?

Opublikowano
15 minut temu, Kallina86 napisał:

Co się stanie jak naładuje baterię/ akumulator ładowarką szybkie ładowanie a ona nie ma opcji szybkiego ladowania? 

Jednorazowo może jej nic nie będzie, na dłuższą metę raczej nie zalecane

Opublikowano
Kallina86 napisał:

Co się stanie jak naładuje baterię/ akumulator ładowarką szybkie ładowanie a ona nie ma opcji szybkiego ladowania? 

Tego nie wie nikt, ale się z chęcią dowiemy 😌😛

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Jednorazowo może jej nic nie będzie, na dłuższą metę raczej nie zalecane

Raz. I to nie do końca. A teraz podłączam do ładowania i miga jakby się ładowała, ale nie naładowuje się. I nie wiem czy to od tego szybkiego ładowania by się uszkodziła, czy o co jej chodzi. 

Opublikowano
27 minut temu, Kallina86 napisał:

podejrzewam, ze nic po jednym razie, ale po kilku takich ładowaniach będzie do wyrzucenia.To cos na wzór karmienia gęsi przez rurę. Niby sie najada, ale na dłuższą metę wątroba siada...

• Thanks 1
Opublikowano
31 minut temu, Agrest napisał:

Bawiłeś się w szpiega? Czegoś się dowiedziałeś?

Nie miałem czasu w tym tygodniu na takie rzeczy. Ale postaram się coś wyweszyc 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 godzinę temu, pafnucy napisał:

na plaka cyk i ju!

gwint?

Nie nie gwint.  

furguson nie palił 🤔 nie może być 🙆‍♂️ zbiornik wyczyściłeś

Opublikowano

To po tej szczepionce się tak zrobiło. Ojciec zapomniał wlać paliwo, a wskaźnik trochę oszukuje. Jutro będziem czyścić. 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

To po tej szczepionce się tak zrobiło. Ojciec zapomniał wlać paliwo, a wskaźnik trochę oszukuje. Jutro będziem czyścić. 

Rozmawiałem z facetem co przeszedł ostatnio covid i ma czasem objawy jak staruszek z demencją.

Opublikowano
18 minut temu, danielursus3p napisał:

W 19 roku miałem tak że co 15 - 30 minut gasł, było pół zbiornika paliwa, odkręciłem korek spustu i miało lecieć do wiader a część poleciała na mnie. 

Od czasu przepłukania ani razu nie zgasł 

Opublikowano
danielursus3p napisał:

to te szczepionki som jednak niebezpiecznie....

Opublikowano

"Zgromadzony materiał dowodowy wskazuje, że 15 marca 2021 roku podejrzewany dotkliwie pobił właściciela zniszczonych sprzętów, w celu wymuszenia na nim podpisania dokumentów sprzedaży bmw"- to ci słynni kierowcy bmw z filmików, co zakład psychiatryczny im potrzebny? To wiadomo jak samochody "kupują" 🤔

Opublikowano
9 minut temu, Karol6130 napisał:

W 19 roku miałem tak że co 15 - 30 minut gasł, było pół zbiornika paliwa, odkręciłem korek spustu i miało lecieć do wiader a część poleciała na mnie. 

Od czasu przepłukania ani razu nie zgasł 

Jak odpowietrzylim to już do pół nocy chodził jak trzeba. Ale kontrolnie zbiornik wyczyszcze jutro 

Opublikowano
19 minut temu, Leszy napisał:

Rozmawiałem z facetem co przeszedł ostatnio covid i ma czasem objawy jak staruszek z demencją.

Koleżanki siostra tak samo. 30 kilka lat i sama z dziećmi w domu nie zostanie, bo np. może zacząć gotować obiad i zapomnieć że kuchenka włączona. 

Opublikowano
11 minut temu, danielursus3p napisał:

Jak odpowietrzylim to już do pół nocy chodził jak trzeba. Ale kontrolnie zbiornik wyczyszcze jutro 

warto jest wypalić taki pusty zbiornik. Tylko wcześniej ustaw kamerę i poproś kogoś, żeby po całej operacji wrzucił tu nam filmik. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v