Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, kris91 napisał:

Tylko ciekawe kto forsę zgarnie? 🤔 Nie głupi pomysł, chyba i ja założę zbiórkę np "zbiórka na oddział psychiatryczny wszystkim posłom" i sporo bym się obłowił pewnie👍🤭😛

Mem fajny. Plus dla ciebie za wstawienie.

Wiesz jak ciężko zrobić "legalna" zbiorke?  Odbiasz się od drzwi fundacji. 

Nie mówię o nielegalnych zbiórkach.

Teraz -2.

Opublikowano

Potrzebny jest rozgłos medialny żeby cel, że tak nazwę został osiągnięty. Bez takiego wsparcia jest skazany porażkę.

Opublikowano
9 godzin temu, pafnucy napisał:

i jak tam namierzanie? miałeś dać znać!

też zniknąłeś? 🙆‍♂️

Ma robotę w polu, sam musi ogarnąć a to się schodzi, jeszcze pogoda nie jest sprzyjająca. 

Ogarnie to wróci. 

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Po niedzieli znowu zimniej

A rok 2019 i 2020 20 kwietnia pomarzły jęczmienie

I tak dumam czy siać jutro czy czekać tydzień,  bo posiać jutro akurat wylezie na 20

Pszenice siej, jęczmień zdąży jeszcze urosnąć.

Rano było -6. Na razie zapowiada się wreszcie dzień bez wiatru.

Opublikowano
Karol6130 napisał:

9 godzin temu, pafnucy napisał:

i jak tam namierzanie? miałeś dać znać!

też zniknąłeś? 🙆‍♂️

Ma robotę w polu, sam musi ogarnąć a to się schodzi, jeszcze pogoda nie jest sprzyjająca. 

Ogarnie to wróci. 

co dziś wpisujemy, Karolu?

psujemy*

Opublikowano
4 minuty temu, pafnucy napisał:

no co Ty gadasz? jak żeś to obliczył? 🤔

Obserwacje 🤫 a wiecie że jakby wrzucić do sloiki czerwone i czarne mrówki to one nie pogryza się między sobą? Ale gdy potrzasniemy tym słoikiem to powybijają się między sobą. Nic wam to nie przypomina? 

Opublikowano
35 minut temu, gregor1284 napisał:

Obserwacje 🤫 a wiecie że jakby wrzucić do sloiki czerwone i czarne mrówki to one nie pogryza się między sobą? Ale gdy potrzasniemy tym słoikiem to powybijają się między sobą. Nic wam to nie przypomina? 

To jest standardowy popisowy numer. 

Słońce grzeje 

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Pszenice siej, jęczmień zdąży jeszcze urosnąć.

Rano było -6. Na razie zapowiada się wreszcie dzień bez wiatru.

Tam gdzie pszenica ma być to woda stoi jeszcze a wczoraj 4 l dopadało jeszcze to maj będzie gdyby już w kwietniu nie padało.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

co dziś wpisujemy, Karolu?

psujemy*

Może by tak nic. 

Starczy mi że wczoraj poidło zrobiłem. 

Jedyne rogacze przeprowadzone teraz trzeba drugie przegonić i dokończyć wożenie gnojówki 

24 minuty temu, stempos1980 napisał:

Coś się ruszyło po napisaniu wiadomości prosto do producenta kabiny bo już są wiadomości od nich 

Starałem się powstrzymać wulgaryzmy pisząc do nich wiadomosc

Co ciekawego napisali? 

Na przeprosiny dadzą mydełko fa 😂

Opublikowano

Narazie chcieli fotkę kodu seryjnego

12 minut temu, Karol6130 napisał:

Może by tak nic. 

Starczy mi że wczoraj poidło zrobiłem. 

Jedyne rogacze przeprowadzone teraz trzeba drugie przegonić i dokończyć wożenie gnojówki 

Co ciekawego napisali? 

Na przeprosiny dadzą mydełko fa 😂

Opublikowano
14 godzin temu, stempos1980 napisał:

Kupiłem kabinę prysznicową Polskiego producenta i zabrałem się za montaż i po otwarciu kartonu zacząłem składać ściany i w pewnym momęcie coś mnie tknęło i się okazało że w kartonie brak szyby drzwiowej.

Wczoraj reklamowałam i dziś już dzwonili że reklamacja odrzucona bo producent nie widzi winy u siebie.

Jutro pisze odwołanie.

😡

Standard

5 godzin temu, Leszy napisał:

Większa satysfakcja jak od sąsiada wydzierżawisz i zacznie Ci rodzić, a jemu nie chciała 😜 

Tak tylko trza uważać aby nie skończyło się jak w kawale hrabina i kochanek gdy hrabia wrócił z polowania.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v